ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

18 • 12 • 2014

K.Zvejnieks Eiropas kausā milzu slalomā netiek uz otro braucienu

Saistītā informācija

Šodien Itālijā Eiropas kausā kalnu slēpošanā milzu slaloma disciplīnā Kristapam Zvejniekam pirmajā braucienā neizdevās iekļūt labāko sešdesmit vidū, lai kvalificētos otrajam braucienam. Latvijas izlases kalnu slēpotājs 90 dalībnieku konkurencē uzrādīja 74.laiku, līderim zaudējot 3,6 sekundes.

Pēc vakardienas sacenšanās Oberēgenā kalnu slēpotāji bija pārcēlušies uz citu Itālijas kalnu ciematu Karecu, kur turpinājās Eiropas kauss ar milzu slalomu. Tās bija arī piemiņas sacensības itāļu kalnu slēpotājam Paolo Lorencam, kurš 2011.gadā 17 gadu vecumā gāja bojā treniņbraucienā pirms sacensībām, nenoturoties trasē un ieskrienot kokā.

Šodien milzu slalomā nebija tik daudz pasaules kausos panākumus guvuši kalnu slēpotāju kā vakar slalomā, taču tik un tā dalībnieku sastāvs bija spēcīgs.  Kristaps Zvejnieks pēc FIS punktu reitinga bija septītā desmita sākuma, kas deva pamatotas cerības uz tikšanu sešdesmitniekā un kvalificēšanos otrajam braucienam, kas milzu slalomā Eiropas kausa posmos Zvejniekam līdz šim ir izdevies tikai vienu reizi. Kad bija nobraukuši pirmie piecdesmit, varēja nojaust, ka, lai tiktu sešdesmitniekā, nedrīkstētu zaudēt līderim vairāk nekā trīs sekundes. Kristaps pirmo braucienu veica 58,90 sekundēs un no līdera norvēģa Rasmusa Vindingstāda, kurš šogad pasaules junioru čempionātā milzu slalomā ieguva bronzas medaļu, atpalika 3,6 sekundes, no tobrīd 57 finišu sasniegušajiem uzrādot 55.rezultātu. Vēl bija palikuši 29 kalnu slēpotāji, starp kuriem arī daži labi braucēji, un bija skaidrs, ka arī sezonas trešajā startā Eiropas kausā milzu slalomā neizdosies iekļūt starp labākajiem sešdesmit. Vēlāk vēl 19 kalnu slēpotājiem izdevās uzlabot mūsu kalnu slēpotāja laiku, kas beigās Kristapam deva 74.vietu. Līdz sešdesmitniekam pietrūka 0,77 sekundes.

Līderim Vindingstādam pirmajā braucienā tikai trīs sekundes simtdaļas zaudēja vācietis Dominiks Švaigers, kurš pirms pusotras nedēļas Pasaules kausa posmā Bīverkrīkā (ASV) pirmajā braucienā uzrādīja 20.rezultātu, bet otrajā nefinišēja. Savukārt, trešo laiku, zaudējot labākajam gandrīz pussekundi (+0,46 s), uzrādīja Pasaules kausa posmā Bīverkrīkā 26.vietu ieguvušais šveicietis Tomass Tumlers.

Rīt trešo dienu pēc kārtas notiks Eiropas kausa posms, un kalnu slēpotāji sacentīsies slalomā, kas K.Zvejniekam spēcīgāka disciplīna. Kristapam rīt ir labākas izredzes, un jāmēģina tikt pie pirmajiem kausa kopvērtējuma ieskaites punktiem, kurus dabū pirmajā trīsdesmitniekā iekļūstošie. Tā kā šodien Kristapam neizdevās sarūpēt dāvanu Vārda dienā, tad to var kompensēt un izdarīt rīt slalomā.

3 Komentāri

Sportacentrs.com
18 • 12 • 2014 / 17:02
Turēsim īkšķus, lai izdodas!:)

18 • 12 • 2014 / 22:23
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv