ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

09 • 04 • 2015

K.Zvejniekam 15.uzvara FIS sacensībās karjerā

Saistītā informācija

Krievijas ziemeļu ciematā Poļarniji Zori notikušajās FIS sacensībās un Krievijas kausa noslēdzošajā posmā kalnu slēpošanā slalomā 59 dalībnieku vidū pārliecinošu uzvaru izcīnījis Latvijas izlases līderis Kristaps Zvejnieks, par sekundi apsteidzot un aiz sevis atstājot sezonas pirmajā pasaules kausa posmā 20.vietu ieguvušo krievu Pāvelu Trikičevu. Miks Zvejnieks no brāļa atpalika 4,34 sekundes un ierindojās 7.vietā.

Pēc veiksmīgās sacensību tūres marta beigās un aprīļa sākumā Čehijā, kur tika iegūtas labas vietas, ieskaitot uzvaru, Kristaps Zvejnieks ar savu brāli Miku uz īsu brīdi atgriezās Latvijā, lai pēc tam dotos aiz polārā loka. Šoreiz ne uz Somiju, bet gan pavisam blakus - uz Krievijas ziemeļos Murmanskas apgabalā esošo ciematu Poļarnije Zori, kas dažiem mūsu kalnu slēpotājiem jau kļuvis par ierasto un ikgadējo galamērķi aprīļa pirmajā pusē, kad šajā vietā norisinās FIS sacensības un Krievijas čempionāts slalomā un milzu slalomā. Šīs sacensības pulcē laba līmeņa kalnu slēpotājus ar reitingu pie vai zem 10 FIS punktiem, tāpēc iepriekš Kristapam tur ir izdevies iegūt labus punktus – pērn labākos milzu slalomā, bet pirms diviem gadiem tobrīd vēl labākos slalomā.

Allaž kopā ar vecāko brāli ir startējis arī Miks Zvejnieks, kā arī vēl daži citi no izlases kā, piemēram, Toms Sarkanis un Daniels Fogelis. Šogad uz Poļarnijiem Zoriem kopā ar brāļiem Zvejniekiem bija devušies arī Toms Sarkanis un Elvis Opmanis. Mūsējiem nācās konkurēt ar Krievijas un pa vienam Somijas un Baltkrievijas kalnu slēpotājam. Ļoti tika gaidīts šīs sezonas pasaules kausa kopvērtējuma trešais labākais slalomists un pēc uzvaras pasaules kausa posmā nu jau par pašmāju varoni kļuvušais Aleksandrs Horošilovs, kuru, starp citu, pērn FIS sacensībās Krievijā Kristapam izdevās pa reizei slalomā un milzu slalomā pārspēt, taču Horošilovs uz starta neizgāja šoreiz neizgāja.

Pirmajā braucienā vairāk nekā pārliecinoši vadībā izvirzījās Kristaps Zvejnieks, kurš vienīgais trasi veica ātrāk par minūti, uzrādot laiku 59,71 sekunde un otrajā pozīcijā esošo Trikičevu apsteidzot par pusotru (!) sekundi. Otrajā braucienā mūsu pārstāvja uzrādītais trešais rezultāts un pazaudētā pussekunde neko neietekmēja, un, pateicoties pirmajā braucienā iekrātajam milzīgajam pārsvaram, arī divu braucienu summā sanāca pārliecinoša pirmā vieta, svinot 15. uzvaru karjerā FIS sacensībās. Trikičevs, kuram nesanāca pirmais brauciens, ar ātrāko rezultātu otrajā braucienā nedaudz pietuvojās, bet tik un tā palika otrajā vietā. Miks Zvejnieks no brāļa atpalika 4,34 sekundes un ierindojās 7.vietā, 1,4 sekundēm pietrūkstot līdz trijniekam.

Toms Sarkanis un Elvis Opmanis nefinišēja pirmajā braucienā, tāpat arī pirms mēneša Eiropas kausa posmā milzu slalomā 4.vietu ieguvušais soms Viktors Malmstroms.

Kristaps Zvejnieks
Foto: FGSSR.RU

11 Komentāri

Super! Apsveicu!!!

09 • 04 • 2015 / 16:53
9 punkti!!!

09 • 04 • 2015 / 16:53
Skaisti:)

09 • 04 • 2015 / 17:01
Tiešām 9? Kouty pirmajai vietai bija 10, kaut sastāvs daudz spēcīgāks.

09 • 04 • 2015 / 17:02
Itkā sezona jau galā, bet nē. Prieks sekot līdzi mūsu kalnu slēpotāju nepārtrauktajam progresam. Liels paldies par ziņām!
JK
09 • 04 • 2015 / 17:54
Sportacentrā ir jaunais raksts par punktu rekordu.

10 • 04 • 2015 / 14:34
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv