ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

26 • 01 • 2015

Kristapam Zvejniekam 52.rezultāts Pasaules kausā slalomā

Svētdien vienā no pazīstamākajām Austrijas kalnu slēpošanas sacensību vietām Kicbīlē Pasaules kausā slalomā pirmajā braucienā 78 dalībnieku vidū Latvijas pārstāvis Kristaps Zvejnieks uzrādīja 54.laiku, no līdera austrieša Marsela Hiršera atpaliekot gandrīz piecas sekundes – 4,95 s. Otrais brauciens Hiršeram nepadevās labs, taču, neskatoties uz 24.laiku (+0,92 s) otrajā braucienā, austrietis divu braucienu summā priekšā palaida tikai zviedru Matiasu Harginu, kuram tā bija pirmā uzvara Pasaules kausa posmā. Godalgoto trijnieku noslēdza vācietis Fēliks Noiroiters (+0,63 s).

Starts Kicbīlē K.Zvejniekam šogad bija otrais pasaules kausā (arī pašā Kicbīlē tā bija otrā reize – aut.piez.), bet šajā sezonā jau ceturtais visaugstākajā līmenī, jo pirms tam novembrī bija startēts Levi (Somijā), decembrī – Madonnā di Kampiljo (Itālija), bet pirms divām nedēļām Kristaps piedalījās Adelbodenas posmā Šveicē.  Tādējādi ir atkārtots iepriekšējās divās sezonās pasaules kausa posmu dalību skaits, jo gan 2012./2013.g, gan 2013./2014.g. bija četri starti.

Pēdējie divi starti pasaules kausā Kristapam Zvejniekam neizdevās, jo, startējot beigās un braucot pa izdangātu trasi, it īpaši Adelbodenē, sanāca diezgan daudz zaudēt līderim, ka arī trīsdesmitnieks bija diezgan tālu. Trases augšdaļa Kristapam Kicbīlē sanāca tīri laba, uzrādot pirmajā kontrolatzīmē 54.laiku. Lai arī līdz līderiem bija ļoti daudz – gandrīz sekunde, bet tas tāpēc, ka pirmie seši, bet jo īpaši Hiršers, Hargins, Gross un Horošilovs pašā sākumā bija “lidojuši kā raķetes”. Tikmēr pirmais divdesmitnieks bija ceturtdaļsekundes attālumā, bet līdz trīsdesmitniekam pie pirmās kontrolatzīmes mārupieti šķīra tikai 0,1 sekunde.

Kristapam Zvejniekam 52.rezultāts Pasaules kausā slalomā

Trases vidusdaļā mūsu kalnu slēpotājam sanāca pieļaut divas lielas kļūdas, tāpēc jau pie otrās kontrolatzīmes trases vidū bija 62.laiks no 66, kas bija tikuši tik tālu, līderim zaudējot 3,3 sekundes, bet atstarpe līdz trīsdesmitniekam jau bija uzlēkusi līdz 1,9 sekundēm. Trases otrā puse tāpat kā sākums tikai veikta labi un beigās labākā laika uzrādītājam Hiršeram zaudēts 4,95 sekundes, uzrādot 54.laiku no 58 pirmajā braucienā finišu sasniegušajiem dalībniekiem. Līdz trīsdesmitniekam pietrūka 2,3 sekundes. Otro reizi šajā sezonā pasaules kausā nācās palikt ārpus pirmā piecdesmitnieka. Līdz ar to, var teikt, ka Kicbīles posms sanācis identisks Madonnai di Kampiljo, jo arī tur pēc pirmās kontrolatzīmes līdz trīsdesmitniekam bija 0,12 sekundes, bet finišā 2,27 sekundes, savukārt no līdera braucienā atpalikts 4,94 sekundes un iegūta 51.vieta.

Otro reizi šajā sezonā pasaules kausā K.Zvejniekam nācās palikt ārpus pirmā piecdesmitnieka. Protams, ka lielu lomu nospēlē vēlais starta numurs, Kristaps janvārī FIS sacensībās Šamonī sasniedza labākos punktus un pakāpsies reitingā, bet ar to nebūs pietiekoši, lai būtiski uzlabotu starta numuru un pozīciju pasaules kausa posmos. Šoreiz lielu lomu nospēlēja pašā pieļautās kļūdas, jo, piemēram, 8 vietas priekšā ar 63.numuru startējušais soms Jonas Rasanens nobrauca par 2,25 sekundēm ātrāk un uzrādīja 31.rezultātu, tikai 0,05 sekundēm pietrūkstot līdz trīsdesmitniekam. Cits soms Jens Hentinens, kurš FIS sacensībās ir apsteigts un kurš vakar startēja četrus numurus priekšā Kristapam, nobrauca par 1,1 sekundi ātrāk.

Arī pats Kristaps atzīst, ka trases vidusdaļā pieļautas divas, dēļ kurām pazaudēts daudz laika. Tomēr mūsu kalnu slēpotājs uzsver, ka vēlreiz ieguvis svarīgu pieredzi nākotnes startiem.

Jāuzteic arī šajā sezonā ļoti progresējušais Aleksandrs Horošilovs, kurš pēc pirmā brauciena bija otrais (+0,19 s), bet pēc otrā atkrita uz sesto vietu (+1,04 s), nespējot atkārto Ores panākumu un otrreiz karjerā kāpt uz goda pjedestāla. Taču tikai un tā 31 gadu vecais krievu kalnu slēpotājs ir ne tikai nostabilizējies kā top10 braucējs, bet jau sāk kļūt par top6 braucēju (šosezon 7 reizes pasaules kausā desmitniekā un 5 reizes sešiniekā – aut.piez.).


5 Komentāri

Varbūt šodien Šladmingā....

27 • 01 • 2015 / 09:05
Kur var redzēt Kristapa braucienus tiešraidē?

27 • 01 • 2015 / 09:26
Soms ar ļoti tālo starta numuru gandrīz tika 30niekā. Noteicošais faktors ir meistarība.

27 • 01 • 2015 / 10:11
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv