ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

16 • 01 • 2014

M.Onskulis izcīna Latvijai pirmo uzvaru šosezon FIS sacensībās kalnu slēpošanā

Saistītā informācija

Vakar Irānā notikušajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) Citizen kategorijas sacensībās kalnu slēpošanā milzu slaloma disciplīnā 62 dalībnieku konkurencē pirmo vietu ieguvis Latvijas izlases dalībnieks Mārtiņš Onskulis, izcīnot pirmo uzvaru karjerā šāda mēroga sacensības un iegūstot labākos FIS punktus milzu slalomā. Tā ir pirmā uzvara Latvijai starptautiskajās sacensībās šajā sezonā. Tikmēr Itālijā FIS sacensībās slalomā 97 dalībnieču vidū Lelde Gasūna ieguva 13.vietu.

Līdzīgi kā pirms trim dienām, kad slalomā tika izcīnīta otrā vieta, arī šoreiz Mārtiņš Onskulis pirmajā braucienā milzu slalomā palaida priekšā pāris sāncenšus, bet otrajā braucienā palika nepārspēts. Pirmajā braucienā viņš uzrādīja trešo laiku (46,46 sekundes) un no līdera atpalika 0,25 sekundes. Otro braucienu Mārtiņš veica 44,48 sekundēs, otro laiku uzrādījušo irāni Mahdi Sologhani, kurš bija līderis pēc pirmā brauciena, apsteidzot par 0,73 sekundēm. Tas nodrošināja uzvaru divu braucienu summā, uzrādot laiku 1:31,24 un Sologhani apsteidzot par pussekundi. Ņemot vērā labāko piecu FIS punktu reitingu un aprēķinus sistēmu, mūsu 19 gadus jaunais kalnu slēpotājs nopelnīja 35,44 FIS punktus, kas ir viņa jaunais rekords milzu slalomā (slalomā Onskuļa labākais rezultāts ir 27 FIS punkti – aut.piez.). Daniels Fogelis abu braucienu summā zaudēja Mārtiņam 8,85 sekundes un ieguva 8.vietu, nopelnot 121 FIS punktus. Sacensībās startēja sportisti no piecām valstīm –Irānas, Pakistānas, Indijas, kā arī Latvijas un Ungārijas. Šajās sacensībās arī pērn Mārtiņš nopelnīja labus FIS punktus.

Mārtiņš Onskulis kopā ar Danielu Fogeli jau kopš jaunā gada sākuma atrodas Irānā un piedalās vairākās FIS sacensībās milzu slalomā un slalomā. Vadošo irāņu FIS punktu reitings, kas svārstās no 25 līdz 40 FIS punktiem, parāda, ka viņi ir samērā labā līmenī. Vakar dalība milzu slalomā abiem bija astotās sacensības desmit dienās. Mārtiņš līdz šim šajā gadā Irānā jau bija paspējis trīs reizes kāpt uz goda pjedestāla – divas reizes uz zemākā, bet vienu reizi uz otra zemākā pakāpiena. Savukārt, Daniels pirms trim dienām slalomā sasniedza labākos punktus karjerā (59 FIS punkti).

Tikmēr ar mainīgām sekmēm FIS sacensībās Itālijā startē Lelde Gasūna. Slalomā viņa nouzvarētājas Sāras Pardeleras (Itālija) atpalika 4,70 sekundes un ar nopelnītajiem šīs sezonas labākajiem punktiem (41 FIS punkts) ierindojās 13.vietā. Līdz labāko desmitniekam viņaipietrūka tikai 0,19 sekundes. Savukārt, milzu slalomā un slalomā nākamajā dienā viņa izstājās. Sacensībās piedalījās pārstāves no Itālijas, Latvijas, Bosnijas un Hercogovinas, Čehijas, Brazīlijas, Gruzijas, Polijas un Sanmarīno. Šobrīd Lelde startē ar mainīgām sekmēm, pietrūkstot stabilitātei, kura cerams drīz būs (pēdējās desmit sacensībās septiņas reizes ir nācies izstāties – aut. piez.).

4 Komentāri

Sportacentrs.com
16 • 01 • 2014 / 20:46
Laba zina :)
LB
16 • 01 • 2014 / 23:02
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv