ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

05 • 11 • 2014

Latvijas slēpošanas kalni sezonai jau gatavi; cenas lielākoties necels

Lielākā daļa Latvijas slēpošanas kalnu jau ziemas sezonai ir gatavi un tikai gaida sala iestāšanos, kas varētu notikt jau novembra otrajā pusē. Cenas pakalpojumiem visumā palikšot tādas pašas kā pērn, bet daudzās trasēs veikti uzlabojumi un tās piedāvās plašāku pakalpojumu klāstu.

 Tam, kad dabas māte būs slēpotājiem vēlīga un trases būs vaļā, var sekot līdzi arī webkamerās, kas uzstādītas visās lielajās trasēs.

 "Ozolkalns"

Ozolkalns

"Esam izveidojuši jaunu mācību jeb bērnu kalnu, kas ir plašāks un lēzenāks, lai ikviens droši var apgūt slēpošanas vai snovošanas prasmes. Ir uzlabota jau pagājušajā sezonā izveidotā zilā trase, kas nav tik stāva un bīstama, bet garuma ziņā neatpaliek no zaļās un sarkanās trases, " stāsta Līga Rokpelne, Slēpošanas un atpūtas parka "Ozolkalns" pārstāve.

Šajā gadā, ņemot vērā ikgadējo inflāciju un amortizācijas izdevumus, Ozolkalnā tiks paaugstinātas pacēlāju biļešu cenas nedēļas nogalēs un svētku dienās, taču samazinātas cenas abonementiem. Inventāra nomai tās palikušas iepriekšējā līmenī, skaidro Rokpelne. 

Tas, kad kalns tiks atvērts sniega prieku baudītājiem, esot atkarīgs tikai no laika apstākļiem, jo jau pašlaik viss esot gatavs darba uzsākšanai.

Pasākums: Ozolkalnā kā ierasts šogad tiks sagaidīts Jauno gads uz kalna ar disko, slēpošanu līdz rītam un laimes liešanu.

Vairāk informācijas: www.ozolkalns.lv

"Riekstukalns"

Riekstukalns

"Riekstukalnā" šosezon tiks atvērtas vēl trīs jaunas trases. "Jāpiebilst, ka pagājušā sezonā atvērām divas trases, tāpēc ar šo sezonu būsim lielākais ziemas atpūtas komplekss visā Baltijā. Kopumā būs 13 trases un 16 pacēlāji," stāsta "Riekstukalna" pārstāve Ieva Rasa.

Cenas šogad visticamāk netikšot paaugstinātas.

Tiklīdz iestāsies pastāvīgs sals, neilgā laikā trases būs atvērtas, sola Rasa, izsakot cerību, ka tas varētu notikt jau novembrī.

Vairāk informācijas: www.riekstukalns.lv

"Lemberga hūte"

Lemberga hūte

Ventspils slēpošanas kalnā "Lemberga hūte" šogad plānoti uzlabojumi saistībā ar drošību - papildu norādes, norobežojumi, polsterējumi trases malās un bīstamās vietās, stāsta Daiga Dūma, SIA "Olimpiskais centrs "Ventspils" Sporta un mārketinga daļas vadītāja. 

Savukārt cenas pakalpojumiem netikšot mainītas un saglabāsies pērnā gada līmenī. "Sezona tiks atklāta, tiklīdz būs piemēroti laika apstākļi. Īpašs sezonas atklāšanas pasākums nav plānots, bet tradicionāli sezona tiek atklāta ar parādes nobraucienu."

Pasākumi: Tradicionāli katru sezonu februāra mēnesī "Lemberga hūtē" norisinās slēpošanas un snovborda sacensības, bet martā – sezonas noslēguma pasākums "Ieelpo pavasari!

Vairāk informācijas: www.lembergahute.lv

Atpūtas parks "Rāmkalni"

Rāmkalni

Rāmkalnu slēpošanas kalnā 200 metrus garajā trasē tāpat kā pērn būšot divi nobraucieni - viens ātrs un sportisks, bet otrs piemērots iesācējiem. Trase kā ierasts būšot ar lielākiem un mazākiem tramplīniem, jautrām ielejām un pauguriņiem, stāsta Rāmkalnu pārstāvis Uldis Janušs.

Cenas slēpošanas kalnam netiks mainītas un paliks iepriekšējā gada līmenī.

"Tikko kā būs iespējams palaist kalnu, to darīsim. Cerēsim, ka ziema būs laba un sniegs mūs ātri apciemos, un galvenais, lai tas noturas."

Vairāk informācijas: www.ramkalni.lv

Atpūtas komplekss "Dāmu paradīze" Gaiziņkalnā

Gaiziņkalns

Arī Gaiziņkalnā paredzamas daudzas pārmaiņas. Trasēm būšot citāds izkārtojums, un tiks piedāvāti arī jauni izklaides veidi. "Ja izdosies, šogad mūsu kalnā tiks izvietota kamersļukšanas trase un vēl viens jauns pacēlājs, kā arī būs iespējams iegadāties Gaiziņkalna suvenīrus, kurus jau tagad var iegadāties Gaiziņkalna virsotne suvenīru mājiņā," stāsta Ilvars Garbovskis, slēpošanas kalna pārstāvis.

Cenas palikšot aptuveni tādas pašas, kā pērn, tomēr, sākoties aktīvajai sezonai, tās varot tikt nedaudz koriģētas.

"Ar mūsu ziemām ir grūti ko prognozēt, ceram jau, protams, jo ātrāk, jo labāk. Sezonas atklāšanas pasākums ir plānots, bet kas tieši būs, vēl nav izplānots," skaidro Garbovskis.

Vairāk informācijas: www.gaizinkalns.lv

"Žagarkalns"

Žagarkalns

"Saistībā ar pagājušās sezonas siltajiem, neziemīgajiem laika apstākļiem, šajā sezonā rūpīgi plānojam katru finanšu soli, tāpēc paliekam pie pārbaudītām vērtībām un visu atstājam pa vecam. Katrs uzlabojums trasē prasa papildu finanšu līdzekļus. Šajā sezonā nevaram atļauties riskēt" stāsta Laura Klapare, "Žagarkalna" pārstāve.

Viss, kas attiecās uz pakalpojumu cenām, palikšot nemainīgs - pacēlāja izmantošana, inventāra noma, instruktoru pakalpojumi, bērnu slēpošanas skoliņa un snovborda akadēmija maksāšot tikpat, cik pērn.

"Cītīgi vērosim laika apstākļus un gaidīsim kaut cik noturīgu, ziemai atbilstošu āra gaisa temperatūru. Lai uzsāktu sniega ražošanu, ir nepieciešami vismaz -3,5 grādi pēc Celsija vairāku dienu garumā," uzsver Klapare.

Vairāk informācijas: www.zagarkalns.lv

"Milzkalns"

Milzkalns

"Šajā sezonā esam vairāk padomājuši par bērniem un ģimenēm. Jau pagājušā sezonā sākām piedāvāt bērniem spēļu istabu, šogad tā būs plašāka, ar skatu uz kalnu. Ir plānā izveidot arī slēpošanas un snovborda skoliņu, kā arī bērnu snovparku. Visi plāni gan vēl ir procesā, taču cerams, ka viss izdosies," stāsta Ieva Rasa, "Milzkalns" biroja vadītāja.

Par cenām vēl tiekot lemts, taču tās noteikti nepaaugstināšoties. "Visticamāk, tās būs tieši tādas pašas kā pagājušo sezonu,"sola Rasa.

Brīdi, kad tiks atvērtas trases, esot iespējams skaidri zināt vien apmēram dienu pirms atvēršanas. Sezonas atklāšana esot atkarīga tikai un vienīgi no laikapstākļiem. "Tiklīdz iestāsies pastāvīgs sals, neilgā laikā esam gatavi atvērt trases. Protams, varam cerēt, ka tas notiks jau novembrī, bet precīzāki datumi ir Mātes Dabas pārziņā," saka Ieva Rasa.

Vairāk informācijas: www.milzkalns.lv

Avots: http://turismagids.delfi.lv/jaunumi/latvijas-sleposanas-kalni-sezonai-jau-gatavi-cenas-lielakoties-necels.d?id=45179350

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv