ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

18 • 03 • 2015

Beidzot Baltijas kausā uzvar L.Gasūna, K.Zvejnieks nosargā pirmo vietu

Baltijas kausa trešajā posmā kalnu slēpošanā, kas norisinās Pihē Somijā un ko rīko Latvijas Slēpošanas savienība, milzu slalomā vīriešiem, pateicoties pirmajā braucienā iekrātajam pārsvaram, pirmo vietu nosargāja Kristaps Zvejnieks, kam bija pietuvojies labākais Igaunijas pārstāvis, Vorens Kamings Smits. Tikmēr sievietēm pārliecinoša uzvara Leldei Gasūnai, kura trešajā disciplīnā šogad beidzot tika ne tikai pie uzvaras, bet arī pirmās godalgotās vietas, savukārt stabilitāti turpināja demonstrēt Liene Bondare, kurai jau trešā otrā vieta.

IMG_3576.jpg

Otrajā sacensību dienā milzu slalomā, kas bija trešā disciplīna un kur bija jāizbrauc 29 vārti, vīru konkurencē jau pirmajā braucienā pussekundes pārsvaru pār tuvāko sekotāju Soču Olimpisko spēļu 45.vietas ieguvēju Vorenu Kamingu Smitu no Igaunijas iekrāja Kristaps Zvejnieks, bet 0,66 sekundes lēnāk nobrauca un trešo rezultātu uzrādīja Roberts Rode. Otrajā braucienā šī gada pasaules čempionāta 37.vietas ieguvējs Kristaps Zvejnieks bija trešais, bet pirmajā braucienā iekrātais pārsvars bija pietiekošs, lai Kristaps Zvejnieks nosargātu pirmo vietu un uzvarētu milzu slalomā Baltijas kausā piekto gadu pēc kārtas. Vorens Smits, uzrādot labāko laiku otrajā braucienā, Kristapam pietuvojās, bet augstāk par otro vietu netika (+0,32 s), nopelnot igauņiem pirmo godalgu pieaugušo grupā. Trešo reizi šajā Baltijas kausā uz pjedestāla kāpa trešo vietu ieguvušais Roberts Rode (+0,57 s), kurš šajā disciplīnā jau piecas reizes ir bijis trijniekā.

IMG_3735.jpg

Labu otro braucienu veica Roberts Briška un pelnīti ieņēma 4.vietu, apsteidzot un piektajā vietā atstājot Žaku Gedru. Arī Elvis Opmanis otro trasi veica ļoti labi un pakāpās no 10.vietas un septīto. Tikai 12.vietā palika lietuvietis Rokas Zaveckas, kurš savulaik ir ticis sešiniekā.

IMG_3830.jpg

Pēc vakardienas izstāšanās slaloma braucienā un līdz ar to palikšanas bez rezultāta superkombinācijā sportisko niknumu šodien jau pirmajā braucienā parādīja Lelde Gasūna, kas nobrauca ātrāk ne tikai par visām meitenēm, bet arī par visiem vīriešiem (šeit ietekmē arī tas, ka slēpju rādiusi ir atšķirīgi sievietēm un vīriešiem – aut.piez.). Viņa uzrādīja laiku 38,41 sekunde un par 1,2 sekundēm apsteidza Lieni Bondari un 1,46 sekundēm Agnesi Āboltiņu, bet vēl 0,12 sekundes lēnāka bija Leldes māsa Evelīna Gasūna, tādējādi saasinot cīņu par otro un trešo vietu. Arī otro braucienu Lelde veica stabili visātrāk un ar 2,6 sekunžu pārsvaru izcīnīja uzvaru, aizstāvot pagājušā gada titulu un taču šogad iegūstot tikai pirmo godalgu.

IMG_3650.jpg

Atkal līdzīgi nobrauca pārējās trīs mūsējās cīņā par otro vietu, otrajā braucienā sarindojoties savādākā secībā, bet kopvērtējumā paliekot tādās pašās vietās kā pēc pirmā brauciena. Līdz ar to jau pie trešās otrās vietas tika Liene Bondare, bet pirmās dienas divu disciplīnu uzvarētāja Agnese Āboltiņa šoreiz noslēdza pirmo trijnieku, bet Evelīnai Gasūnai ceturtdaļsekunde pietrūka līdz labākajām trim. Sešinieku noslēdza pasaules junioru čempionāta 67. un 64.vietas ieguvējas Lise Vahera no Igaunijas un Ieva Januskevičute no Lietuvas.

6 Komentāri

Yeeess!
18 • 03 • 2015 / 22:05
Mūsējie malači!
Tas ir lieliski, ka šajās dienās ir iespēja klausīties tiešraidi un paldies kompetentajam, talantīgajam komentētājam, kurā gribas klausīties vēl un vēl :)
L.
18 • 03 • 2015 / 22:11
Prieks par pozitīvo komentāru :)

18 • 03 • 2015 / 22:50
Ļoti, ļoti skaisti:) Paldies par reportāžu, intervijām ar slēpotājiem, atmosfēru un lielisko komentētāju fonā:)

19 • 03 • 2015 / 11:28
 
19 • 03 • 2015 / 19:11
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv