ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

11 • 03 • 2015

Agnesei Āboltiņai augstākā vieta pasaules junioru čempionātā sievietēm

Saistītā informācija

Pagājušo sestdien ar milzu slalomu sievietēm Norvēģijas kalnu kūrortā Hafjelā sākās pasaules junioru čempionāts (1994.-1998.g.) kalnu slēpošanā, kurā piedalās arī četri mūsējie – Miks Zvejnieks, Elvis Opmanis, Dāvis Zvejnieks un vienīgā pārstāve sieviešu konkurencē Agnese Āboltiņa. Diemžēl Latvijas pārstāvjiem čempionāts kopumā nav sācies diez ko labi, jo Agneses Āboltiņas 40.vieta ir mūsējo labākais rezultāts pirmajās divās disciplīnās milzu slalomā un slalomā. Šī 40.vieta ir labākais sasniegums pasaules junioru čempionātos vietas ziņā no Latvijas pārstāvēm pēdējos 20 gadus. Astoņsdesmito gadu beigās Ulla Lodziņa trīs reizes bija desmitniekā un vienu pat trijniekā.

Pirmajā disciplīnā milzu slalomā Agnese Āboltiņa divu braucienu summā uzrādīja laiku 2:38,13 un uzvarētājai Olimpiskā un pasaules čempiona nobraucienā austrieša Patrika Ortlība meitai Nīnai, kura Eiropas kausa posmos ātrumdisciplīnās un milzu slalomā ir bijusi trijniekā, zaudēja 13 sekundes, simts dalībnieču vidū ieņemot 57.vietu un nopelnot 95,32 FIS punktus. Slalomā Agnesei izdevās iegūt augstāku vietu nekā milzu slalomā, bet galvenokārt tas ir tāpēc, ka slalomā daudz vairāk vadošo sportistu izstājās kādā no braucieniem (no izstājušajām piecpadsmit bija ar reitingu 25 vai labāki FIS punkti – aut.piez.). Pēc pirmā brauciena viņa bija 49.pozīcijā, bet pēc otrā izdevās pakāpties uz 40.vietu, kas pagaidām ir augstākā vieta Latvijai šajā čempionātā un arī pēdējos 20 gados. Agnese divu braucienu summā no uzvarētājas Paula Molcanas (ASV), kura pirms mēneša pieaugušo pasaules čempionātā slalomā ieņēma 20.vietu, atpalika gandrīz 10 sekundes (9,75 s) un nopelnīja 73,80 FIS punktus, kas par 22 atpaliek no viņas labākā rezultāta.

Vīriešiem milzu slalomā 129 dalībnieku konkurencē mūsējie palika aiz labāko piecdesmitnieka. Miks Zvejnieks ierindojās 51.vietā (+12,16 s un 89,12 FIS punkti), bet Elvis Opmanis 15 pozīcijas zemāk, Mikam piekāpjoties par 9,5 sekundēm un saņemot 154 FIS punktus. Dāvis Zvejnieks nefinišēja pirmajā braucienā. Slalomā izstājās abi brāļi Zvejnieki, Mikam nefinišējot pirmajā braucienā, bet Dāvim otrajā. No 125 dalībniekiem abos braucienos finišu sasniedza 52 kalnu slēpotāji, starp kuriem bija arī 50.vietā ierindojušais Elvis Opmanis, aiz kura palika libānietis un portugālis, tiesa, Elvis viņus apdzina par 20 un vairāk sekundēm. E.Opmanis uzvarētājam divu braucienu summā zaudēja 18,95 sekundes un nopelnīja 145,87 FIS punktus, kas par sešdesmit atpaliek no labākā rādītāja šajā disciplīnā. Pēc pirmā brauciena Elvis bija 83.pozīcijā, par trim vietām un pussekundi aiz Dāvja Zvejnieka.

Mūsējie ir vieni no jaunākajiem, jo neviens nav dzimis 1994.gadā, un vecākais no Latvijas pārstāvjiem ir 1995.gadā dzimušais Miks Zvejnieks, bet pārējie ir jaunāki.

Ar saviem vienaudžiem un nedaudz jaunākiem konkurentiem izdomāja “paspēlēties” šobrīd viens no labākajiem pasaules slaloma un milzu slaloma braucējiem Olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs Henriks Kristofersens, kurš milzu slalomā un slalomā uzvarēja otro pasaules junioru čempionātu pēc kārtas, kopumā jau gūstot sesto triumfu junioru konkurencē.

Vakar un šodien ir aizvadītas arī superkombinācijas un supergiganta disciplīnas gan sievietēm, gan vīriešiem, bet par šīm divām disciplīnām nākamajā rakstā.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv