ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

05 • 02 • 2015

Latvijas jaunajiem kalnu slēpotājiem panākumi Čehijā un Slovākijā

Latvijas jaunie kalnu slēpotāji pagājušajā nedēļā bija devušies uz Ričkiem (Čehija) un Vratnu (Slovākijā), lai piedalītos starptautiskajās jauniešu sacensībās kalnu slēpošanā. Dažiem no mūsējiem izdevās iegūt augstas vietas un iekļūt desmitniekā, bet vislielāko panākumus guva Laura Bērziņa un Betija Burkovska, kuras nodrošināja godalgoto vietu, Laurai izcīnot otro vietu milzu slalomā Slovākijā, bet Betijai trešo vietu slalomā Čehijā.

Pirms paša Latvijas kausa pirmā posma Siguldā Kordes trasē no veiksmīgiem startiem Čehijā un Slovākijā atgriezās Latvijas jaunie kalnu slēpotāji no U14 un U16 grupām. Uz Čehiju un Slovākiju bija devušies seši jaunieši no diviem sporta klubiem – SK “Virsotne” un SK “Pantera”. SK Virsotne pārstāvēja Betija Burkovska un Laura Bērziņa U14 grupā un Agnese Sakoviča U16 grupā, savukārt no SK “Pantera” bija aizbraukuši Pauls Rubenis (U14) un abi U16 grupas pārstāvji Jorens Jēkabsons un Klāvs Verners Vorslavs. Lai arī dažiem sanāca ierindoties arī divdesmitajās vietās, tomēr kopumā brauciens ir bijis veiksmīgs, katrā no valstīm izcīnot pa vienai godalgai.

Ričkos godalgotu vietu ieguva Betija Burkovska, kas U14 grupā meitenēm slaloma disciplīnā iekļuva trijniekā, uzvarētājai no Čehijas zaudējot 0,3 sekundes, bet otrās vietas ieguvējai no Slovākijas tikai vienu sekundes simtdaļu. Laura Bērziņa nenostartēja tik labi un palika tūdaļ aiz desmitnieka 11.vietā, 3,16 sekundes zaudējot uzvarētājai un 2,76 sekundes Betijai. U16 grupā Agnese Sakoviča pēc pirmā brauciena uzrādīja 12.laiku, bet otrās trases lejasdaļā kļūdījās, neizbraucot vārtus un saņemot diskvalifikāciju. Puišiem slalomā labākais no mūsējiem bija Pauls Rubenis, kurš U14 grupā ieņēma 14.vietu (+8,74 s). Paulam iekļūt desmitniekā liedza pieļautā lielā kļūda pirmajā trasē. Savukārt U16 grupā Klāvs Vorslavs kļūdījās otrajā trasē, un tāpēc divu braucienu summā tikai 23.vieta, bet Jorens Jēkabsons nefinišēja.

Milzu slalomā ne tik labi izgāja, jo labāko rezultātu ar ieņemto 7.vietu uzrādīja Laura Bērziņa. Betija Burkovska kļūdījās un palika 26.vietā. Agnesei Sakovičai savā grupā izgāja līdzīgi un 24.vieta. Pauls Rubenis pāris pozīcijas zemāk nekā slalomā – 17.vietā, bet vecākajā jauniešu grupā Jorens Jēkabsons ierindojās 39.vietā, bet nefinišējušo sarakstā šoreiz iekļuva Klāvs Vosrslavs. 

Vratnā vienīgo godalgoto vietu sarūpēja Laura Bērziņa, kura savā iecienītākajā disciplīnā milzu slalomā, uzvarētājai no Čehijas piekāpjoties tikai 0,17 sekundes, izcīnīja otro vietu. Slalomā desmitniekā iekļuva un 8.vietu ieguva Betija Burkovska, aiz uzvarētājas paliekot trīs ar pusi sekundes. Tāpat puišiem savu labāko rezultātu sasniedza Pauls Rubenis, kuram arī izdevās iekļūt desmitniekā un ieņemt 7.vietu, un arī Klāvs Vorslavs, kurš ierindojās 19.vietā  (+8,82), bet Jorenam atkal neizdevās sasniegt finišu.

Kā atzina viena no trenerēm Žaklīna Frickausa, tad kopumā brauciens izdevās ļoti labs. “Svarīgi ir jau sezonas sākumā saprast savas kļūdas un arī noticēt saviem spēkiem,” stāsta Žaklīna piebilstot, ka visi jaunieši guvuši lielisku pieredzi. Palīdzējusi un trenera pienākumus bija uzņēmusies Anna Bondare.

Ivars Bācis
(Informāciju sniedza Žaklīna Frickausa)

Latvijas jaunajiem kalnu slēpotājiem panākumi Čehijā un Slovākijā

Latvijas jaunajiem kalnu slēpotājiem panākumi Čehijā un Slovākijā

Latvijas jaunajiem kalnu slēpotājiem panākumi Čehijā un Slovākijā

Latvijas jaunajiem kalnu slēpotājiem panākumi Čehijā un Slovākijā

5 Komentāri

Nu re kā sanāca !
Tie kas nevēlējās un tik ļoti negribēja piedalīties šajās sacensībās , palika bešā !
Prieks par tiem kas gribēja startēt , un tam visam arī rezultāti !
Un izcili rezultāti !
Raivo
05 • 02 • 2015 / 10:12
Kas tur bija ar tiem negribētājiem?

05 • 02 • 2015 / 11:00
Nu, ja uz 6 pieejamām vietām atlasa 8 dalībniekus, tad kādam ir jāatsakās.

05 • 02 • 2015 / 11:25
Lieliski rezultāti! Prieks par godalgotajām vietām...:)

05 • 02 • 2015 / 12:25
Malaces:)

05 • 02 • 2015 / 22:45
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv