ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

28 • 02 • 2015

Latvijas kausā milzu slalomā uzvaras K.Zvejniekam un L.Bondarei

Latvijas kausa klanu slēpošanā otrajā posmā, kas norisinās vēl sniegu saglabājušajā Kordes trasē, milzu slaloma disciplīnā vīriešiem pārliecinošu uzvaru guva Kristaps Zvejnieks, aiz sevis atstājot brāli Miku Zvejnieku un Elvi Opmani, bet sievietēm noturīgākā bija un uzvaru izcīnīja Liene Bondare, kas vienīgā no līderu trio pēc pirmā brauciena sasniedza finišu otrajā braucienā.

Šodien Siguldā Kordes trasē sākās Latvijas Slēpošanas savienības rīkotais Latvijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā. Ne tik labvēlīgos laika apstākļos nācās atcelt Supergigantu, tāpēc milzu slaloms šoreiz bija vienīgā disciplīna pirmajā sacensību dienā. Uz startu lielajās grupās (elite, juniori un „Master”), kas šoreiz paši pirmie rīta agrumā sāka savas sacensības, izgāja trīsdesmit divi kalnu slēpotāji no Latvijas un Lietuvas. Lielākā daļa no viņiem pirms nedēļas turpat Kordes trasē sacentās pirmajās Latvijā notikušajās FIS sacensībās slalomā.

Vīriešiem jau pirmajā braucienā nopietnas pretenzijas uz uzvaru pieteica Kristaps Zvejnieks, kurš vienīgais trasi veica ātrāk par 15 sekundēm – 14,93 sekundes. Kristapam līdzi turēt pirmajā braucienā izdevās tikai Robertam Briškam, kurš atpalika 0,29 sekundes, taču otrajā braucienā Roberts kļūdījās un atkrita uz 11.vietu. Kristaps bija ātrākais arī otrajā braucienā un, uzrādot divu braucienu summā 30,20 sekundes, izcīnīja uzvaru, kas viņam kopā ar pirmo posmu jau ir ceturtā četros startos. Pēc pirmā brauciena vairāki kalnu slēpotāji bija līdzīgi sarindojušies, bet vienīgi labākais juniors Miks Zvejnieks otrajā braucienā turēja līdzi Kristapam un ieņēma beigās stabilu otro vietu, brālim piekāpjoties par 0,9 sekundēm. Par trešo vietu ļoti līdzīgi cīnījās un ļoti tuvu bija pieci kalnu slēpotāji, kurus šķīra 0,2 sekundes. No šiem pieciem virsroku ņēma jaunie, Elvim Opmanim izcīnot trešo vietu un par 0,12 sekundēm apsteidzot ceturtā vietā palikušo Žaku Gedru, bet aiz viņa trīs sekundes simtdaļas palika piektās vietas ieguvējs Toms Sarkanis. Savukārt turpat blakus bija katrā no braucieniem trešo laiku uzrādījušie Klāvs Rubenis un Roberts Rode, kuriem abiem beigās nācās palikt sestā un septītā vietā, Klāvam apsteidzot pieredzējušāko Robertu par vienu sekundes simtdaļu.

No Master grupas labākais bija kopējā ieskaitē desmito rezultātu uzrādījušais Pauls Stēga, kas aiz sevis atstāja Kristapu Bergmani un lietuvieti Adomu Janulioni.

Sievietēm cīņa par uzvaru pirmajā braucienā sākas tik līdzīgi, ka līdzīgāk nevar būt, Lienei Bondarei un Evelīnai Gasūnai uzrādot vienādu labāko laiku – 16,15 sekundes, bet Ieva Meldere, atpaliekot tikai 0,03 sekundes, ieņēma trešo pozīciju. Ceturto rezultātu uzrādījusī Laima Kaufiņa jau atpalika nedaudz vairāk nekā par pussekundi. Diemžēl otrais brauciens gaidāmo cīņu par uzvaru nesagādāja, jo trīs no pirmā četrinieka otrajā braucienā nefinišēja. Vienīgajai no līderēm, kurai sanāca veiksmīgs brauciens, bija Liene Bondare, kura tad arī izcīnīja ilgi gaidīto uzvaru. Nedaudz labāk kā pirmo braucienu otro veica Elīna Nežborte un ieguva otro vietu, no Lienes atpaliekot 0,93 sekundes, bet trešajā vietā ierindojusī Elizabete Šterna. Vienīgā Master grupas pārstāve Vita Ciesniece 12 dalībnieču konkurencē noslēdza sešinieku.



1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv