ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

17 • 08 • 2015

Kristaps Zvejnieks izcīna otro vietu pasaules kausa posmā skrituļslalomā

Saistītā informācija

Labākais Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, Spānijas pilsētiņā Villablino notiekošajā pasaules kausa posmā skrituļslalomā, izcīnījis 2. vietu, no uzvarētāja, vācieša, Marko Valca atpaliekot par nieka 0,01 sekundēm. Kristapa brālis Miks Zvejnieks izcīnīja augsto piekto vietu, kas ir viņa pagaidām labākais sasniegums karjerā.

Sacensībās sākās jau sestdienā, kad dalībnieki sacentās milzu slaloma disciplīnā. Tur uz pjedestāla spēja kāpt abi Latvijas pārstāvji. Kristaps izcīnīja otro pozīciju, kamēr Mikam trešā vieta. Vēlāk sestdienā norisinājās arī paralēlā slaloma sacensības, kurās uzvaru izcīnīja Marko Valcs, bet Kristapam Zvejniekam vēl viena otrā vieta. Miks paralēlajā slalomā zaudēja itālim Masimiliano Losio, un gala rezultātā viņam ceturtā vieta.

Svētdienā notika nedēļas nogales galvenais notikums, pasaules kausa sacīkstes slaloma disciplīnā. Pēc pirmā sacensību brauciena Kristaps līderim zaudēja 0,07 sekundes, kamēr Miks atradās sestajā vietā. Otrajā braucienā laikus uzlabot spēja gan Kristaps, gan Miks. Kristaps gan nespēja pakāpties augstāk, taču pietuvojās uzvarētājam līdz minimālam atstatumam. Savukārt Miks spēja pacelties uz 5. vietu, apsteidzot itāli Losio. Trešo vietu sacensībās izcīnīja cits Vācijas sportists Svens Ortels, kurš iepriekšējā dienā kāpa uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena milzu slalomā.

Starp sievietēm šoreiz nebija neviena no Latvijas pārstāvēm, bet uzvaru izcīnīja Mona Zinga no Vācijas. Arī otrajā vietā vāciete Jana Boersiga, bet pjedestālu noslēdza Čehijas sportiste Gabriela Kudelaskova.

Miks Zvejnieks pēc sacensībām stāsta: "Ļoti aizraujošas un garas divas dienas ar trīs disciplīnām, tiešām ideāla atmosfēra mazajā pilsētā. Arī ar rezultātiem esmu ļoti apmierināts - negaidīta 3.vieta milzu slalomā, pārsteigts biju arī par aizkļūšanu līdz 'mazajam finālam' paralēlajā slalomā cīņā par trešo vietu, kurā tomēr paliku ceturtais. Pasaules kausa galvenajā disciplīnā, slalomā, izdevās labs pirmais brauciens, bet īsti negribēju samierināties tikai ar 6.vietu. Ļoti labs izdevās 2.brauciens, jau finišā jutu, ka būs labi un pakāpšos augstāk. Par 5.vietu esmu ļoti apmierināts!"

Spānijā skrituļslaloma pasaules kausa posms notika pirmo reizi, un izcēlās ar vairākiem jaunumiem. Pirmkārt bija ievērojams skatītāju daudzums, kas skrituļslalomā nav pierasta lieta, un otrs - video tiešraide internetā.

Līdz šim mūsu sportistiem pasaules kausā sezonā gājis dažādi. Pirmajā posmā, Čehijā, Miks spēja izcīnīt 7. vietu, taču Kristaps nestartēja. 2. posmā, Itālijas ciematiņā Pisonjē, abiem brāļiem Zvejniekiem izstāšanās pirmajā braucienā.

Nākamais pasaules kausa posms skrituļslalomā norisināsies Austrijā, jau nākamnedēļ, 23. augustā.

Avots: DELFI.LV

Feeling happy about my 2nd place in Inline Alpine World Cup in Villablino, Spain today even with 0,01 seconds from 1st...

Posted by Kristaps Zvejnieks on Sunday, August 16, 2015

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv