ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

14 • 03 • 2015

Leldei Gasūnai labs rezultāts Pasaules kausā slalomā

Sestdien Pasaules kausā kalnu slēpošanā, kas norisinās pazīstamajā Zviedrijas kalnu kūrortā Orē, labu rezultātu uzrādījusi Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna, kura 59 dalībnieču vidū pirmajā braucienā uzrādīja 42.laiku, no līderes atpaliekot 4,89 sekundes, bet līdz trīsdesmitniekam, kas kvalificējās uz otro braucienu, pietrūkstot pusotrai sekundei. Par uzvarētāju divu braucienu summā kļuva amerikāniete Mikaēla Šifrina. Piektdien milzu slalomā Lelde pirmajā braucienā bija pēdējā vietā no pirmajā braucienā finišu sasniegušajām dalībniecēm.

Pēc vairāku mēnešu „klusā” perioda, kad tika dziedēta trauma un, atgriežoties sacensību apritē, nesanāca parādīt labus rezultātus, vakar pasaules kausa posmā slalomā paspīdējusi Lelde Gasūna. Viņai ar reitingu 24,44 FIS punkti tika priekšpēdējais 58.numurs. Tuvākajai konkurentei bija par četriem punktiem mazāk, bet pārējās bija vēl krietni priekšā, sākot ar 16 punktiem un vēl labākiem. Taču tas nenozīmē, ka Lelde palika pašās beigās, jo mūsu kalnu slēpotājai izdevās pārspēt vienu trešdaļu no konkurentēm un ieņemt 42.vietu. Tiesa, par labu nāca 11 kalnu slēpotāju izstāšanās, bet tik un tā Lelde apsteidza sešas no 48 pirmajā braucienā finišu sasniegušajām dalībniecēm.

Lelde Gasūna 2015 Pasaules Kausā Are slaloms

Brauciena sākuma daļa nesanāca pati labākā, pirmajā kontrolatzīmē uzrādot 50.rezultātu (uz to brīdi četras bija izstājušās) un no līderes atpaliekot 1,33 sekundes, taču turpmāk mūsu kalnu slēpotāja ļoti labi veica trasi, it īpaši pēdējo trešdaļu, un spēja apdzīt vairākas pirmajā kontrolatzīmē priekšā esošās konkurentes. Siguldiete braucienu veica 56,77 sekundēs un no pirmā brauciena līderes Mikaelas Šifrinas atpalika 4,89 sekundes, bet, tā kā amerikāniete bija krietni priekšā pārējām, tad līdz otrai vietai bija precīzi 4 sekundes. Savukārt līdz labāko trīsdesmitniekam šķīra 1,56 sekundes. 24 gadus jaunajai sportistei šis bija jau piektais starts pasaules kausa posmos šajā sezonā un astotais karjerā, un šoreiz viņa bija vistuvāk līderei un arī pirmajam trīsdesmitniekam.

Šifrina arī otrajā braucienā bija ātrākā un savu pārsvaru palielināja līdz 1,41 sekundei, izcīnot pārliecinošu uzvaru, kas viņai šajā sezonā, ieskaitot pasaules čempionātu, bija jau sestā. Čehijas un Slovākijas kārtējā duelī par otro vietu slovākiete Veronika Velē-Zuzulova mierīgi likvidēja 0,03 sekunžu deficītu pēc pirmā brauciena un pēc otrā ar vairāk nekā pussekundes pārsvaru apsteidza trešo vietu ieguvušo čehieti Sarku Strahovu.

Piektdien Lelde 58 dalībnieču vidū pasaules kausā milzu slalomā uzrādīja 53.laiku (+5,8 sekundes) no 53 pirmajā braucienā finišējušām dalībniecēm. Pirmo vietu ieguva austriete Anna Feningere, kura, pateicoties šai uzvarai, ir izvirzījusies vadībā pasaules kausa kopvērtējumā, par 30 punktiem apsteidzot slovēnieti Tīnu Mazi. Šifrina, apsteidzot savu tautieti Lindsiju Vonu, ieņem trešo vietu, bet no abām līderēm atpaliek vairāk nekā 400 punktus.


4 Komentāri

Cits raksts Delfos: kalnu-slepotajai-gasunai-pusotra-sekunde-pietrukst-lidz-dalibai-pasaules-kausa-otraja-brauciena-14091090
Delfi
14 • 03 • 2015 / 23:46
Tāpat prieks par Leldi, lai izdodas:)

15 • 03 • 2015 / 18:48
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv