ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

08 • 12 • 2014

Kristapam Zvejniekam jau trešā uzvara šonedēļ FIS sacensībās

Saistītā informācija

Francijas kalnu kūrortā Šamonī notikušajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās slalomā otro dienu pēc kārtas triumfēja Latvijas izlases līderis kalnu slēpošanā Kristaps Zvejnieks, izcīnot jau trešo uzvaru šonedēļ un divpadsmito savā karjerā. Mūsu kalnu slēpotājs ieguva 11,30 FIS punktus, kas ir viņa otrā labākā rezultāta atkārtojums.

Ceturtdien jau ceturto dienu pēc kārtas FIS sacensībās slalomā, kas norisinās 1924.gada Olimpisko spēļu mājvietā Šamonī, uz startu izgāja Latvijas izlases kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks un atkal nostartēja lieliski, paturpinot šīs nedēļās veiksmīgo startu sēriju un ceturto dienu pēc kārtas iekļūstot godalgotajā trijniekā, turklāt trešo reizi tiekot pie uzvaras. Arī šoreiz piedalījās pāri par simts dalībniekiem, kas pārstāvēja vairāk nekā 15 valstis, ieskaitot gan Alpu valstis, gan arī tālās zemes kā Japāna, Austrālija, Jaunzēlande un Argentīna.

Vakar jau pirmajā braucienā Kristaps izvirzījās pārliecinošā vadībā, parādot, ka pārējām ir ļoti maz izredžu uz uzvaru, un savu pārsvaru nosargājot otrajā braucienā.  Šodien braucienu scenārijs tika samainīts vietām, proti, pirmajā braucienā  tika uzrādīts otrais laiks, nedaudz zaudējot labākajam, bet otrajā braucienā Zvejnieks bija pārliecinoši pirmais. Šodien mūsu kalnu slēpotāju pirmajā braucienā apsteidza vakardienas otrās vietas ieguvējs Vinsents Gaspo no Šveices, bet pārsvars bija tikai 0,11 sekundes. Savukārt, pārējie no abiem līderiem atpalika pussekundi vai vairāk. Otrajā braucienā Kristaps bija stabili pirmais, vismaz 0,6 sekundes ātrāk nobraucot pār tuvāko sekotāju, un ar kopējo laiku 1:32,62 izcīnīja pārliecinošu uzvaru, vēlreiz otrajā vietā atstājot Gaspo, kurš atpalika 1,36 sekundes.

Kristaps Zvejnieks par uzvaru un konkurentu pārliecinošu apsteigšanu nopelnīja 11,30 FIS punktus, kas kopā ar 2014.gada aprīlī Krievijā FIS sacensībās sasniegto ir viņa karjeras otrs labākais rezultāts. Rekords – 10,14 FIS punkti – tika uzstādīts trešdien.  Šādi rezultāti viņam dos kāpumu FIS rangā par pāris desmit vietām, un Kristapu janvāra beigās vajadzētu ieraudzīt labāko deviņdesmitniekā.

Piektdien paredzēts starts turpat Šamonī FIS sacensībās milzu slalomā, kurā tik labi kā slalomā vēl nav gājis, bet kurā arī jācenšas iegūt vieni no labākajiem FIS punktiem. Taču pats galvenais starts šajā nedēļā būs svētdien Adelbodenā (Šveice) Pasaules kausa posmā slalomā, kur būs jāmēģina iekļūt trīsdesmitniekā vai būt tuvu tavam.

6 Komentāri

Tiešām prieks par šādām ziņām! Veiksmi arī nākošajos startos.

08 • 01 • 2015 / 21:24
Telefonintervijas ieraksts ar Ivaru Bāci par šodienas Kristapa uzvaru
Latvijas radio sporta Sporta ziņas plkst.17.34

http://www.latvijasradio.lsm.lv/lv/lr/arhivs/?__uri=lv/lr/arhivs/&channel=0&d=8&m=1&y=2015&page=4
~ 1.50-3 minūte
Latvijas radio
08 • 01 • 2015 / 21:30
Lieliski! Tā turpināt!:)

08 • 01 • 2015 / 22:16
DELFI
09 • 01 • 2015 / 10:04
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv