ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

11 • 04 • 2015

K.Zvejnieks otrajā dienā 2.vietā FIS slalomā Krievijā

Saistītā informācija

Vakar FIS sacensībās un Krievijas kausā slalomā, kas norisinās Poļarnije Zori, vēlreiz ļoti labu rezultātu uzrādīja Latvijas vadošais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš 58 dalībnieku vidū izcīnīja 2.vietu un nopelnīja 17,05 FIS punktus. Viņa brālim Mikam Zvejniekam 0,3 sekundes pietrūka līdz desmitniekam, un viņš ierindojās 11.vietā.

Ļoti veiksmīgi Krievijas kausa izcīņas un FIS sacensību tūri kalnu slēpošanā turpina Latvijas izlases līderis Kristaps Zvejnieks, kurš ticis pie vēl vienas godalgotas vietas, otro dienu pēc kārtas iekļūstot labāko trijniekā. Ceturtdien viņš izcīnīja pārliecinošu uzvaru, bet vakar ieguva otro vietu, piekāpjoties tikai Somijas kalnu slēpotājam Viktoram Malstromam, kurš bija labākais abos braucienos no finišējušajiem dalkībniekiem. Līdz ar to, pagaidām mājiniekiem krieviem tā arī nav izdevies tikt pie uzvaras. Aleksandrs Horošilovs nepiedalās, bet otrs labākais krievu slalomists Pāvels Trikičevs, kurš ceturtdien bija otrajā vietā, vakar izstājās pirmajā braucienā.

Neskatoties uz sīvā konkurenta Trikičeva izstāšanos, pirmās dienas panākumu atkārtot Kristapam tomēr neizdevās. Taču arī šādā konkurencē otrā vieta ir labs rezultāts. Kaut arī uzvarētājam 0,76 sekundes, tomēr zviedru izcelsmes Somijas kalnu slēpotājs Malstroms ir izcēlies ar diezgan atzīstamiem rezultātiem, tiesa vairāk milzu slaloma disciplīnā. Pirms dažiem gadiem viņš pasaules junioru čempionātā milzu slalomā bija 5. un 10.vietā, bet pirms mēneša Eiropas kausā šajā disciplīnā izcīnīja 4.vietu un nopelnīja 8,39 FIS punktus.

Otro dienu pēc kārtas desmitniekā varēja tikt Miks Zvejnieks, kurš pirmajā dienā ieguva 7.vietu un pozīciju zemāk bija vakar pēc pirmā brauciena.  Otrajā braucienā nefinišēja un otro dienu pēc kārtas neveiksmi piedzīvoja pirms mēneša pasaules kausa posmā trīsdesmitniekā tikušais krievs Aleksandrs Andrienko, taču Mikam ne tik labs otrais brauciens, kurā viņš uzrādīja vien 15.rezultātu, liedza ne tikai pakāpties augstāk, bet arī neļāva nosargāt vietu desmitniekā, ierindojoties 11.vietā (+5,44 sekundes) un nopelnot 46,90 FIS punktus. Otro dienu pēc kārtas nefinišēja Toms Sarkanis, bet šoreiz līdz finišam abos braucienos tika Elvis Opmanis, kaut arī 33.vieta (+15,4 s) un 110 FIS punkti nav tas, ko cerēja parādīt Elvis.

Šodien un rīt sacensības turpinās ar milzu slalomu.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv