ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

15 • 01 • 2015

M.Onskulis ar labiem punktiem uzsācis sacensību sezonu

Saistītā informācija

Latvijas izlases kalnu slēpotājs Mārtiņš Onskulis, pagājušajā nedēļā iedaloties ASV Jūtas štatā notikušajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās milzu slalomā un slalomā, uzsācis sacensību sezonu, nopelnot abās disciplīnās labus FIS punktus. Slalomā viņš labākajā startā ieguva 37 FIS punktus, bet milzu slalomā – 43,86 FIS punktus.

 Latvijas izlases dalībnieks un augstākās vietas ieguvējs no mūsējiem pagājušajā gadā Ziemas Olimpiskajā spēlēs Sočos kalnu slēpošanā Mārtiņš Onskulis kopš pagājušā gada vasara beigām dzīvo, studē un trenējas ASV. Pagājis ir pusgads un šā gada sākumā – pagājušajā nedēļā – Mārtiņš beidzot atzīmējās jaunajā sezonā ar piedalīšanos FIS sacensībās, kas notika Jūtas štatā 2002.gada Olimpisko spēļu mājvietas Soltleiksitijas pievārtē. Vispirms Snovbērdā un tad pazīstamajā Parksitijā, kur notiek pasaules kausa posmi bobslejā un kamaniņās. 

Sezonas sākums sanāca ļoti intensīvs, jo uzreiz bija seši starti septiņās dienās, piedaloties proporcionāli divās disciplīnās – trijos slalomos un tikpat milzu slalomos.  Veiksmīgāks izdevās pats sākums, kad tika iegūti diezgan labi punkti, bet sacensību sērija netika noslēgta uz pozitīvas nots, jo pēdējās divas dienas tika piedzīvota neveiksme – izstāšanās milzu slalomā un diskvalifikācija slalomā. Abās disciplīnās Mārtiņam izdevās pietuvoties saviem labākajiem rādītājiem FIS punktos.

Dalībnieku skaits pārsvarā bija ap 120, bet pēdējās divas dienas, kad tika piedzīvotas izstāšanās, uz starta izgāja pie 80 kalnu slēpotājiem. Tas, ka sacensības notika ASV, nenozīmē, ka piedalījās kalnu slēpotāji tikai no Ziemeļamerikas. Dalībnieku pulkā varēja redzēt arī pārstāvjus no Austrijas, Šveices, Zviedrijas un vēl dažām citām. Pirmajā startā slalomā izdevās ieņemt 18.vietu, uzvarētājam, kas vairākas reizes Eiropas kausos ir bijis 20-niekā, zviedram Timam Lingrēnam divu braucienu summā zaudējot 3,15 sekundes nopelnot 40,57 FIS punktus. Nākamajā dienā vieta nedaudz sliktāka -24., taču tam pašam zviedram, kas uzvarēja otro dienu pēc kārtas, zaudēts jau mazāk – divas ar pusi sekundes, un iegūti 37 FIS punkti, kas par desmit punktiem atpaliek no Mārtiņa rekorda. 

Milzu slalomā arī otrajā reizē izdevās iegūt labākus punktus. Pirmajā dienā 53.vieta (+8,05 s) un 65,13 FIS punkti, bet otrajā tika iegūta 30.vieta un nopelnīti 43,86 FIS punkti, jo uzvarētājam zaudēts uz pusi mazāk – 4,32 sekundes, bet veicamās trases garuma ziņā ir bijušas ļoti līdzīgas. Pirmajā reizē milzu slalomā uzvarēja horvāts.Sebastjans Brigovičs, bet otrajā dienā – austrālietis Dominiks Demšars, kuri Sočos milzu slalomā bija attiecīgi 34. un 39.vietā, Kristapu Zvejnieku toreiz divu braucienu summā apsteidzot par piecām un trīs ar pusi sekundēm. Mārtiņš Sočos milzu slalomā gāja uz “visu banku” un diemžēl piedzīvoja izstāšanos. 


2 Komentāri

Jauki, paldies par labām ziņām kalnu slēpošanā:) Lai Mārtiņam tālo māju siltums palīdz:)

15 • 01 • 2015 / 22:17
Prieks, ka Mārtiņam veiksmīgi izdodas apvienot studijas ar sportu. Visi īkšķi par Tevi!!!!!!
līdzjutējs
18 • 01 • 2015 / 16:27
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv