ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

14 • 08 • 2014

Aizvadīts “Skibox balvas skrituļslidošanā” 4.posms

Šo otrdien Uzvaras parkā norisinājās ceturtais posms Sporta klubu “Apex” un “Asi Skibox” rīkotajām skrituļslidošanas sacensībām “Skibox balvas izcīņa”, kas pulcēja simts dalībnieku dažādās vecuma grupās. Bija pagājis mēnesis kopš iepriekšējā posma, taču šoreiz skrituļslidotājiem nebija nākošās sacensības jāgaida gandrīz trīsdesmit dienas, jo augusta sākums bijis skrituļslidošanas sacensībām bagāts, turklāt, starptautiskām sacensībām, kas sarūpēja spēcīgu konkurenci un pašmāju braucējiem lika izjust arī konkurentu pārākumu.

Pēdējie divi “Skibox balvas izcīņas” posmi bija saulainos un sausos laika apstākļos, bet šoreiz dalībniekiem situāciju nedaudz sarežģīja otrdienas vakarpusē uznākušais lietus. Vīru elites grupā nepiedalījās viens no līderiem Ansis Eljašāns (Skibox/Filter), tādējādi nedaudz mazinot konkurenci un intrigu un atstājot godalgoto vietu sadalīšanu tikai starp “Powerslide Latvija” komandas dalībniekiem. 1km sprintā ātrākais bija un otrā posma panākumu atkārtoja (tikai šoreiz bez dalītas pirmās vietas – aut.piez.) Roberts Pundurs, kuram sanāca reabilitēties par palikšanu ceturtajā vietā pagājušā posmā. Roberts sprintu veica 1:49,8 un par pussekundi apsteidza otrās vietas ieguvēju Reini Znotiņu, kuram pirmā vieta pirmajos divos, bet otrās vietas trešajā un ceturtajā posmā. Ar Reini par otro vietu ļoti līdzīgi cīnījās Lauris Bitenieks, piekāpjoties tikai par 0,1 sekundi un ieņemot trešo vietu. Starp citu, Lauris šosezon tieši sprintā trijniekā iekļuva pirmo reizi. Ceturto vietu ieguvušais Rolands Cinks no Asi-Skibox zaudēja jau nepilnas trīs sekundes.

4,8km (4x1,2km) distancē elites grupā jau pirmā apļa sākumā četri labākie sprintā sāka atrauties no pārējiem, veidojot līderu kvartetu (viņiem līdzi turēja arī junioru grupas pārstāvis Krišjānis Ceplis – aut.piez.). Tā viņi kopā nobrauca līdz pat pēdējam aplim, kurā tad sāka norisināties izšķirošie notikumi un vietu sadalīšana. Pēdējos metros par uzvaru un godalgotu vietu vairs neiesaistījās Lauris Bitenieks, paliekot 4.vietā un uzvarētājam zaudējot divas ar pusi sekundes, tikmēr cīņa par uzvaru bija gana aizraujoša, jo pirmos trīs šķīra 0,2 sekundes. Ātrākais izrādījās Reinis Znotiņš, uzrādot laiku 9:07,22 un izcīnot uzvaru distancē otro posmu pēc kārtas. Pēc divu posmu pārtraukuma, kad sanāca palikt ceturtajā vietā, atkal trijniekā distancē atgriezās Roberts Pundurs, kura iegūtā otrā vieta ir labākais panākums šosezon 4,8km. Jāuzteic arī Rolnada Cinka izcīnītā trešā vieta, jo tas hokejistam gan uz ledus, gan inlainā (ar skrituļslidām) bija pirmais trijnieks šajā sezonā.

Dāmām uz starta izgāja tikai divas dalībnieces. Abos startos pārliecinošas uzvaras atkal svinēja Laima Kaufiņa (SKibox/Filter), bet pagājušo posmu izlaidusī Ilvija Pukste abos startos bija otrā. Laima sprintu veica 2:07,87, bet 4,8km – 9:45,51, un savu komandas biedreni un tai pat laikā vienīgo sāncensi apsteidza attiecīgi par 20,3 sekundēm un 2:53,3.

Junioru konkurencē 4.posmu izlaida Kārlis Vancovičs, kurš no līdzšinējiem sešiem startiem “Skibox balvā” bija uzvarējis piecos, vienīgo “zaudējumu ciešot” pagājušā posmā 4,8km distancē, kad piekāpās Krišjānim Ceplim (“Laimīte”). Un tieši Krišjānis dominēja un izcīnīja abas uzvaras ceturtajā posmā. 4,8km viņš vienīgais no junioriem spēja turēt līdzi elites pārstāvjiem, nobraucot ar viņiem kopā gandrīz līdz pašām beigām, jo finišā viņš elites uzvarētājam Reinim Znotiņam zaudēja 2,2 sekundes, toties par 0,4 sekundēm bija priekšā Laurim Biteniekam. Abas otrās vietas ieguva Krišjāņa komandas biedrs Sandri Šnore, kurš 1km sprintā piekāpās tikai par pusotru sekundi, bet 4,8km distancē jau pēc pirmā apļa atpalika 8 sekundes un finišā zaudēja pusminūti. Abos startos stabila trešā vieta Kristeram Kuģeniekam no “SKibox/Filter”.

Juniorēm tāpat kā elitei startēja tikai divas dalībnieces, un arī šeit nekāda savstarpēja konkurence nebija, jo abos startos izpaudās iepriekšējo posmu uzvarētājas Artas Irbes (ASI Skibox) pārākums. Sprintu viņa veica 2:00,86, kas ir ātrākais laiks, ieskatot arī elites grupu, bet 4,8km distanci 10:16,9. Attiecīgi 43 sekundes un 2:22 viņai zaudēja un otrā bija Katrīne Dreimane (SK “ASI”).

Ivars Bācis

IMG_0300.JPG
Foto: Mareks Gaļinovskis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv