ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

01 • 02 • 2015

Latvijas kausā supergigantā un milzu slalomā uzvar K. Zvejnieks un I.Meldere

Siguldā Kordes trasē Latvijas Slēpošanas savienības rīkotajā Latvijas kausa pirmajā posmā kalnu slēpošanā vīriešiem supergigantā un milzu slalomā uzvarēja Kristaps Zvejnnieks, bet sievietēm abās disciplīnās arī viena un tā pati uzvarētāja – Ieva Meldere, kurai pirmā vieta arī junioru konkurencē, bet junioriem puišiem divas uzvaras Mikam Zvejniekam.

Šodien pēcpusdienā pēc jauniešu grupām uz starta supergigantā un milzu slalomā, abās disciplīnās veicot divus braucienus, stājās juniori, elites un „Master” grupas pārstāvji. Viņiem nācās braukt pa mīkstu trasi, jo pēcpusdienā sāka līt. Milzu slalomu dalībnieki jau apgaismotā trasē, jo tobrīd jau saule bija sen norietējusi. Šajās grupās kopumā piedalījās maz dalībnieku – 36 kalnu slēpotāju, 9 pie sievietēm un 27 pie vīriešiem. Pirmajā dienā iztrūka astoņi Eiropas Jaunatnes Olimpiskā festivāla (EJOF) dalībnieki, kas vēl bija ceļā no Lihtenšteinas un kas startēs svētdien slalomā, kā arī pieaugušo grupas pasaules čempionāta dalībnieki Mārtiņš Onskulis, Lelde Gasūna, Agnese Āboltiņa un Roberts Rode.

Supergigantā uzvaru svinēja Kristaps Zvejnieks, divu braucienu summā uzrādot laiku 29,16 sekundes un par 0,4 sekundēm apsteidzot Artūru Kāršenieku. Trešais kopējā ieskaitē bija Kristapa brālis Miks Zvejnieks (29,85 s), kurš sīvā cīņā par uzvaru junioru grupā divu braucienu summā par 0,06 sekundēm apsteidza pagājušā gada otrās vietas ieguvēju Danielu Fogeli. Vēl zem 30 sekundēm divu braucienu summā izkļuva piektās un sestās vietas ieguvēji Roberts Briška un Toms Sarkanis. Ilmārs Tauriņš ar lielisku otro braucienu apsteidza kopsummā par 0,08 sekundēm Kristapu Janoviču un junioriem ieguva trešo vietu. Master grupā pārliecinoša uzvara Jānim Kordem (30,57 s), kam kopējā ieskaitē 9.vieta. Otrais bija Dzintars Melvers, bet ne tik labā pirmā brauciena dēļ trešais palika Edgars Kupčs.

Milzu slalomā pēc pirmā brauciena izveidojās divi pāri ar 0,01 sekundes starpību cīņā par pirmo vietu starp brāļiem Zvejniekiem (19,37 s Kristaps un 19,38 s Miks) un par trešo vietu starp Fogeli un Kordi, kuri abi no līdera atpalika 0,4 sekundes. Otrajā braucienā Kristaps nobrauca visātrāk un izcīnīja otru uzvaru (37,81 s). Pagājušā gada uzvarētājs Miks Zvejnieks atpalika 0,36 sekundes un ieguva otro vietu, bet godalgoto trijnieku noslēdza Daniels Fogelis, kurš ceturtajā vietā atstāja labāko no Master grupas Jāni Kordi. Piektā vieta trešajam labākajam junioram Svenam Martuļevam, bet sešinieku noslēdza Roberts Briška. Maste grupā otrā vieta Edgaram Kupčam, bet otro gadu pēc kārtas trešais bija Matiass Jansons.

Sievietēm par aizraujošām sacensībām parūpējās Ieva Meldere un Liene Bondare. Pirmajā braucienā par 0,11 sekundēm ātrāka bija Ieva Meldere (15,50), bet otrajā par 0,04 sekundēm labāk nobrauca Liene Bondare (5,45 s). Līdz ar to divu braucienu summā ar 0,07 sekunžu pārsvaru uzvarēja Ieva Meldera, kura pagājušā gadā pirmajā posmā izstājās supergigantā. Lienei Bondarei arī šogad otrā vieta, jo pērn viņa par 0,19 sekundēm piekāpās Evelīnai Gasūnai. Gandrīz trīs sekundes atpalika stabila trešās vietas ieguvēja Katrīna Kupča. Visas trīs ir no junioru grupas, bet vienīgā no pieaugušo grupas Katrīna Volgemute bija ceturtā. 

Sievietēm jau pirmajā braucienā, mīkstajā trasē aizķeroties, izstājās Liene Bondare, līdz ar to Ieva Meldere (20,57 sekundes) cīņā par uzvaru palika vienatnē, jo tuvākā sekotāja Katrīna Volgemute atpalika 1,94 sekundes. Otrajā braucienā Ieva nebrauca piesardzīgi pārsvaru dubultoja un izcīnīja otro uzvaru. Katrīnai Volgemutei otrā vieta, bet trešajā vietā ierindojās otrā labākā juniore Katrīna Kupča. Ceturtā vieta vienīgajai Master grupas pārstāvei Vitai Ciesniecei.

Svētdien Latvijas kausa pirmā posma otrā sacensību diena, dalībniekiem sacenšoties slalomā.

Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv