ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

08 • 01 • 2014

M.Onskulis vēlreiz trešais slalomā Irānā

Latvijas izlases dalībnieks Mārtiņš Onskulis vakar otro dienu pēc kārtas izcīnīja trešo vietu FIS sacensībās kalnu slēpošanā, tikai šoreiz slaloma disciplīnā. Danielam Fogelim 43 dalībnieku vidū 9.vieta. Agnese Āboltiņai 53.vieta Superkombinācijā Austrijā, bet izstāšanos pirmajā braucienā slalomā piedzīvojuši Kristaps Zvejnieks FIS sacensībās Francijā un Lelde Gasūna „Citizen” sacensībās Vācijā.

Irānā FIS sacensības kalnu slēpošanā notiek jau kopš 2007.gada, un šīs valsts pārstāvji, it īpaši vīriešu konkurencē nav nekādi „eksotiskie austrumnieki”, kas knapi turētos uz slēpēm (daži no irāņiem vairākas reizes ir ieguvuši zem 30 FIS punktiem – aut.piez.). Viņiem ir kalni un daudz labāki apstākļi treniņiem, nekur nebraucot, nekā mums. Vīriešiem slalomā piedalījās nedaudz vairāk dalībnieku nekā iepriekšējā dienā milzu slalomā un tika pārstāvētas 10 valstis – Irāna, Latvija, Turcija, Indija, Tadžikistāna, Libāna, Pakistāna, Grieķija, Ungārija un Austrumtimora (šīs valsts pārstāvim labākais rezultāts ir 121 FIS punkts – aut.piez.).

Arī slalomā Mārtiņš Onskulis iekļuva trijniekā, izcīnot vēl vienu trešo vietu Irānā. Slalomā SK „Pantera” pārstāvis jau bija par pussekundi tuvāk uzvarētājam divu braucienu summā, zaudējot 1,14 sekundes un nopelnot 34,6 FIS punktus, kas par diviem punktiem atpaliek no šīs sezonas labākā rezultāta. Pēc pirmā brauciena, kurš neizdevās tik sekmīgs, Onskulis bija ceturtajā pozīcijā pusotru sekundi aiz līdera, bet otrajā braucienā mūsu kalnu slēpotājs nodemonstrēja savu meistarību, uzrādot ātrāko laiku. Daniels Fogelis slalomā nostartēja labāk nekā milzu slalomā. Viņš abu braucienu summā bija par nepilnām astoņām sekundēm lēnāks nekā M.Onskulis un ieņēma 9.vietu, nopelnot 80 FIS punktus.

Tikmēr 17 gadus jaunā Agnese Āboltiņa, kas otro gadu dzīvo un trenējas Norvēģijā, gada beigās pirms Ziemassvētkiem piedalījās vairākās supergiganta un nobrauciena FIS sacensībās Austrijā un Itālijā. Jaunā gada sākumā viņa šo tradīciju turpināja, piedaloties Austrijā Inerkremsā ātruma disciplīnā un savienot to ar slaloma braucienu Superkombinācija. Tā kā tas bija nacionālas junioru čempionāts, kurā piedalījās arī pāris arī vecākas sportistes, tad Superkombinācijā nobrauciena vietā bija supergigants, kura rezultāts tika atsevišķi vērtēts kā FIS disciplīna. Pirmajā dienā sacensības uzsāka 82 sportistes, no kurām finišu sasniedza 74, un Agnese ar laiku 1:02,77, kas par sešām sekundēm atpalika no labāko laiku uzrādījušās Anna Feningeres (austriešu kalnu slēpotāja daudzas reizes ir bijusi trijniekā pasaules kausa posmos un vairākas reizes uzvarējusi (vienu reizi supergigantā) – aut.piez.), nespēja apdzīt nevienu no finišus sasniegušajām un ieņēma 74.vietu. Slalomā trīs nestartēja, 17 nefinišēja, bet divas sportistes Agnesei izdevās apdzīt, līdz ar to Superkombinācijā iegūta 53.vieta. Labākajām slalomā viņa zaudēja gandrīz astoņas sekundes. Šodien viņai Superkombinācijā 55.vieta no piecdesmit piecām, kas sasniedza finišu abos braucienos, bet kopā startēja atkal  82 kalnu slēpotājas. Abas dienas Superkombinācijā triumfēja Anna Feningere. Superkombinācijā abas dienas Agnese uzrādīja gandrīz vienādu rezultātu, jo nopelnīja attiecīgi 151 un 152 FIS punkti, bet supergigantā otrajā dienā ieguva zem simts punktiem – 91 FIS punkts. Austrijā, nenoliedzami, līmenis ir vēl augstāks nekā Norvēģijā, tādēļ arī iegūtie punkti ir sliktāki nekā iepriekšējā sezonā savā pašreizējā treniņvietā Skandināvijā.

sl_bc_1429.jpg
Mārtiņš Onskulis

4 Komentāri

Sportacentrs.com
08 • 01 • 2014 / 17:46
Parasti neobjektīvi un negatīvi komentāri seko no cilvēkiem, kam skauž, neizprot situāciju, domā, ka ir gudrāki par citiem, varbūt neko prātīgu nedara.... Raksts ir foršs un interesants. Pat nezināju, ka Irānā notiek šāda veida sacensības un ka paši irāņi turās uz slēpēm :) Turam īkšķus par mūsējiem :)
LB
08 • 01 • 2014 / 22:49
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv