ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

22 • 11 • 2014

Eiropas kausā slalomā K.Zvejniekam neveiksme otrajā braucienā

Saistītā informācija

Somijas ciematā Levi notiekošajā Eiropas kausa posmā kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā Kristaps Zvejnieks 117 dalībnieku konkurencē, atrodoties 30.pozīcijā pēc pirmā brauciena, otrajā nefinišēja un palaida garām iespēju tikt pie punktiem kopvērtējumā, ko iegūst pirmie trīsdesmit. Kristapa 19 gadus jaunais brālis Miks Zvejnieks savā debijā Eiropas kausā nefinišēja jau pirmajā braucienā. Uzvaru izcīnīja norvēģis Sebastians Sulevogs.

Šodien Levi Eiropas kauss turpinājās ar slalomu. Iepriekšējās divas dienas milzu slalomā nebija veiksmīgas, jo neizdevās iekļūt sešdesmitniekā, lai kvalificētos otrajam braucienam. Taču nekas traks nebija noticis, tikai nedaudz nepaveicās, tāpēc noskaņojums bija optimistisks un cerības uz daudz labāku startu savā spēcīgākajā un vairāk trenētajā disciplīnā slalomā. Kristaps nebija vairs viens, jo pievienojās arī viņa brālis Miks Zvejnieks. Kā jau iepriekšējā raksta tika minēts, tad slalomā K.Zvejniekam nebūs mērķis tikai tikt uz otro braucienu, bet gan cīņu par punktiem kopvērtējumā, t.i., iekļūšanu pirmajā trīsdesmitniekā. Salīdzinot ar milzu slalomu, šodien klāt nāca pāris ļoti spēcīgi braucēji, kā pagājušo svētdien Pasaules kausā turpat Levi 4.vietu ieguvušais norvēģis Sebastians Sulevogs, kā arī pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā iekļūstošie Santeri Paloniemi (Somija), Aksels Beks (Zviedrija), Filips Šmids (Vācija), 2011.gada pasaules junioru čempions Reto Šmidigers (Šveice) un vēl citi.

Slalomā Kristapam Zvejniekam ir daudz labāks reitings, tāpēc arī daudz agrāks starta numurs, bet tik un tā ar saviem 13 FIS punktiem viņš nedabūju numuru labāko trīsdesmitniekā un bija jāstartē kā trīsdesmit trešajam. Augšdaļa šoreiz nesanāca tik laba kā pasaules kausā, un pirmajā starpfinišā viņš uzrādīja tobrīd 27.laiku, no līdera atpaliekot 0,93 sekundes, bet turpinājumā Kristaps nedaudz labāk nobrauca un finišā pakāpās uz 21.vietu (+2,17 s). No vēlāk startējošajiem mūsu kalnu slēpotājam priekšā aizgāja 9 dalībnieki, ieskaitot arī tādus meistarus kā zviedrs Kalle Linds un itālis Kristiāns Deville, un līdz ar to Kristapam Zvejniekam izdevās noturēties trīsdesmitniekā un pirmo braucienu noslēgt 30.vietā. Šāda pozīcija ir ļoti izdevīga, jo dod pirmo starta pozīciju otrajā braucienā, jo pirmo trīsdesmitnieku otrajā braucienā “griež otrādi”, t.i., vispirms startē no 30.vietas līdz pirmajai un tad no 31.vietas līdz 60.vietai. (kad bija nobraukuši 70 dalībnieki no 117, Kristaps atradās 29.vietā, un par laimi tikai vienam no atlikušajiem pēc FIS punktiem vājākajiem slalomistiem izdevās uzlabot laiku, kaut āri vēl daži citi trases sākumdaļā bija trīsdesmitniekā, bet vai nu beigas nobrauca vājāk, vai arī izstājās – aut.piez.).

Pirmais divdesmitnieks, ko noslēdz šā gada sākumā pasaules kausos divas 20.vietas ieguvušais norvēģis Jonatans Nordbotens ir 0,18 sekunžu attālumā, bet līdz desmitniekam, kur līdz šim vēl nav izdevies iekļūt, jāatspēlē 0,87 sekundes (labākais rezultāts K.Zvejniekam Eiropas kausā slalomā ir 11.vieta, kas sasniegta šogad februārī Bulgārijā – aut.piez.). Nupat Pasaules kausā 20.vietu ieguvušais krievs Pāvels Trikičevs uzrādīja tikai 45.rezultātu, Kristapam zaudējot gandrīz pussekundi.

Miks Zvejnieks uz starta izgāja ceturtais no beigām ar 114.numuru. Pēc diviem neveiksmīgiem startiem FIS sacensībās slalomā pagājušās nedēļas nogalē Kirunā (Zviedrija) arī Miks bija apņēmības pilns labi nobraukt, turklāt tas viņam bija pirmais starts Eiropas kausā. Miks uzsāka līdzīgi kā Kristaps, trases vidusdaļā vienīgajā kontrolatzīmē līderim zaudējot 0,97 sekundes, bet no Kristapa atpaliekot tikai četras sekundes simtdaļas. Diemžēl turpinājumā Mikam sanāca kļūdīties, un izstāšanās savā debijā Eiropas kausā. Starp citu, no pēdējiem septiņiem startējušiem visi izstājās.

Pirmajā braucienā izstājās ļoti daudzi, jo finišu nesasniedza 42 braucēji.

Ar lielu interesi tikai gaidīts otrais brauciens, taču diemžēl jau pašā sākumā tas nesa vilšanos, jo, pirmajam dodoties trasē, Kristaps diemžēl piedzīvoja neveiksmi un izstājās, tādējādi palaižot garām ļoti labu iespēju tikt pie punktiem Eiropas kausa kopvērtējumā. Otrajā braucienā izstājās arī viņa jaunās komandas “Ski race academy” biedrs čehs Filips Trejbals, kas pēc pirmā brauciena bija 22.vietā 0,15 s priekšā mūsu kalnu slēpotājam. Stabilās līderpozīcijas pēc pirmā brauciena nosargāja un par uzvarētāju kļuva Sabastians Sulevogs, kuram tā bija ceturtā reize uz pjedestāla Eiropas kausos, bet pirmā uz augstākā pakāpiena. Ar šo uzvaru viņš nedaudz kompensēja vienas sekundes simtdaļas pietrūkšanu līdz pirmajam pjedestālam Pasaules kausā pirms nedēļas turpat Levi, kad varēja tikt atkārtots “sarkanbaltzilo” panākums pirms desmit gadiem (ja Sulevogu divu braucienu summā par 0,01 sekundi nebūtu apsteidzis vācietis Fēlikss Noiroiters, tad pēc 10 gadu pārtraukuma Pasaules kausa posmos slalomā pirmajā trijniekā atkal būtu divi norvēģi – aut.piez.). Džastins Murisjē (Šveice) atpalika 0,85 sekundes un izcīnīja otro vietu, bet uz trešo vietu pakāpās pirms nedēļas Levi 8.vietu ieguvušais krievs Aleksandrs Horošilovs. Otro braucienu lieliski veica 20 gadus jaunais šveicietis Bernhards Nīderbergers, kurš otrajā braucienā uzrādīja ātrāko laiku un divu braucienu summā no 27.vietas pakāpās uz desmitnieku, iegūstot tieši 10.vietu.

Rīt kalnu slēpotāji vēlreiz sacentīsies slalomā Eiropas kausā. Pēc trim neveiksmēm ceturtajā reizē tak ir jāpaveicas. Lai tā notiek!

4 Komentāri

Tas ir kaut kas...... Par mūsējo nefinišēšanu raksti lielajos medijos un lielākajā sporta portālā Latviā Sportacentrs.com, bet par uzvarētāju Sebastian Solevaag norvēģu presē visticamāk ne vārda :)
:)
22 • 11 • 2014 / 20:02
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv