ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

15 • 09 • 2015

“Skibox balvas” 6.posma rezultāti skrituļslidošanā

Saistītā informācija

Pagājušā nedēļas nogalē Uzvaras parkā Rīgā kopā ar Latvijas čempionātu skrituļslidošanā 10km distancē, kur piedarījās jauniešu, junioru, elites, “Master” un Senioru grupas, SK “ASI” un SK “Apex” rīkotā skrituļslidošanas seriāla “Skibox balva” 6.posmā sacentās pārējo grupu – U10, U8, U6 un Fitness – pārstāvji. Viņi veica divas reizes garāku distanci nekā ierasts Skibox balvas posmos šajā un iepriekšējās sezonās. Iepriekšminētajās grupās uz starta izgāja 46 skrituļslidotāji, kas kopā ar Latvijas čempionāta grupām veidoja 88 dalībnieku pulku.

Bērnu un Fitness grupas pārstāvji sacensības uzsāka pirmie, precīzi dienas vidū. U10 grupa (2005./2006.g.) veica priekš sevis diezgan pieklājīgu distanci – 5km. Puišiem nepiedalījās grupas līderis Ņikita Ļaščenko (ASI Skibox), kurš parasti vienīgais no puišiem bija ātrāks par sava vecuma meitenēm, taču šoreiz arī Dāvis Mazais (Apex) spēja uzrādīt labāku rezultātu par “26.jūlija meiteņu duetu” (trio nesanāca, jo Ance Grosberga nepiedalījās – aut.piez.), kaut arī sākumā puišu temps bija lēnāks nekā meitenēm. Dāvis uzvarēja pārliecinoši, otrās vietas ieguvēju Raineru Kreitālu (ASI Skibox) apsteidzot gandrīz par divām minūtēm. Vēl pusminūti lēnāks bija trešās vietas ieguvējs Ričards Vaiteks. Meitenēm, visu distanci nobraucot kopā Annai Krūmiņai un Ancei Kucinai (abas ASI Skibox), uzvarētājas liktenis noskaidrojās finiša taisnē, kur par pussekundi ātrāka bija Anna. Trešo vietu ieņēma Loreta Jurēvica. Anna Krūmiņa ar Anci Kucinu pēc tam brauca arī 10km distanci Latvijas čempionāta ietvaros, kur finiša sprints abu starpā bija vēl daudz ciešāks, Ancei revanšējoties un Annu apsteidzot tikai par nieka 0,01 sekundi.

Abās U8 grupās sanāca interesants fakts, proti, Skibox sezonas kopvērtējuma uzvarētāji piekāpās otrās vietas ieguvējiem jeb, var teikt arī otrādi, ka vicelīderi revanšējās, pārspējot kopvērtējuma uzvarētājus. Puišiem 2km distancē, kaut arī pēc pirmā apļa (1km) Kristofers Vasaraudzis bija nedaudz priekšā Gustavam Vācietim (abi ASI Skibox), tomēr finišā Gustavs par pussekundi apsteidza Kristoferu. No vadošā četrinieka cīņā par trešo vietu otrajā aplī Kristaps Ņezamovs (BJC “Laimīte”) apsteidza Krišu Mazo (“Apex”). Arī meitenēm pēc pirmā apļa jeb pusdistances bija izveidojies līderu duets, kuru veidoja ierastās ASI Skibox sāncenses, Amandai Eihmanei esot pussekundi priekšā Alīnai Novikovai. Atšķirībā no puišiem meitenēm otrajā aplī nekas nemainījās, un Amanda svinēja uzvaru, liekot Alīnai samierināties ar otro vietu. Tikmēr nemainīgi trešajā vietā ierindojās Evita Ezera (ASI Skibox).

Savukārt, pašā jaunākajā U6 grupā, kur dalībniekiem pirmo reizi bija jāveic distance, kas mērāma ne vairs metros (ierastos 500m aizstāja 1km – aut.piez.), sezonas līderiem izdevās uzvarēt, kaut arī tas viņiem nenācās viegli, jo vicelīderi izrādīja sīvu pretestību un biju ļoti tuvu. Puišiem vienpadsmito reizi šosezon pirmais finišēja Dāvids Ulmanis, kuram atkal “uz papēžiem mina” Gustavs Dūšelis (Merkurs), bet Lūkasu Mazo (Apex) no trijnieka šoreiz izkonkurēja Miķelis Priedītis (BJC “Laimīte). Meitenēm uzvarēja Sabīne Ceriņa, kura finiša taisnē bija ātrāka par Katrīnu Krūmiņu (abas ASI Skibox). Arī meitenēm tāpat kā puišiem cīņā par trešo vietu bija tāds pats scenārijs, proti, Ronja Ozola (SK “Merkurs”) aiz trijnieka atstāja tur sezonas otrajā pusē allaž ierindojušos Ievu Kucinu, tādējādi izjaucot ierasto ASI Skibox pilno goda pjedestālu.

Fitnesa grupa šoreiz bija viena, un tajā piedalījās tikai pieaugušie. Tā kā gan sievietēm, gan vīriešiem Fitnesa grupā startēja trīs dalībnieki, tad visi tika pie godalgotas vietas. Vīriešiem 5km distancē viss izšķīrās pēdējā aplī jeb pēdējā kilometrā, jo līdz tam visi trīs turējās kopā. Lielāko distances daļu aizmugurē turējošais Albert Krūmiņš pēdējā aplī izvirzījās priekšgalā un, kaut arī ne tālu, tomēr “aizbēga” no abiem konkurentiem, izcīnot uzvaru. Lielākais šā trio ”vilcējs” Aleksandrs Rjabovs finišēja otrais, bet Mārcis Mazais ierindojās trešajā vietā. Tikmēr sieviešu konkurencē bija citāds pavērsiens, jo spēku samēri izrādījās ļoti atšķirīgi, tāpēc savstarpējās cīņās izpalika. Jau pirmajā aplī no konkurentēm attālinājās Inga Priedīte, svinot pārliecinošu uzvaru. Linda Jaunsproģe ar Katrīnu Jakovļevu kopā nobrauca tikai pirmo apli, bet pēc tam Linda jau bija “gabalā”, jo Katrīnai sākuma temps bija par ātru. Līdz ar to Lindai otrā vieta, bet jaunākajai dalībniecei fitnesa grupā Katrīnai – trešā.

P.S. Tas vēl nav viss, jo vēl būs raksti par Skibox sezonas kopvērtējumu.

Ivars Bācis

1 Komentāri

Smaids par beigu piezīmi - turpinājums sekos:)

15 • 09 • 2015 / 20:53
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv