ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

13 • 11 • 2014

Jauniešu un “Master” grupas rezultāti Baltijas kausa 1.posmā

Jau iepriekšējā rakstā tika minēts, ka pārējās grupās, t.i., jauniešu un “Master” grupās Latvijas pārstāvji svinēja uzvaras. Arī šajās grupās izpaudās mūsējo pārsvars, taču arī mūsu kaimiņzemes pārstāvjiem izdevās izcīnīt pāris godalgotas vietas. Protams, ka šo valstu vidū Latvija ir ļoti spēcīga, tomēr pārējās valstis, neskaitot mājiniekus lietuviešus, nestartēja spēcīgākajā sastāvā. Visām trim jauniešu grupām (U16, U14, U12) un “Master” pārstāvjiem bija jāveic divu braucieni.

Līdzīgi kā vīriešu elites grupā arī “māsteriem” bija viens izteiktāks līderis, kurš diezgan pārliecinoši uzvarēja abas dienas. Un tas bija neviens cits kā 1997.gada pasaules čempionātā Itālijā startējušais Jānis Korde, kurš pirmajā dienā otrās vietas ieguvēju Andreju Mihailovu divu braucienu summā apsteidza gandrīz par septiņām sekundēm. Vēl divas sekundes lēnāks bija otrās vietas ieguvējs Kārlis Priedītis. Otrajā dienā rezultāti jau bija blīvāki, jo konkurenti bija pieraduši pie ledainās trases. Pauls Stēga pēc izstāšanās pirmajā dienā svētdien veiksmīgi nobrauca un ieguva otro vietu, Jānim Kordem piekāpjoties divu braucienu summā par nepilnām divām sekundēm un vēl par divām sekundēm lēnāk nobraukušo Andreju Mihailovu nobīdot uz goda pjedestāla par vienu pakāpienu zemāk, t.i., uz trešo vietu. Abas dienas tūdaļ aiz trijnieka ceturtajā vietā palika mājinieki lietuvieši, bet baltkrieviem līdz galam nobraukt izdevās tikai otrajā dienā, paliekot uzreiz aiz labāko desmitnieka.

Janis Korde, Baltic Cup 2015 1st Round, Snow Arena, Druskininkai
Jānis Korde 8. nov 1. trasē, Baltic Cup 2015 1. posms

Ja vīriem dalībnieku skaits “Master” grupā tuvojās diviem desmitiem, tad dāmām tas kā allaž bija krietni mazāks. Uz starta izgāja trīs daiļā dzimuma pārstāves, mūsu Žaklīnai Frickausai un Vitai Ciesniecei konkurenci sastādot arī vienai baltkrievietei. Taču neko daudz baltkrieviete nespēja likt pretī, jo abas dienas pirmajos braucienos tika diskvalificēta. Toties par ierastās secības izjaukšanu un pārsteigumu parūpējās Vita Ciesniece, kura stabili veica visus braucienus un abas dienas izcīnīja uzvaru. Pirmajā dienā viņai astoņas sekundes zaudēja un otro vietu ieņēma kļūdas pieļāvošā Žaklīna Frickausa, bet otrajā dienā Žaklīna nepiedalījās, un līdz ar to Vita bija vienīgā veterānu grupas pārstāve, kura sasniedza finišu.

Vita Ciesniece, Baltic Cup 2015 1st Round, Snow Arena, Druskininkai
Vita Ciesniece 8.nov 1. trasē, Baltic Cup 2015 1. posms

U16 grupā puišiem abas dienas trijniekā iekļuva tie paši kalnu slēpotāji, vienīgi ieņemto dažādas vietas. Pirmajā dienā, pateicoties labāk veiktajam otrajam braucienam, kur viņš uzrādīja ātrāko laiku, uzvaru izcīnīja Daniels Loss, aiz sevis pusotru un divas sekundes atstājot baltkrievu Dzmitriju Straženku un Evertu Ģērmani. Otrajā dienā ļoti līdzīgā cīņā par pirmo vietu Everts Ģērmanis tikai par pirmajā braucienā iekrātajām 0,18 sekundēm, jo otrajā braucienā uzrādīja vienādu laiku ar savu sīvāko konkurentu, pārspēja Danielu Losu, neļaujot Danielam uzvarēt otro dienu pēc kārtas. Baltkrievs Stražneka uzvarētājam zaudēja nedaudz zem sekundes un ieņēma trešo vietu. Visi trīs parūpējās par visaizraujošāko un līdzīgāko sacīksti no visām jauniešu grupām. Ieskaitot arī meitenes. Neskatoties uz to, ka tikai šie trīs bija godalgotajā vietās un ka otrajā dienā ceturtās vietas ieguvējs Klāvs Vorslavs no trijnieka atpalika vairāk nekā 9 (!) sekundes, tomēr nevar teikt, ka šiem trim neviens cits meistarības ziņā nebija tuvumā. Pirmajā dienā trešo laiku pirmajā braucienā uzrādīja un divu braucienu summā no trijnieka 0,68 sekundes atpalika baltkrievs Hļebs Lesiks, kurš otrajā dienā tika diskvalificēts otrajā braucienā, savukārt, pusotra sekunde līdz trijniekam pirmajā dienā pietrūka Mārtiņam Zvīnim, kurš otrajā dienā pirmajā braucienā uzrādīja dalīti labāko laiku ar Evertu Ģērmani.

Daniels Loss, Baltic Cup 2015, Snow Arena, Druskininkai
Daniels Loss 8.nov otrajā trasē, Baltic Cup 2015 1. posms

Meitenēm U16 grupā varēja vērot ierasto situāciju “Žanete un pārējās”. Žanete Gedra tuvāko dalībniece savā grupā divu braucienu summā apsteidza jau ar divciparu skaitli rakstāmā pārsvarā – par 15 un 16 sekundēm. Ar šādu sniegumu Žanete reāli pretendētu uz godalgotu vietu elitē, bet vēl gads “jāpaciešas”. Abas reizes stabila otrā vieta Agnesei Sakovičai, bet pie trešajām vietām tika Beāte Abāšina un Katrīna Sadovņikova. Abas dienas kļūme piemeklēja godalgas pretendenti Artu Irbi, kura pirmajā dienā neveiksmīgā otrā brauciena rezultātā atkrita no trešās uz ceturto vietu, bet otrajā dienā pēc pirmajā braucienā uzrādītā stabilā otrā rezultāta viņa nefinišēja otrajā braucienā.

Zanete Gedra, Baltic Cup 2015, Snow Arena, Druskininkai
Žanete Gedra 8.nov otrajā trasē, Baltic Cup 2015 1. posms

U14 grupā puišiem pa uzvarai un otrajai vietai tika gan Laurim Opmanim, gan Paulam Rubenim, taču nevarētu teikt, ka viņi sīvi spēkotos savā starpā, jo tomēr bija manāms Opmaņa pārsvars. Pirmajā dienā viņam liedza uzvarēt pieļautā kļūda pirmajā braucienā, un otrajā braucienā uzrādītais stabili labākais laiks augstāk par otro vietu neļāva pakāpties, jo stabilu sniegumu rādīja Pauls Rubenis. Pirmajā dienā trešo vietu ieguva Emīls Ģērmanis, bet svētdien Edgars Žurevskis, kuram pirmajā dienā nebija veiksmīgi abi braucieni, neskatoties uz trešo laiku pirmajā braucienā, savukārt Emīlam otrajā dienā pirmais brauciens nebija veiksmīgs.

Meitenēm U14 grupā abas dienas uzvaru svinēja Sonija Aškinezere, kurai konkurenci, it īpaši otrajā dienā, sastādīja kluba biedrene Karlīna Lāce, kuras kontā divas otrās vietas un ātrākais laiks pirmajā braucienā otrajā sacensību dienā. Līdzīgā cīņā par trešo vietu starp Helēnu Mūrnieci un Rēziju Krastiņu, sestdien ātrāka bija Rēzija, bet svētdien Helēna.

Pašā jaunākajā grupā U12 uzvarētāji, turklāt ļoti pārliecinoši, abas dienas bija vieni un tie paši. Šajā grupā puišiem kuplāk un spēcīgākā sastāvā piedalījās lietuvieši un baltkrievi. Pārāks par visiem saviem vienaudžiem bija Kristofers Gulbis, kurš būtu ticis trijniekā arī U14 grupā. Pārējās godalgotās vietas izcīnīja mūsu dienvidu kaimiņi, sadalot šīs godalgas brālīgi, proti, pa vienai otrajai un vienai trešajai vietai tika gan baltkrieviem, gan lietuviešiem. No Latvijas pārstāvjiem otrais pirmajā dienā un trešais otrajā dienā bija Gustavs Davidovičs, kuram kopējā ieskaitē abas dienas sestā vieta. Savukārt pirmajā dienā trešais no mūsējiem bija astoto vietu ieguvušais Rihards Ordelovskis, bet otrajā dienā sekunde līdz pjedestālam pietrūka Tomam Ķelderim, kuram ceturtā vieta un otrs labākais rezultāts latviešu vidū. 

Meitenēm šajā vecumā ar līdzīgu vai pat nedaudz lielāku pārsvaru savas konkurentes pārspēja Dženifera Ģērmane, kura tāpat kā brālis Everts jau vairākus gadus trenējas Austrijā. Ja pirmajā dienā viņa ar uzrādīto rezultātu būtu trešā U14 grupā un otrā U16 grupā, tad otrajā dienā Dženiferes (runa ir par to pašu Latvijas sportisti – aut.piez.) laiku divu braucienu summā no meitenēm spēja pārspēt tikai U16 grupas uzvarētāja Žanete Gedra (no visiem jauniešu grupas puišiem četri dalībnieki bija ātrāki par šo laiku – aut.piez.). Pirmajā dienā otrajā un trešajā vietā attiecīgi Helēna Ērenpreisa un Samanta Līcīte, kurām abām otrajā braucienā izdevās uzrādīt labāku laiku nekā kļūdu pieļāvusī Dž.Ģērmane. Otrajā dienā vēl vienu godalgotu vietu ieguva otro rezultātu uzrādījusī Samanta Līcīte, bet otro reizi trešās vietas izlaišanu no rokām nepieļāva Diāna Daukšte, kura arī svētdien neveiksmīgi veica otro braucienu, taču viņai par labu nāca tas, ka pirmajā braucienā bija izstājusies Helēna Ērenpreisa.


5 Komentāri

Forši uzrakstīts, paldies Ivaram:)

15 • 11 • 2014 / 09:58
Jā, viņš vienmēr ir sagatavojies un cenšas, lai auditorijai būtu gan interesanti, gan rada atbilstošu atmosfēru:)

15 • 11 • 2014 / 10:09
Paldies iepriekšējiem komentētājiem (-ām) par atbalstu :) Informācijas tehnoloģiju drošības reglamenta tapšana pagaidīja, lai varētu uzrakstīt šo rakstu:)
Nupat debijas komentēšanā regbijā Latvijas-Kipras izlases spēlē mūsējie izcīnīja vēsturisku uzvaru, pārtraucot Kipras pāri par 20 uzvaru gājienu, kas ir pasaules labākais rezultāts.
Drīz jau vajadzētu arī vēsturiskiem notikumiem priekš Latvijas notikt arī kalnu slēpošanā.....
Ivars
15 • 11 • 2014 / 18:27
Paldies:) Ņem par labu:) Zini, ka Tevi novērtē:)

15 • 11 • 2014 / 18:45
Tu zini, ka apbrīnoju....apsveicu ar debiju regbija komentēšanā!
:)
15 • 11 • 2014 / 22:03
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv