ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

14 • 06 • 2014

“Skibox” skrituļslidošanas otrā posma rezultāti (2.daļa)

Saistītā informācija

Kopā vienā braucienā ar elites grupu sacentās arī meistari (1974.g. un vecāki) un juniori (1996.-1999.g.), kuru vadošie pārstāvji centās turēt līdzi pašiem labākajiem. Un tas viņiem labāk izdevās nevis īsākajā distancē 1km sprintā, bet gan garākajā 4,8km (4x1,2km) distancē. Kopā ar labākajiem pieciem elites grupas pārstāvjiem līdz pat noslēdzošā ceturtā apļa vidum kopā turējās arī abi divi ātrākie juniori – Kārlis Vancovičs (“ASI Skibox”) un Krišjānis Ceplis (“Laimīte”), kuru starpā tad pēdējos metros arī noskaidrojās pirmo divu vietu ieguvēji junioriem. Distanci veicot 8:52,08 un Krišjāni apsteidzot par 1,16 sekundēm, uzvaru svinēja Kārlis. Stabila trešā vieta, no uzvarētāja atpaliekot pusminūti, Sandrim Šnorem (“Laimīte”), kurš pirmos trīs apļos veidoja trio ar labāko elites dāmu Laimu Kaufiņu un labāko meistaru jeb senioru grupas pārstāvi Dzintaru Sarmuli, bet pēdējā apli aplī atpalika no abiem. Sprintā par uzvaru notika cīņa jau starp trim junioriem. Ātrākais atkal bija Kārlis Vancovičs (1:41,47), savukārt Krišjānis Ceplis vēlreiz iekļuva trijniekā, bet šajā reizē iegūstot trešo vietu un no uzvarētāja atpaliekot 0,63 sekundes. Abiem pa vidu sprintā iespraucās un otro vietu izcīnīja Tomass Bankēvics (+0,3 sekundes) no Krievānes Slidošanas skolas, kuram 4,8km tikai piektā vieta (+44,5 sekundes).

Juniorēm pārliecinoši pirmā bija Arta Irbe (“ASI Skibox”), kura sprintā tikai divas sekundes zaudēja Laimai Kaufiņai. 4,8km distancē Arta labākajai elites pārstāvei piekāpās 48 sekundes, bet savas grupas otro vietu ieguvušo komandas biedreni Laini Kreitālu pārspēja par 57,8 sekundēm. Sprintā Lainei arī otrā vieta, Artai zaudējot 13,5 sekundes. Trešo vietu sprintā ieņēma Katrīna Dreimane “ASI” (+23 sekundes), bet 4,8km distancē viņa uz starta neizgāja.

Pašā vecākajā jeb meistaru grupā dāmām bija tikai viena dalībniece Antra Zemīte, bet vīriem piedalījās deviņi skrituļslidotāji, no kuriem par godalgām reāli cīnījās trīs – Dzintars Sarmulis (“Filter/Skibox”), Agris Šipkovs (“Skibox/Filter”) un Ainārs Žebers (Slido.lv), bet sprintā viņiem tuvu bija arī ceturtās vietas ieguvējs Armands Petaks (Filter), kuram līdz trijniekam pietrūka 0,7 sekundes. Sprintā ar rezultātu 1:45,63 ātrākais bija Šipkovs, par pussekundi apsteidzot Sarmuli, bet trešās vietas ieguvējs Žebers no uzvarētāja atpalika divas ar pusi sekundes. 4,8km distancē pirmajā aplī vadībā izvirzījās Dzintars Sarmulis, kam tikai vienu apli tuvumā spēja noturēties Agris Šipkovs. Sarmulis turpinājumā savu pārsvaru palielināja un, uzrādot laiku 9:10,04 un tuvāko konkurentu apsteidzot par 25 sekundēm, izcīnīja pārliecinošu uzvaru. Otrajā aplī Žebers noķēra Šipkovu, un tā viņi kopā slidoja ilgāku laiku. Beigās vairāk spēka bija palicis Žeberam, kurš Šipkovu apsteidza par 3 sekundēm un ieguva otro vietu.

U14 grupā puišiem par uzvaru abos startos ļoti līdzīgi cīnījās Haralds Dernovs (ASI) un Rodžers Petaks (Filter). 1km sprintā līdz pat pēdējam pagriezienam un finiša taisnei Rodžers bija priekšgalā, taču pēdējos metros vairāk spēka bija līdz tam Rodžera aizvējā slidojošajam Haraldam, kurš finiša taisnes sākumā sāka “iet garām” un finišēja pirmais (1:50,91), par 0,14 sekundēm apsteidzot Rodžeru. 4,8km distancē bija samērā līdzīgs scenārijs. Ne visu laiku, bet pārsvarā priekšā turējās Rodžers Petaks, bet beigās uzvaru atkal nodrošināja Haralds Dernovs (10:23,16). Divas trešās vietas Rūdolfam Neibergam (ASI Skibox). Meitenēm U14 grupā stabila pirmā vieta abos startos Aleksandrai Straumei  (ASI Skibox), bet otrā bija Anna Pence.

U12 grupā puišiem nepārspēts gan sprintā, gan distancē bija Viktors Kokins (ASI Skibox), bet pārējās godalgas sadalīja Edgars Nezanovs un Sandis Reinsons (abi “Laimīte”), Edgaram iegūstot otro sprintā, bet Sandim 4,8km distancē. Arī meitenēm šajā vecuma grupā divas uzvaras Alīnai Savruckai, bet “Laimītei” dubultuzvaru abos startos nodrošināja Santa Pētersone, iegūstot divas otrās vietas. Sprintā trešā bija Līva Kreitāle (ASI SKibox), bet 4,8km distancē – Silva Lūse (SK ASI).

Otrajā viskuplāk pārstāvētajā U10 grupā (16 puiši un 9 meitenes) savu pārākumu nodemonstrēja Patrīcija Elizabete Sniķere (BJC “Laimīte”) un Rihards Ordelovskis, katrs tiekot pie divām uzvarām. 1km sprintā Rihardam līdzi turējās un 0,6 sekundes zaudēja Māris Šternmanis (Krievānes Slidošanas skola), bet sīvajā cīņā par trešo vietu Ņikita Ļaščenko (ASI SKibox) par 0,1 sekundi apsteidza Dāvi Mazo (Apex). 2,4km distancē, no uzvarētāja atpaliekot 8 sekundes, otrais bija Markuss Priedītis (ASI Skibox), Šternmani nobīdot uz trešo vietu, bet vēlreiz ceturtā vieta Dāvim Mazajam. Meitenēm pjedestāls gan bija nemainīgs, jo Marta Ceriņa (ASI Skibox) bija otrā un Rēzija Dreimane (ASI) trešā gan 1km sprintā, gan 2,4km distancē.

U8 grupā, kur startēja visvairāk dalībnieku – 15 puiši un 11 meitenes,  abas uzvaras meiteņu konkurencē izcīnīja Anna Krūmiņa (ASI Skibox), bet Loretai Jurēvicai divas trešās vietas. Bet dubultuzvaras “ASI Skibox” ar otro vietu 200m sprintā nodrošināja Amanda Eihmane, bet 0,5km distancē Alīna Novikova. Puišiem šajā grupā pirmais trijnieks abos startos gan nemainīgs – Ričards Muciņš “ASI Skibox” bija pirmais, bet Krievānes Slidošanas skolas audzēkņi Emīls Rudzītis un Patriks Rullis attiecīgi otrajās un trešajās vietās. Savukārt, Krišs Mazais tāpat kā divus gadus vecākais brālis abos startos palika tūdaļ aiz godalgotā trijnieka.

Visjaunākajā U6 grupā (2008.g. un jaunāki) meitenēm 200m sprintā finišs bija aizraujošs, jo pirmais trijnieks satilpa mazāk nekā vienā sekundē. Uzvarēja Marija Savrucka (ASI Skibox), 0,1 sekundi zaudēja Eva Ozola (Pantera), bet 0,8 sekundes  Sabīne Ceriņa. 0,5km distancē trijniekā iekļuva tās pašas dalībnieces, tikai savādākās vietās. Uzvarēja |Ceriņa, aiz sevis atstājot Savrucku un Ozolu. Puišiem abos startos pārāks bija Kristofers Vasaraudzis (ASI Skibox). Divas reizes trijniekā iekļuva Alisters Salnājs Bērziņš no Krievānes Slidošanas skolas, kuram otrā vieta sprintā un trešā distancē, savukārt trešais 200m sprintā bija Dāvids Ulmanis (“Laimīte”), kuram neveiksmīgs starts 0,5km distancē. kur otro vietu ieguva Rūdolfs Šternmanis (Krievānes Slidošanas skola). Par laimi kritienu bija ļoti maz, bet tieši mazākajā grupā līdzsvara pazaudēšana 100m pirms finiša kādam tas neļāva nosargāt tobrīd iegūto trešo pozīciju.

Nākamais posms norisināsies 15.jūlijā turpat Uzvaras parkā.

Ivars Bācis

IMG_2314.JPG

2 Komentāri

Viss jau forši ir uzrakstīts , bet ir kļūdas - nevis Laini Kreitālu , bet gan Laini Kareitāli . Un nevis Katrīna Dreimane , bet gan KatrīnE Dreimane .(;
24 • 06 • 2014 / 13:54
Es atvainojos, vai buus jauniesu bildes no nosleeguma pasaakuma?
24 • 06 • 2014 / 14:36
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv