ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

09 • 09 • 2015

“Powerslide” skrituļslidotāju savstarpējās cīņas “Skibox balvas” 5.posmā elites grupā

Saistītā informācija

Vakar Uzvaras parkā saulainos bet jau rudenīgos laika apstākļos skrituļslidotāji sacentās SK “ASI” un SK “Apex” rīkotājā lielākajā skrituļslidošanas vairākposmu seriāla “Skibox balva” 5.posmā. Vīriešu elites grupā 1km sprintā ātrākais bija Roberts Pundurs (Powerslide-Taktika.lv), kamēr sezonas līderis Reinis Znotiņš (Powerslide) palika nepārspēts 4,8km distancē, bet dāmām abos startos uzvaru izcīnīja Daiga Gavariņa.

Piektais posms bija noslēdzošais “Skibox balvā” priekš kopējās ieskaites, un tas arī pulcēja vairāk nekā simts skrituļslidotājus, kaut arī dalībnieku skaits bija mazāks nekā iepriekšējos posmos. Dažiem par iemelsu bija traumas, slimība vai kāds cits pamatots iemesls, tomēr daļa izlaida pēdējo posmu, jo tāpat uzvara vai godalgota vieta bija garantēta pirms vakardienas sacensībām, jo kopvērtējumā tik rēķināti četri labākie starti no pieciem katrā no disciplīnām (sprints un distance). Savā ziņā tas mazināja konkurenci (organizatoriem šajā sakarā vajadzētu nākošajā gadā ieviest noteikumu, ka godalgotu vietu un balvu kopvērtējumā var iegūt tikai tad, ja sportists ir piedalījies pēdējā posmā, neskaitot izlaišanu traumas vai slimības dēļ – aut.piez.), tomēr lielākā daļa favorītu piedalījās, un aizraujošas cīņas neizpalika.

Elites grupā vīriem sprintera dotības apliecināja Roberts Pundurs, kurš aiz sevis atstāja Reini Znotiņu un Lauri Bitenieku (Powerslide- Laimīte). Zinot Roberta sprinta finišu, Reinis centās turēties priekšplānā, tomēr pēdējā apļa (1km sprintā elites un Master grupas veica divus 500m apļus – aut.piez.) priekšpēdējā līkumā Reinis neaprēķināja ātrumu un “izslīdēja”, un tikmēr Roberts jau aizsteidzās garām un nebija vairs noķerams. Minētie trīs vīri cīnījās par uzvaru arī 4,8km (4x1,2km) distancē. Pirmajā aplī viņiem līdzi turēja arī četri ātrākie juniori, bet pēc otrā apļa jeb pusdistances trīs Powerslide “muskatieri” bija palikuši vienatnē. Tomēr sprinta finišs nesanāca, jo pēdējā apļa vidū cīņas karstumā gandrīz krita Roberts Pundurs, kas tad pēdējos pāris simts metrus nobrauca mierīgā tempā un finišēja 15 sekundes aiz uzvarētāja trešajā vietā. Tikmēr Reiņa Znotiņa ātrumam beigu daļā īsti līdzi netika Lauris Bitenieks, un kopvērtējuma līderis Reinis varēja noslēdzošo posmu pabeigt ar uzvaru. Tai pat laikā jāatzīmē, ka Laura otrā vieta bija viņa šīs sezonas labākais panākums “Skibox balvā”. Abas reizes ceturtais finišēja Dzintars Lapiņš (BJC Laimīte), bet piecinieku noslēdza pirmo reizi startējušais kalnu slēpotājs Kārlis Švalbe (SK Pantera), kurš vasarā pamatā startē skrituļslaloma vai riteņbraukšanas sacensībās.

Kaut arī dāmām elites grupā nav tik augsts līmenis kā vīriešiem, tomēr arī daiļajam dzimumam sanāca interesantas cīņas. Gandrīz piepildījās pirmdienas rakstā par 5.posmu piesauktie kopvērtējuma līderes maiņas faktori, kas sākotnēji bija maz ticami. Tiešām sanāca tā, ka Karīna Ceriņa nepiedalījās, kā arī nebija pēdējo divu posmu pārliecinošā uzvarētāja hokejiste Sandra Žebere, kas pavēra iespējas uz kopvērtējuma uzvaru Denisai Drukai-Jaunzemei, tomēr Karīnai “talkā nāca” Daiga Gavariņa, kas neļāva Denisai tikt pie tik nepieciešamajām uzvarām. Sprintā 1km Denisa metās cīņā un izvirzījās vadībā, kur noturējās līdz pirmā apļa beigām, kad viņu apsteidza beigās uzvaru izcīnījusī Daiga. Arī 4,8km Daiga Gavariņa bija ātrākā un tika pie otrās uzvaras, kamēr Denisai Drukai-Jaunzemei vēl viena otrā vieta. Baiba Dzelme abos startos noslēdza trijnieku, 4,8km jau pavisam tuvu pašās beigās pietuvojoties Denisai.

Master grupā 1km sprintā pie pirmās uzvaras tika Ivars Vingris (Filter), ar kuru cieši kopā finišēja arī otrās un trešās vietas ieguvēji Gunārs Lauris (ASI Skibox) un Agris Šipkovs (Filter). Pirmo reizi sezonā Agris palika bez uzvaras, bet paši Master grupas dalībnieki labāk zina, kas par taktiku bija sarunāta savā starpā. 4,8km viss nostājās savās vietās, Agrim Šipkovam atraujoties no pārējiem jau pirmajā aplī un izcīnot uzvaru. Ivars Vingris, kurš beigās ar 180 punktiem sanāca posma uzvarētājs “masteriem”, finišēja otrajā vietā, bet Gunārs Lauris uzrādīja trešo laiku. Dāmām Antra Zemīte bija vienīgā dalībniece, toties kā parasti noskrituļoja ātrāk nekā elites grupas pārstāves.

Junioriem tika gaidīts Jāņa Jurdža (Apex) un Krišjāņa Cepļa (Powerslide-Laimīte) duelis par uzvaru kopvērtējumā, tomēr no līdzīgas cīņas nekas nesanāca, jo sevi lika manīt Krišjāņa sāpošās kājās. 500 metru sprintā Jānis, finiša spurtā par 0,09 sekundēm apsteidzot Sandri Šņori (Powerslide-Laimīte), izcīnīja uzvaru, kamēr Krišjānis atpalika gandrīz 3 sekundes, ieņemdams 3.vietu. Kaut arī tajā brīdī šķita, ka kopvērtējuma uzvarētājs jau ir noskaidrojies, tomēr K.Ceplim vēl pastāvēja teorētiska iespēja (ja Krišjānis uzvar 4,8km un Jānis paliek 3.vietā, tad abiem kopvērtējumā būtu pa 800 punktiem, bet priekšroka pēc nolikuma tiktu garās distances uzvarētājam – aut.piez.), taču tā šoreiz kāju problēmu dēļ tiešām bija tikai teorētiska iespēja, un faktiski uzvarētāja liktenis bija izšķirts. 4,8km atkal vērojām finiša sprintu, kur vēlreiz J.Jurdžs par dažām sekundes simtdaļām apsteidza S,Šņori. Trešajā vietā 23 sekundes vēlāk finišēja Kristers Kuģenieks (Filter), bet ceturto vietu ieņēma Krišjānis, kas mocījās ar sāpēm, tomēr neizstājās. Juniorēm 500m sprintā ātrākā bija Katrīne Dreimane, bet 4,8km ar viņu vietām apmainījās un uzvaru izcīnīja Laine Kreitāle, kamēr abas reizes trešā bija Aleksandra Straume (visas trīs – ASI Skibox).

Ivars Bācis

Paldies visiem par labajām sacensībām. Plašāks info par kopvērtējuma provizoriskajiem rezultātiem noteikti sekos @...

Posted by Sporta klubs "ASI" on Tuesday, September 8, 2015

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv