ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

08 • 09 • 2015

“Skibox balvas” 5.posmā dažās grupās izšķirsies kopvērtējuma uzvarētāji

Saistītā informācija

Šodien, 8.septembrī, Uzvaras parkā Rīgā tiks aizvadīts piektais posms SK “ASI Skibox” un SK “Apex” rīkotajam lielākajam un spēcīgākajam vairāku posmu skrituļslidošanas sacensību seriālam “Skibox balva”, kurā dalībnieki sacentīsies ierastajās divās disciplīnās – sprintā un distancē. Dalībniekiem svarīgi atcerēties, ka šoreiz sacensības sāksies stundu agrāk – plkst. 18.00.

 Vasara aizskrējusi vējam spārniem un ir pienācis septembris, un līdz ar to arī tuvojas noslēgumam “Skibox balva” skrituļslidošanā. Šodien Uzvaras parkā paredzēts piektais posms, kas būs pēdējais priekš kopvērtējuma ieskaites, bet tāpat kā iepriekšējos gados nebūs noslēdzošais posms, jo dažas dienas vēlāk ir paredzēts “Skibox balvas” noslēgums ar sesto posmu, kurā būs savādāks formāts, un šī sestā posma rezultāti netiek iekļauti kopvērtējuma noteikšanā. 

Elites grupā kopvērtējuma uzvarētāji faktiski jau ir zināmi. Ja vīriešiem Reinis Znotiņš uzvaru ir nodrošinājis jau tagad, jo pat viņa nepiedalīšanās pēdējā posmā un vicelīdera Anša Eljašāna pirmās vietas abos startos neko vairs ietekmēt nevar, tad sieviešu konkurencē vēl pastāv teorētiskas iespējas līderes maiņai, proti, ja Karīna Ceriņa nestartē vai paliek ceturtā un Denisa Druka-Jaunzeme uzvar abos startos. Taču pēdējais minētais nosacījums nav reāls, ja ņem vērā iepriekšējo posmos rādīto sniegumu, it īpaši Sandras Žeberes pārliecinošās uzvaras.

Arī Master grupā kopvērtējuma uzvarētāji jau zināmi, jo līdz šim kādam citam nevienu reizi nav piekāpušies Agris Šipkovs un Antra Zemīte. Tāpat juniorēm Laine Kreitāle jau ir nodrošinājusi uzvaru, bet junioriem gan viss izšķirsies pēdējā posmā starp diviem skrituļslidotājiem, jo šobrīd Jānis Jurdžs tikai par desmit punktiem apsteidz Krišjāni Cepli. Līdz šim sprintos pārsvarā ātrāks ir bijis Krišjānis, bet distancē Jānis. Abu cīņā zināmu lomu var nospēlēt arī pēdējos divos posmos startējušais un trīs uzvaras izcīnījušais Sandris Šņore. Taču Krišjāņa cerības bažīgas dara viņa veselības problēmas pēdējā laikā.

Lielākajā daļā no pārējām grupām uzvarētāji ir skaidri, vienīgi U14 meitenēm, kā arī U8 grupā puišiem un meitenēm saglabājas lielāka vai mazāka intriga. U8 grupā meitenēm Amandai Eihmanei ir vajadzīgas divas uzvaras, lai izrautu uzvaru, savukārt, komandas biedrenei Alīnai Novikovai pietiktu ar vienu uzvaru, lai saglabātu savas līderpozīcijas. Puišiem šajā vecumā ir viskuplākā konkurence, jo uz uzvaru atsevišķā startā reāli pretendē pat pieci dalībnieki, tomēr kopvērtējumā pirmo vietu var izcīnīt vairs tikai divi – Krišs Mazais un Kristofers Vasaraudzis. Meitenēm U14 grupā uzvaras abos startos dotu iespēju izlīdzināt punktu skaitu ar Alīnu Savrucku un iegūt pirmo vietu Santai Pētersonei, taču, ņemot vērā pēdējā mēneša laikā vairākās sacensībās uzrādītos rezultātus, maz ticams, ka viņai tas būtu pa spēkam. 

Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv