ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

18 • 09 • 2014

Arī mazāko grupu pārstāvji “joņoja” “Skibox” 100m sprintā

Otrdienas vakarā Uzvara parkā notikušajā “Skbox” sprintā un stafetē arī mazāko grupu pārstāvji rādīja lielus ātrumus 100m distancē un vēlāk lika pamatus pirmajos posmos stafetē, par ko jau tika aprakstīts iepriekšējā rakstā.

U14 grupā meitenēm pirmo vietu ieguva Aleksandra Straume (ASI Skibox), kura vienīgā no savas grupas spēja nobraukt ātrāk par 14 sekundēm, izdarot to pirmajā braucienā (13,80). Nestartējot “Skibox balvā” no maija līdz septembrim, tomēr “Skibox” sprintā piedalījās viena no labākajām slalomistiem U14 grupā Latvijā Helēna Mūrniece (Apex), kura abos braucienos Aleksandrai piekāpās par divām sekundes desmitdaļām. Stabila trešā vieta Annai Pencei. Puišiem līdzīgi kā pirms nedēļas par uzvaru spēkojās Haralds Dernovs (ASI Skibox) un Jānis Jurdžs (Apex). Pēdējos divos posmos “Skibox balvā” Jānis bija ātrāks par Haraldu 1km sprintā, taču 100m Haralds spēja revanšēties, apsteidzot Jāni abos braucienos par trešdaļu sekundi katrā un otro braucienu veicot zem 12 sekundēm – 11,99.

Savukārt zem 14 sekundēm 100 metrus veica pirmās trīs no U12 grupas, līdz ar to esot ātrākas par visām U14 grupas pārstāvēm.  Ja pēdējā “Skibox balvas” posmā pirms nedēļas bija izteikti divi pāri, divām “Laimītes” pārstāvēm Alīnai Savruckai un Santai Pētersonei cīnoties par uzvaru, bet abām “ASI Skibox” skrituļslidotājām Silvai Lūsei un Līvai Kreitālei padaudz atpaliekot un cīnoties par trešo vietu, tad šoreiz Alīnai un Santai uzradās vēl viena konkurente, jo sprinteres dotības demonstrēja Līva. Visas trīs parūpējās par ļoti aizraujošo sacensību, kur godalgoto vietu liktenis noskaidrojās tikai pēc otrā brauciena, jo pēc pirmā brauciena viņas bija ļoti tuvu viena otrai, ka pirmā un trešā laika uzrādītāju šķīra tikai 0,13 sekundes. Un Līva Kreitāle nebija tā teikt “malējā” šajā kompānijā jeb aiz abām šīs grupas līderēm, jo izcīnīja otro vietu, turklāt otrajā braucienā uzrādot ātrāko laiku un divu braucienu summā tikai par 0,05 sekundēm piekāpjoties uzvarētājai. Lai arī otrajā braucienā tika uzrādīts otrais laiks, tomēr līderpozīcijas pēc pirmā brauciena spēja saglabāt un uzvaru izcīnīt Alīna Savrucka, kura pērn, nepiedaloties ne elites, ne junioru grupas pārstāvēm, uzrādīja ātrāko laiku no visām meiteņu grupām. Santai Pētersonei šoreiz neierastā trešā vieta. Puišiem šajā vecuma grupā pretēji meitenēm pirmajā trijniekā izpalika savstarpējās cīņas, jo godalgoto vietu ieguvēji katrs bija stabili savā vietā. Uzvaru svinēja pēc slimošanas sacensību apritē atgriezušais grupas līderis Viktors Kokins (ASI Skibox), kuram vienīgajam izdevās nosprintot zem 13 sekundēm. Edgars Ņezamovs no “Laimīte” (+0,61), bet trešo vietu ieguvušais Edijs Rubenis (ASI Skibox) atpalika jau vairāk nekā divas sekundes.

U10 grupā gan puišiem, gan meitenēm pirmajā trijniekā iekļuvušie katrs bija stabili savā vietā, taču tas nenozīmē, ka nebija interesanti, jo neiztika arī bez dažiem pārsteigumiem. Puišiem pēc 10 uzvarām 10 startos šosezon “Skibox balvā” “kapitulēt” nācās otrajā vietā palikušajam (+0,49s) jaunajam kalnu slēpotājam Rihardam Ordelovskim (ASI Skibox), jo par viņu abos braucienos ātrāks bija komandas biedrs Ņikita Ļaščenko, kuram 100m par labu nāca hokejā iegūtās iemaņas, bet kurš kopā ar Rihardu šā gada martā piedalījās Baltijas kausā kalnu slēpošanā. Trešo vietu ieņēma Artūrs Miglinieks, kurš uzvarētājam zaudēja jau virs divām sekundēm.

U10 grupā meitenēm sezonas līdere Patrīcija Sniķere (BJC “Laimīte”) savu pārākumu apliecināja arī 100m, izcīnot pārliecinošu uzvaru un iepriecinot cītīgāko Infoski rakstu par skrituļslidošanu lasītāju savu māmiņu Gunitu. Nedaudz virs sekundes Patrīcijai zaudēja komandas biedrene Agate Priedīte, kura parasti ir trijniekā, bet šoreiz prieks ir nedaudz lielāks, jo ir sanācis solis augšup no ierastās trešās vietas. Par vienu pakāpi augstāk arī tika un allaž palikšanu tūdaļ aiz goda pjedestāla otrdien kompensēja Ance Kucina (ASI Skibox) kurai godalgotā trešā vieta un kura neierastajā ceturtajā vietā atstāja sezonas stabilo vicelīderi un komandas biedreni Martu Ceriņu. Taču šeit nevar teikt, ka jāgaida maija beigas, kad ceriņi atkal ziedēs, jo vēl pirms nedēļas “Skibox balvas” pēdējā posmā Marta uzvarēja sprintā un distancē bija otrajā vietā, sagādājot nelielas “galvassāpes” Patrīcijai. 

U8 grupās gan noritēja ļoti spraigas cīņas, it īpaši puišiem, kurā bija vislīdzīgākā situācija, vismaz pēc pirmā brauciena, kurā pirmos trīs – Krišu Mazo (Apex), Ernestu Mušku un Aleksi Kaļetovu (abi ASI Skibox) – šķīra nieka sešas sekundes simtdaļas. Taču otrajā braucienā pagājušā gada uzvarētājs U6 grupā Krišs Mazais bija sasparojies pierādīt, kurš šajā grupā ir ātrākais, un to arī izdarīja, beigās izcīnot uzvaru divu braucienu summā ar 0,83 sekunžu pārsvaru. Iespējams, ka papildus stimuls “nojoņot” otro braucienu bija tas, ka komentētājs pirmajā braucienā sākotnēji starta sarakstā neiekļauto un savas grupas noslēgumā startējušo garmataino Krišu bija sajaucis ar pirmo braucēju jau no nākamās grupas Agati Priedīti (pretī stāvošais Agates tēvs ar smaidu norādīja, ka “tā” nav Agate, jo Agate ir viņas meita – aut.piez.). Ja uzvarētājs beigās stabili izvirzījās vadībā, tad pārējo godalgoto vietu sadale saglabāja ļoti līdzvērtīgo raksturo, jo otro un trešo vietu divu braucienu summā šķīra tikai 0,01 sekunde, Aleksim Kaļetovam pārspējot otrajā braucienā Ernestu Mušku par trim sekundes simtdaļām un atspēlējot divu simtdaļu deficītu pēc pirmā brauciena. 

Meitenēm U8 grupā ļoti līdzvērtīga cīņa pirmajā braucienā bija par pirmo un otro vietu, bet divu braucienu summā par otro un trešo vietu, pirmajā trijniekā iekļūstot tikai ASI Skibox pārstāvēm. Abos braucienos ātrākā bija Amanda Eihmane, revanšējoties par divām ceturtajām vietām pirms nedēļas. Viņa jau sezonas laikā bija apliecinājusi savu ātrumu īsākās distancēs. Pēc pirmā brauciena no viņas tikai 0,06 sekundes atpalika “Skibox balvas” sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Anna Krūmiņa, kurai otrais brauciens vairs nepadevās tādā pašā līmenī un kurai bija jādomā par otrās vietas nosargāšanu, jo otrajā braucienā viņu apsteidza un divu braucienu summā tikai 0,12 sekunžu attālumā bija pietuvinājusies pagājušā gada uzvarētāja U6 grupā Alīna Novikova, kurai trešā vieta.

Pašā jaunākā grupā U6 meitenēm sezonas kopvērtējuma uzvarētāja Marija Savrucka (ASI Skibox) bija ātrākā abos braucienos un likumsakarīgi arī kopumā bija pirmā. Līdzīgi kā sezonā par otro vietu līdzīgi cīnījās Eva Ozola un Sabīne Ceriņa (abas ASI Skibox), tikai šoreiz mainītām “lomām” jeb iegūtām vietām. Pirmajā braucienā priekšā esot Evai, bet otrajā Sabīnei, divu braucienu summā pārāka bija Eva, revanšējoties Sabīnei par apsteigšanu “Skibox balvas” kopvērtējumā. Iespējams, Sabīnei “patraucēja” pirmais starta numurs, jo pirmajā braucienā pēc ilgākas gaidīšanas un starta aizkavēšanās nebija īsti sakoncentrējusies pašā lielākajā ātrumā nobraukt, ko apliecināja ar vairāk nekā par sekundi uzlaboto laiku otrajā braucienā (starp godalgoto vietu ieguvējiem tas bija vienīgais tik krasais laika uzlabojums – aut.piez.). Līdz ar to kuplajai Ceriņu ģimenei divas godalgas, jo māmiņu grupā uzvarēja Karīna Ceriņa.

Puišiem U6 grupā pēc pirmā brauciena bija skaidrs, ka pārējiem atliek cīnīties tikai par otro vietu, jo krietni ātrāks bija šīs grupas līderis Kristofers Vasaraudzis (ASI Skibox). Kaut arī otrajā braucienā līdzīgu Sabīnes Ceriņas “gājienu” izpildīja Kristers Egelis un tikai 0,05 sekundes bija lēnāks par Vasaraudzi, tomēr divu braucienu summā Kristofers Vasaraudzis nedaudz virs sekundes apsteidza tajā pašā dienā (18.decembrī) Vārda dienu svinošo Kristeru Egeli. Otro vietu pēc pirmā brauciena “atdeva”, bet tomēr trijniekā palika Gustavs Gritāns (Apex), kurš otrajā braucienā bija krietni lēnāks, uzrādot ceturto laiku. Neierasti tikai ceturtais palika Krievānes Slidošanas skolas pārstāvis un sezonas vicelīderis Alisters Salnājs Bērziņš. 

Ka varēja novērot uz vietas un kā arī atzina treneri, par labu dažiem mazajiem dalībniekiem nāca tas, ka viņi izvēlējās mazākus ritenīšus, nevis pašus lielākos, jo īsākā distancē lielie ritenīši lielai daļai mazo pārsvarā sagādā grūtības. Tā kā ir par ko padomāt, piedaloties citās sacensībās un gatavojoties nākamajai sezonai. Tagad vairāki skrituļslidotāji iemēģinās spēkus citos sporta veidos, bet nākošā gada pavasarī atkal tiksies skrituļslidošanas sacensības. Veiksmi un progresu visiem turpmāk!

6 Komentāri

Forshi, ka ir paradijies rakstinjsh par mazajiem:)

18 • 09 • 2014 / 22:01
Atvēru un te tak gandrīz romāns sarakstīts :)))
Artūrs
19 • 09 • 2014 / 09:20
Tā neko, par 5 un 7 gadīgiem bērniem uzrakstīts kā par elites braucējiem. Par Dinamo tik plaši neraksta.

19 • 09 • 2014 / 21:15
Liels paldies Ivaram,visa tā skrituļslidošanas lieta pacelta augstākā līmenī!
19 • 09 • 2014 / 23:01
Paldies Ivaram par foršajiem rakstiem un pasākuma komentēšanu! Paldies arī pasākuma organizatoriem, īpaši Andrim Kraujam!

22 • 09 • 2014 / 10:29
Paldies Andrim, Dainim un pārējiem par labajiem vārdiem. Tas dod motivāciju aizņemtajā grafikā pievērsties rakstiem un paplašināti uzrakstīt arī par mazajiem, jo tagad, pateicoties dažiem vecākiem, zinu, ka raksti tiek gaidīti un lasīti.
Ivars
22 • 09 • 2014 / 17:10
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv