ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: -2°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

10 • 02 • 2014

Rode: Bail man nebija, taču vienalga grūti

Saistītā informācija

Latvijas kalnu slēpotājs Roberts Rode, kurš svētdien olimpiskajās spēlēs Sočos palika pēdējais no finišējušajiem nobraucienā, bija vīlies par savu rezultātu, taču atzina, ka trasē braucis pat virs savu spēju robežas.

«Esmu mazliet vīlies savā uzrādītajā laikā, jo trases augšdaļu izbraucu daudz labāk nekā visos iepriekšējos treniņbraucienos. Riskēju vairāk un tiešām braucu labāk, bet varbūt par daudz izpumpējos augšdaļā un nepietika spēka lejai,» pēc sacensībām Latvijas kalnu slēpotājs stāstīja Latvijas žurnālistiem.

Viņš atzina, ka trase bija smaga un visiem bija grūti. «Šī ir viena no fiziski un tehniski smagākajām trasēm. Nav tik daudz ātrās braukšanas, bet lielākā daļa trases ir tikai jāgriež [virāžas]. Man vienā vietā bija situācija uz izdzīvošanu vai neizdzīvošanu, un tas arī bija galvenais, kas nesanāca šajā trasē. Domāju, ka tur zaudēju sekundi, pusotru noteikti, iespējams, arī vairāk, bet to jau vairs neatgūsi,» Rode atzina, ka vienā no trases posmiem bija tuvu tam, lai vispār nefinišētu.

R.Rode_LOK-I.Znotiņš-2.jpg
Roberts Rode. Foto: LOK / I.Znotiņš

Viņš nemācēja paskaidrot, kāpēc pieļauta kļūda, jo treniņos tur nekas tāds nebija gadījies. «Es pat īsti nesapratu, kāpēc bija tā kļūda, atsēdos, bet tieši sanāca vēl kompresijā, iespieda atmuguriski, bet tur jau kājas mīkstas ir visiem. Treniņos tur nebija vispār nekādu problēmu. Man ne vieta, ne īsti rezultāts nebija galvenais, pašam vajadzēja nobraukt savu spēju robežās. Manuprāt, es braucu pat nedaudz virs savām spējām, bet beigās pietrūka,» atzina kalnu slēpotājs.

«Roza Hutor» kalnu slēpošanas kūrorta nobrauciena trase, kur notika sacensības, nav no bīstamākajām, taču viena no grūtākajām. «Viņā ir daudz tehniskās daļas, kurās jāgriež, bez tam trase pie šādas sarežģītības ir ļoti gara. Bail man nebija un domāju, ka arī nav bīstami, taču vienalga grūti,» sacīja Rode.

Starta sākums aizkavējās, taču tas sportistam nav traucējis. «Tas neko neietekmēja, tam mēs esam gatavi, jo mūsu sportā tā gadās bieži. Mēs jau no rīta visu laiku esam gatavības režīmā un vienalga cik ilgi jāgaida. Šoreiz tik cik aizkavējās, bija sīkums».

Pēc nedēļas Rode startēs supergiganta sacensībās, bet superkombinācijā nepiedalīsies. «Supergigants šeit būs kaut kas līdzīgs, jo nobrauciena trases sākums bija tīrs supergigants. Tajā gan būs jāstartē ar īsākām slēpēm,» skaidroja Rode, kuram no Latvijas kalnu slēpotājiem Sočos starts bija pirmajam.

Viņš atzina, ka vēl jātrenējas braukt tehniskāk, jo fiziski spēka pietiek. «Ja brauc tehniski nepareizi, tas prasa daudz vairāk spēka, un tie agri vai vēlu izsīkst. Es vairāk esu ātrs braucējs, kas ātrāk brauc taisni nevis griež, bet supergigantam pieiesim ar maksimālu atdevi un darīs, ko varēs,» solīja Rode.

Sezonas sākumā viņš salauza potīti, tāpēc gatavošanās olimpiskajiem startiem neizdevās kā cerēts. «Tagad potītei viss ir kārtībā, zābākā nofiksēta ļoti stingri. Vienīgais, kas pietrūkst ir sacensību pieredze, jo neesmu braucis neko, kas bija plānots. Man bija ieplānoti četri Pasaules kausa posmi, bet nesanāca neviens, līdz ar to šeit ieliecu it kā citā pasaulē».

Jau ziņots, ka Rode sacensībās palika 47. vietā, kas bija pēdējā no finišējušajiem., bet divi dalībnieki trasi nepabeidza. Par uzvarētāju kļuva Matiass Maijers no Austrijas, kurš finišēja pēc 2:06,23 minūtēm, bet Rode viņam zaudēja 11,27 sekundes.

Autors: BNS
Raksts pārpublicēts no portāla www.apollo.lv (oriģināls: http://www.apollo.lv/zinas/rode-bail-man-nebija-tacu-vienalga-gruti/636386)

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv