ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

15 • 02 • 2015

A.Āboltiņa atkal labākā, M.Zvejnieks pievienojas brālim

Sestdien labāko rezultātu no Latvijas pārstāvēm pasaules čempionātā kalnu slēpošanā Bīverkrīkā (ASV) sasniedza Agnese Āboltiņa, kura slaloma disciplīna ieņēma 43.vietu, esot vienīgajai no mūsējām, kas divu braucienu summā tika pie rezultāta. Par čempioni otro reizi pēc kārtas kļuva 19 gadus jaunā amerikāniete Mikaēla Šifrina. Šodien slaloma pamatsacensībās vīriešiem uz starta izies divi Zvejnieki, jo vakar kvalifikāciju pārvarēja un vecākajam brālim pievienojās Miks Zvejnieks.

No četrām Latvijas dalībniecēm vienīgi šobrīd Norvēģijā dzīvojošajai ķekavniecei Agnesei Āboltiņai izdevās tikt uz otro braucienu, kam kvalificējās labākās 60 pirmajā braucienā. Agnese trasi veica 56,63 sekundēs un, atpaliekot no līderes 6,56 sekundes, uzrādīja 54.laiku. Savā pirmajā startā šajā čempionātā Ieva Meldere nobrauca par 6,3 sekundēm lēnāk nekā Agnese un uzrādīja 72.rezultātu (+12,86 s), netiekot uz otro braucienu. Tikmēr abām māsām Gasūnām, Leldei un Evelīnai, sanāca kļūdīties un piedzīvot izstāšanos. Līdz ar to, mūsu labākajai slalomiste Leldei šis čempionāts diemžēl izvērtās neveiksmīgs, jo arī milzu slalomā viņa netika pie rezultāta, jo pēc 56.laika uzrādīšanas pirmajā braucienā izrādījās, ka viņai ir kļūdījusies startā un tika diskvalificēta.

Otrajā braucienā Agnese labākajām zaudēja tikpat, kas divu braucienu summā deva deficītu 13,07 sekundes, taču, tā kā vairākas no priekšā esošajām izstājās otrajā braucienā, tad mūsu kalnu slēpotāja pakāpās par 11.vietām augstāk un čempionātu noslēdza 43.vietā, kas ir viņas labākais rezultāts pasaules čempionātos. Milzu slalomā viņa arī bija labākā no mūsējām, bet tad Agnese ieņēma 67.vietu, bet pirms diviem gadiem Šladmingā Āboltiņa ierindojās 74.vietā. Sočos viņa slalomā bija četrdesmitniekā un ieguva 37.vietu, taču laika izteiksmē uzvarētājai toreiz zaudēja daudz vairāk nekā tagad Bīverkrīkā.

Cīņā par uzvaru līdere pēc pirmā brauciena Mikaele Šifrina otrā brauciena sākumā izsēja 0,4 sekunžu pārsvaru pār zviedrieti Frīdu Hansdotiru, bet spēja trases otrajā daļā, kur zviedriete nebija tik lieliska kā sākumā, atkal pārņemt vadību un izcīnīt uzvaru otro čempionātu pēc kārtas. Hansdotirai (+0,34 s) sudrabs un otrā godalgotā vietā otro čempionātu pēc kārtas, bet pirms astoņiem gadiem par pasaules čempioni kļuvusī čehiete Sarka Strahova (+0,77 s) izcīnīja bronzu. Tikai 0,17 sekundes līdz savai pirmajai medaļai pietrūka slovākietei Veronikai Vele-Zuzulovai.

Vīriešiem kvalifikācijā, lai tiktu uz pamatsacensībām, kurām kvalificējās labākie 25, piedalījās trīs Latvijas pārstāvji. Pirmais brauciens radīja ļoti cerīgu ainu, jo Miks Zvejnieks bija 25.vietā, bet Mārtiņš Onskulis, nobraucot par 0,38 sekundēm lēnāk, atradās tieši aiz Mika 26.vietā. Toms Sarkanis uzrādīja 33.laiku, bet laika izteiksmē no 25-nieka atpalika samērā daudz – 2 sekundes. Otrajā braucienā Toms izstājās, bet Mārtiņš kļūdījās un tādēļ zaudēja vairākas sekundes, paliekot 34.vietā, taču par priecīgu momentu parūpējās Miks Zvejnieks, kurš saglabāja vietu 25-niekā un kvalificējās pamatsacensībām. Viņš uzrādīja 23.laiku, no kvalifikācijas uzvarētāja atpaliekot 4,15 sekundes un nopelnot 38 FIS punktus. Līdz ar to svētdien uz starta pamatsacensībās izies abi brāļi Zvejnieki – Kristaps un Miks, jo Kristaps pēc reitinga jau bija automātiski kvalificējies pamatsacensībām. Viņam būs augstais 47.numurs, taču jāatceras, ka pasaules čempionātā ir tikai četri pārstāvji no valsts.

Ivars Bācis

xlarge_79a4Kokšarovs.jpg
Agnese Āboltiņa. Foto: R.Kokšarovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv