ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

14 • 02 • 2015

K.Zvejniekam ļoti labs starts milzu slalomā

Saistītā informācija

Vakar Bīverkrīkā (ASV) pasaules čempionātā kalnu slēpošanā milzu slalomā ļoti labu rezultātu uzrādījis Latvijas izlases līderis Kristaps Zvejnieks, kurš 100 dalībnieku vidū divu braucienu summā ieņēma 37.vietu, par vienu pozīciju uzlabojot pagājušajā čempionātā uzrādīto rezultātu. Ar teicamu otro braucienu līderpozīcijās izvirzījās un par čempionu kļuva mājinieku favorīts Teds Ligetijs, kurš sasniedza zīmīgu panākumu, uzvarot šajā disciplīnā jau trešo reizi pēc kārtas.

Ņemot vērā labo reitingu FIS punktos milzu slalomā (16,85), Kristapam nevajadzēja piedalīties kvalifikācijā, un viņš jau bija iekļauts pamatsacensībās, turklāt ar 50.numuru. Pirmo braucienu Kristaps veica labi, ar uzrādīto 43.laiku stabili kvalificējoties uz otro braucienu, uz kuru tika labākie sešdesmit pēc pirmā brauciena. Viņš trasi veica 1:20,30 un no līdera austrieša Marsela Hiršera atpalika 5,12 sekundes. Līdz ar to Kristaps jau pirmajā braucienā parādīja daudz labāku sniegumu un daudz veiksmīgāk nostartēja nekā sezonas laikā Eiropas kausa posmos. Otrajā trasē sanāca vēl labāks brauciens, neļaujot nevienam sevi apsteigt, un līdz ar to Kristapam dažu vietu kāpiens, iekļūstot četrdesmitniekā. Četri priekšā esošie izstājās, Linus Strasers no Vācijas nestartēja otrajā braucienā, bet vienu mūsu pārstāvim izdevās apsteigt, līdz ar to sešu vietu pavirzīšanās uz augšu, iegūstot 37.vietu un savā ziņā ienesot pozitīvas emocijas mūsu nometnē pēc ne tik labām vietām pirmajā dienā milzu slalomā.

Šis ir Kristapa labākais rezultāts pasaules čempionātos milzu slalomā, par vienu vietu uzlabojot pirms diviem gadiem Šladmingā sasniegto. Arī sniegums ir labāks, jo ne vienmēr pēc vietas to var rēķināt, bet šajā gadījumā to apliecina arī iegūtie 55,85 punkti, kas ir par 13 labāki nekā Šladmingā un par sešiem nekā Olimpiskajās spēlēs Sočos, kur tika iegūta 43.vieta un 64,57 FIS punkti.

Lai arī vietu ziņā nav tālu aiz trīsdesmitnieka, tomēr laika ziņā ir diezgan daudz, jo K.Zvejniekam līdz top30 pietrūka četras ar pusi sekundes. Lielāka „plaisa” – 2,5 sekundes – vērojama starp 31. un 32.vietu, kur tad arī tiek nošķirti labākie no tā sauktā vidusslāņa. Taču šāds sniegums dod pamatu cerēt uz trīsdesmitnieku slalomā, kas Kristapam ir spēcīgākā disciplīna.

Vīriešiem pēc pirmā brauciena līderu starpā bija krietni blīvāki rezultāti nekā dāmām, tādējādi godalgoto vietu likteni izšķirot otrajā braucienā. To visātrāk ar savu filigrāno tehniku veica Teds Ligetijs, kurš vismazāk sabremzēja pagriezienos un panāca tajos vislielāko paātrinājumu. Tedam ar stabili ātrāko laiku otrajā braucienā izdevās no ceturtās vietas pakāpties ne tikai uz trijnieku, bet arī un pirmo vietu, triumfējot pirmo reizi šajā čempionātā un aizstāvot vienīgo no saviem iepriekšējā čempionātā izcīnītajiem tituliem. Marselam Hiršeram, kuram tik ļoti nepatīk kādam piekāpties, šoreiz otrā vieta (+0,45 s), pievienojot sudrabu kombinācijā iegūtajam zeltam. Pēc pirmā brauciena trešo vietu dalošo Fēliksa Noiroitera (Vācija) un Alekša Penturo (Francija) starpā otrajā ātrāks bija francūzis un izcīnīja bronzas medaļu (+0,88 s), atstājot vācieti 4.vietā. Slaloma meistariem zviedriem labs panākums milzu slalomā ir Mata Olsona 5.vieta, bet sešinieku noslēdza itālis Roberto Nani, kurš bija vicelīderis pēc pirmā brauciena.

Šodien dāmām slaloms, kur uz startu izies Lelde Gasūna, Agense Āboltiņa, Evelīna Gasūna un Ieva Meldere.

Ivars Bācis

Kristaps_Vail2015.jpg


1 Komentāri

Zvejniekam rezultāts ir labs. Kaut gan viņš arī ir ieguldījis milzu darbu.

14 • 02 • 2015 / 20:58
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv