ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

16 • 04 • 2015

A.Āboltiņai mainīgas sekmes Norvēģijas sacensībās, taču nopelna labākos punktus

Pēdējās nedēļas laikā piecās no sešām FIS sacensībām Norvēģijā, kuras norisinājās vispirms Huvdenā, bet pēc tam Olā, startēja arī šajā ziemeļu valstī dzīvojošā Latvijas izlases dalībniece Agnese Āboltiņa. Kaut arī pats sākums sanāca diezgan neveiksmīgs un arī pēdējā startā tika piedzīvota izstāšanās, tomēr pa vidu izdevās uzrādīt ļoti labus rezultātus, ieskaitot labāko punktu nopelnīšanu milzu slalomā (57,08 FIS punkti) un otrā labākā rezultāta uzrādīšanu slalomā – 54,02 FIS punkti.

Pirmajā sacensību vietā Huvdenā no trijiem startiem pirmais milzu slaloms bija FIS sacensības, bet nākamajos divos startos – milzu slalomā un slalomā – dalībnieces sacentās par Norvēģijas junioru čempionāta medaļām. Valstu pārstāvniecība bija diezgan plaša, jo bez Norvēģijas un Latvijas piedalījās arī kalnu slēpotājas no Zviedrijas, Dānijas, Islandes, Nīderlandes, Lielbritānijas, kā arī tādām tālām zemēm kā Jaunzēlande un ASV. Iesākums mūsu kalnu slēpotājai izvērtās neveiksmīgs, bet par laimi bez dramatiskām sekām. Otrajā braucienā milzu slalomā Agnese krita un satraumēja kāju ceļa locītavas rajonā. Līdz ar to pirmajā sacensībā viņa palika bez rezultāta, bet nākošajā dienā otrajā milzu slalomā, kas jau gāja Norvēģijas junioru čempionāta ieskaitē, A.Āboltiņa dēļ sāpošā ceļa nepiedalījās.

Trešajā dienā Huvdenā sāpes bija rimušās, un Latvijas pārstāve jau varēja doties uz startu, kas viņai atnesa otro labāko rezultātu FIS punktos slaloma disciplīnā. Pēc pirmā brauciena 52 dalībnieču konkurencē Agnese atrādās ārpus desmitnieka, līderei zaudējot 2,3 sekundes, taču pēc otrā brauciena viņa jau bija starp labākajām desmit, kas šoreiz tika paveikts ne dēļ tā, ka vairākas vadošās būtu izstājušās, bet gan pašas sportistes ļoti labā brauciena dēļ. Agnese Āboltiņa otrajā braucienā uzrādīja piekto rezultātu, šoreiz labākā laika īpašniecei piekāpjoties tikai par 1,26 sekundēm, bet otrā laika uzrādītājai – mazāk nekā pussekundi, kas ļāva pakāpties uz 8.vietu kopvērtējumā. Uzvarētājai Adrianai Jeļinkovai no Nīderlandes, kuras kontā pasaules junioru čempionātos ir iegūta 13.vieta slalomā un 15.vieta milzu slalomā, Agnese divu braucienu summā piekāpās par 3,59 sekundēm, bet līdz sešiniekam mūsu pārstāvei pietrūka nieka 0,17 sekundes. Nopelnītie 54,02 FIS punkti tikai par 2,26 punktiem atpaliek no viņas labākā rezultāta.

Savukārt no trim FIS sacensību dienām Olā vislabākais starts Agnesei padevās otrajā dienā milzu slalomā, kur, neskatoties uz 22.vietu, tika sasniegts punktu rekords šajā disciplīnā. Divu braucienu summā viņa pirmo vietu izcīnījušai pasaules junioru vicečempionei un Eiropas kausa posma uzvarētājai nobraucienā Marijai Tvibergai no Norvēģijas zaudēja 7,62 sekundes un nopelnīja 57,08 FIS punktus, kas par 6,75 punktiem uzlabo iepriekšējo rekordu.

Ar startiem kopumā Agnese ir apmierināta, sniedzot šādu komentāru:
„Pirmajā dienā Huvdenā milzu slalomā otrajā braucienā piedzīvoju pasmagu kritienu, "izgriežot" celi uz otru pusi, tāpēc arī nākošajā dienā nestartēju, jo sāpēja celis. Bet aiznākamajā dienā slalomu gan braucu, jo sāpes bija pārgājušas. Slalomā biju apmierināta ar otro braucienu, jo uzrādīju 5.labāko trases laiku. Pirmā trase bija uzlikta ļoti, ļoti taisna. Tādā ir viegli zaudēt vairākas desmitdaļas, jo katra mazākā kļūda paņem daudz laika. Olā - pirmajā diena „gigants” īsti nepadevās, bet otrajā dienā koplaikā es zaudēju 5 sekundes mazāk, jo braukšana padevās daudz labāk. Arī labākie punkti 57,08. Ar to arī esmu ļoti apmierināta! Trešdien bija slaloms, kur dēļ pieļautās kļūdas izstāšanās jau pirmajā braucienā.”

Ar šiem startiem Agneses sacensību sezona vēl nebeidzas, jo viņa plāno piedalīties FIS sacensībās Hemsedālē no 25.-28.aprīlim.

Ivars Bācis

2 Komentāri

Labi sanācis abiem - gan Agnesei nobraukt, gan Ivaram uzrakstīt:) un paldies par Agneses komentāru:)

16 • 04 • 2015 / 23:58
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv