ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

23 • 02 • 2015

K.Daugulim otrā, E.Gasūnai pirmā uzvara FIS kalnu slēpošanas sacensībās Latvijā

Svētdien Latvijas Slēpošanas savienības rīkotajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās kalnu slēpošanā, kas norisinājās Siguldā pārceltajā Kordes trasē, vīriešiem uzvaru atkal izcīnīja Kaspars Daugulis, triumfējot otro dienu pēc kārtas mūsu valstī pirmo reizi notikušajās FIS klanu slēpošanas sacensībās. Savukārt sieviešu konkurencē jau daudz līdzīgākā cīņā nekā sestdien uzvaru izcīnīja Evelīna Gasūna, revanšējoties par neveiksmi pirmajā dienā.

Otrajā dienā Siguldā notikušajās FIS sacensībās kalnu slēpošanā gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē bija pārstāvētas visas trīs Baltijas valstis un arī Baltkrievija. Dāmu konkurencē piedalījās 16 dalībnieces, bet vīriešiem uz startu izgāja divas reizes vairāk – 33 kalnu slēpotāji. Sakarā ar nepietiekošo sniegu Pilsētas trase tika aizstāta ar Kordes trasi. Sacensību viesi, izņemot Lietuvas slaloma līderi Roku Zaveckas, nebija tādā līmenī, lai cīnītos ar mūsējiem, tāpēc gandrīz visas godalgas „savāca” Latvijas pārstāvji, neskatoties uz to, ka dažiem mūsu vadošajiem kalnu slēpotājiem abas dienas sanāca piedzīvot neveiksmi un arī uz to, ka nepiedalījās līderi Kristaps Zvejnieks, Mārtiņš Onskulis un Lelde Gasūna.

Vīriešiem otro dienu pēc kārtas izstājās viens no galvenajiem favorītiem Miks Zvejnieks, šoreiz nefinišējot pirmajā braucienā, kurā labāko laiku (23,57 s) uzrādīja Toms Sarkanis. Taču Tomam tāpat kā Mikam arī abas dienas izvērtās neveiksmīgas, un viņš nefinišēja otrajā braucienā. Toties stabilitāti rādīja divus gadus FIS sacensībās nestartējušais un aktīvās sportiskās gaitas pabeigušais Kaspars Daugulis, kurš pirmajā braucienā bija otrais un 0,34 sekundes aiz T.Sarkaņa, bet pēc otrā brauciena Kaspars izvirzījās vadībā un otro dienu pēc kārtas palika nepārspēts. Viņš divu braucienu summā uzrādīja laiku 47,33 sekundes un nopelnīja 64,62 FIS punktus. Savukārt, pateicoties otrajā dienā parādītajai stabilitātei un arī samērā labam sniegumam otro vietu izcīnīja lietuvietis Rokas Zaveckas, kas palika pussekundi aiz uzvarētāja. Sestdien diemžēl viņam sacensības beidzās jau pirmajā braucienā. Otro dienu pēc kārtas trešo vietu ieguva sacensību garākais dalībnieks Daniels Fogelis, kuram šoreiz labāks bija pirmais brauciens. Viņam otrajā braucienā pietuvojās, bet tomēr 0,08 sekundes piekāpās Elvis Opmanis. Laba iespēja tikt pie godalgas bija pirmajā dienā ceturtajā vietā palikušajam Robertam Rodem, kurš pēc pirmā brauciena bija trešais, taču otrajā braucienā vecākais mūsu izlases pārstāvis nedaudz kļūdījās un atkrita uz piekto vietu. Gandrīz sekundi Robertam zaudēja, bet tomēr sešiniekā iekļuva 16 gadus jaunais baltkrievs Uladzislavs Čertsins, bet viņa vienaudzis un pirmās dienas otrās vietas ieguvējs Žaks Gedra nefinišēja pirmajā braucienā.

Sievietēm otrajā dienā izvērtās daudz interesantāka un līdzīgāka cīņā par godalgām, jo par uzvaru spēkojās trīs kalnu slēpotājas, kuras divu braucienā summā šķīra trešdaļa sekundes. Pēc pirmā brauciena vadībā izvirzījās Agnese Āboltiņa, taču otro dienu pēc kārtas pie uzvaras viņai neizdevās tikt, jo otrajā braucienā Agnese palaida garām divas Latvijas izlases komandas biedrenes Evelīnu Gasūnu un Lieni Bondari, ieņemot trešo vietu. Pēc izstāšanās sestdien apņēmības pilna bija Evelīna Gasūna, kura, veicot visātrāk otro braucienu, spēja uzrādīt labāko laiku divu braucienu summā (50,86 s) un ar 0,24 sekundes pārsvaru izcīnīt uzvaru. Pie godalgotas vietas ļoti vēlējās tikt Liene Bondare, kurai iepriekšējās divas reizes Kordes trasē slalomā šogad – gan sestdien FIS sacensībās, gan 1.februārī Latvijas kausa 1.posmā – to neizdevās izdarīt. Šoreiz viss izgāja veiksmīgi, un Liene izcīnīja otro vietu. Salīdzinoši netālu no pirmajām trim bija ceturto vietu ieguvusī Elīna Nežborte, kas Gasūnai piekāpās 0,98 sekundes, bet 5.vietā ierindojusies baltkrieviete no uzvarētājas jau atpalika ļoti daudz – piecas sekundes. Vēl viena godalgas pretendente un pirmās dienas otrās vietas ieguvēja Ieva Meldere izstājās pirmajā braucienā.

Šīs sacensības bija arī Baltijas kausa priekšpēdējais otrais posms. Noslēdzošais trešais posms norisināsies marta vidū no 16.-22.datumam Somijas ziemeļu ciematā Pihē.


3 Komentāri

Super noorganizētas sacensības un lieliska kvalitāte trasei ņemot vērā laikapstākļus. Varētu to 30nieka griešanu riņķī ieviest arī Latvijas kausos vai piemēram pirmā 10nieka vai 15nieka griešanu. Jo siltā laikā starta nummurs nosaka ļoti daudz.
viktors
28 • 02 • 2015 / 00:17
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv