ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

19 • 03 • 2015

Latvija, Igaunija un Krievija atkal līdzīgi sadala uzvaras milzu slalomā

Šodien Baltijas kausā pēc pieaugušo un junioru grupas sacensībām milzu slalomā pēcpusdienās šajā disciplīnā sacentās jauniešu grupas un „Master”, kur Latvijas pārstāvjiem bija paralēli arī valsts čempionāts. Atkal uzvaras izcīnīja trīs valstu pārstāvji, Latvijai un Krievijai ar vienādu pirmo vietu skaitu (trijām) otro dienu pēc kārtas dalot labākā statusu, bet Igaunijai atkal divas uzvaras. Latvijas panākumu kalējas bija meitenes, jo puišu grupās mūsējiem pie uzvaras šodien neizdevās tikt.

U16 grupā Žanetei Gedrai atkal ne visai labi sanāca pirmais brauciens, bet tāpat viņa uzrādīja labāko laiku. Otro viņa veica jau daudz labāk, uzrādot beidzot labāko laiku no visām meiteņu grupām, un bija tuvu savam patiesajam līmeni, svinot trešo uzvaru Baltijas kausā šajā gadā. Pirmo reizi trijniekā iekļuva un otro vietu izcīnīja igauniete Anna Jogeva, kura no Žanetes atpalika sešas sekundes un kura pie U14 netiktu sešiniekā. Trešajā un ceturtajā vietā bija divas Latvijas pārstāves Agnese Sakoviča un Marta Jansone. Puišiem pēc pirmā brauciena Daniels Loss bija par 0,01 sekundi apsteidza igauni Tormisu Laini, bet otrajā igaunis bija pussekundi ātrāks un izcīnīja uzvaru, Danielam paliekot vēlreiz otrajam kā superkombinācijā otrdien. Pirmo divu disciplīnu uzvarētājs Vasilijs Kovaļevs no Krievijas šoreiz trešajā vietā. Nedaudz krievu sportistam katrā braucienā zaudēja un ceturto vietu ieguva Mārrtiņš Zvīnis, kas aiz sevis piektajā vietā atstāja Albertu Jansonu, kuram tāpat kā māsai trešā vieta Latvijas čempionātā.

U14 grupā stabili pārāks par visiem bija igaunis Karls Sebastians Dremļuga, bet nākamās trīs vietas no otrās līdz ceturtajai, ko ieguva mūsējie, šķīra tikai 0,08 sekundes. Pauls Rubenis bija otrais, bet astoņas sekundes simtdaļas viņam zaudēja un trešo vietu dalīja Edgars Žurevskis un Lauris Opmanis. Meitenēm atkal pirmajās divās vietās bija tās pašas Krievijas slēpotājas Poļina Meļņikova un Vitaļina Girina, bet izmaiņas notika Latvijas slēpotāju vidū, proti, beidzot savu pagājušā gada sniegumu parādīja Sonija Aškinezere, iegūstot trešo vietu un esot pārliecinoši labākajai no mūsējām, kamēr pirmās dienas divu disciplīnu trešās vietas ieguvēja Betija Burkvoska ieņēma stabilu ceturto vietu, bet aiz viņas ierindojās trešā no Latvijas pārstāvēm Karlīna Lāce.

U12 grupā puišiem mūsējie varēja cīnīties tikai par trešo, jo pārāki pār pārējiem bija uzvarētājs Ivans Mizincevs no Krievijas un stabilās otrās vietas ieguvējs igaunis Hans Markuss Danilas. Stabili trešais pēc pirmā brauciena bija igaunis Aleksandrs Luiks, bet otrajā viņš tik diskvalificēts par nepareizu vārtu izbraukšanu, un tas palīdzēja trijniekā iekļūt Viktoram Kokinam, kas aiz sevis atstāja Tomu Ķelderi un Gustavu Davidoviču. Neveiksmīgs pirmais brauciens sanāca 8.vietā palikušajam Kristoferam Gulbim, bet ar trešo laiku otrajā braucienā kopējā ieskaitē un labāko no mūsējiem, Kristofers apliecināja, ka ar viņu slalomā būs jārēķinās. Meitenēm atkal nepārspēta palika pati garākā un meistarīgākā braucēja Dženifera Ģērmane, kurai divu braucienu summā absolūti labākais laiks no visām meiteņu grupām. Otrā bija krieviete Anastasija Novikova, bet vēl divas citas labas krievu jaunās kalnu slēpotājas, māsas Novikovas otrajā braucienā izstājās, paverot ceļu Latvijas pārstāvēm. Helēna Ērenpreisa bija trešā, pie bronzas medaļas Latvijas čempionātā tika Diāna Daukšte.

Master grupā sievietēm vairs nebija viena, bet jau trīs dalībnieces, Vitai Ciesniecei iegūstot pirmo vietu un aiz sevis atstājot Ilzi Trēziņu-Zirdziņu un Jeļenu Brokāni. Vīriešiem atkal nepārspēts palika krievs Konstantīns Novikovs, bet līdzīgajā cīņā par otro labākais Latvijas pārstāvis Kristaps Bergmanis nedaudz piekāpās Krievijas pārstāvim Andrejam Kuzņecovam. Starp citu, Kristapam tā bija pirmā uzvara Latvijas čempionāta ieskaitē, bet pie sudraba un bronzas valsts čempionātā tika Kārlis Priedītis un Dzintars Melvers. Viens vadošajiem Jānis Korde nestartēja ceļu sāpju dēļ, bet vēl viens spēcīgs braucējs Edgars Kupčs izstājās pirmajā braucienā.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv