ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

04 • 12 • 2013

L.Gasūna 5.vieta milzu slalomā Somijā, K.Zvejnieks Eiropas kausā 34.vietā

Nedēļas sākumā Somijas pilsētiņā Pihā notikušajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās milzu slalomā dāmām 39 dalībnieču vidū izcīnīja 5.vietu, bet vīriem 71 dalībnieka konkurencē Mārtiņš Onskulis bija divpadsmitais. Savukārt, šodien Zviedrijā Klevsjē Eiropas kausā slalomā 113 dalībnieku konkurencē Kristaps Zvejnieks kvalificējās otrajam braucienam un ierindojās 34.vietā.

Vairāki Latvijas izlases dalībnieki, kas šobrīd trenējas Somijā, piedalījās Pihā notikušajās FIS sacensībās milzu slalomā. Visaugstāko vietu no mūsējiem ieguva Lelde Gasūna, kura vienīgā no latvietēm spēja iekļūt desmitniekā, izcīnot piekto vietu. Pēc pirmā brauciena viņa bija astotā, atpaliekot no līderes 2,34 sekundes. Otrais brauciens padevās labāk un sanāca uzrādīt trešo laiku (+1,24 sekundes), kas ļāva Leldei pakāpties divu braucienu summā uz 5.vietu, uzrādot laiku 2:04,41 un uzvarētājai zaudējot 3,58 sekundes. Lelde ieguva 60 FIS punktus, kas ir viņas labākais rādītājs milzu slalomā pēdējā pusotra gada laikā. Taču svarīgāk par punktiem bija atgūt pārliecību, ka „bez taupīšanās” var nobraukt līdz galam abus braucienus, kas līdzšinējos trijos startos šajā sezonā, ieskaitot arī vienu Pasaules kausa posmā Levi, nebija izdevies. Ļoti līdzīgā cīņā par otro vietu Latvijas pārstāvju vidū Ieva Meldere par 0,15 sekundēm divu braucienu summā apsteidza Lieni Bondari. Pirmajā braucienā gandrīz par sekundi ātrāka bija Liene, bet otrajā nedaudz virs sekundes ātrāk nobrauca Ieva. Abas no Leldes atpalika daudz – virs 5,5 sekundēm. I.Melderes iegūtie 103 FIS punkti ir labākais rezultāts milzu slalomā, bet Lienes nopelnītie 104 FIS punkti par pieciem atpaliek no labākā rādītāja šajā disciplīnā. Leldes 16 gadus jaunā māsa Evelīna Gasūna savās trešajās FIS sacensībās ieguva 27.vietu un 120 FIS punktus, no vecākās māsas atpaliekot astoņas sekundes. Pirms nedēļas Rukā slalomā Evelīnā bija labākā, iegūstot ļoti atzīstamo 71 FIS punktu tik jaunā vecumā. Dāmām milzu slalomā ļoti paŗliecinoši uzvarēja somiete Emma Haponena. 

Vīru konkurencē vislabāk no Latvijas kalnu slēpotājiem nostartēja Mārtiņš Onskulis, kurš, kaut arī salīdzinot ar Leldi bija zemākā vietā, toties ieguva labākus FIS punktus. Divu braucienu summā Mārtiņš uzvarētājam Artu Niemelam no Somijas zaudēja 3,7 sekundes un ar 55 FIS punktiem ieguva 12.vietu. Līdz desmitniekam pietrūka tikai viena sekundes desmitdaļa. Piecpadsmit vietas zemāk ierindojās Toms Sarkanis, kurš no Mārtiņa atpalika 2,5 sekundes un ieguva 73,71 FIS punktus, kas ir labākais viņa rādītājs milzu slalomā  (iepriekšējo labāko rezultātu uzlaboja vien par 0,2 punktiem – aut. piez.). Danielam Fogelim neizdevās tik labs starts un viņš no Toma atpalika sešās sekundes un ar 119 FIS punktiem ierindojās 47 vietā. Pirmajā braucienā izstājās Miks Zvejnieks. No Baltijas valstīm visaugstāko vietu ieguva Igauniju pārstāvošais Vorens Smits, kurš abus braucienus kopā veica par pusotru sekundi ātrāk nekā M.Onskulis un ar iegūtajiem 44 FIS punktiem izcīnīja 6.vietu. Otrajā sacensību dienā stiprā vēja dēļ sacensības milzu slalomā atcēla. Arī pagājušās nedēļas nogalē Rovaniemi (Somija), kur mūsējiem bija paredzēts startēt, sacensības tika atceltas.

Tikmēr sastāva ziņā krietni spēcīgākajā Eiropas kausā slalomā, kas norisinājās Zviedrijā, atzīstamo 34.vietu ieņēma Kristaps Zvejnieks. Pēc pirmā brauciena viņš bija 43.vietā, bet pēc otrā pakāpās jau uz trīsdesmit ceturto. No uzvarētāja Kristaps atpalika četras sekundes, bet līdz trīsdesmitniekam, kur var nopelnīt ieskaites punktus kausā, pietrūka pussekunde. K.Zvejnieks nopelnīja 36,5 FIS punktus. Ar rezultātu Kristaps nebija diez ko apmierināts, jo uzskata, ka varējis nobraukt labāk, it īpaši otro braucienu, kur pielaistas vairākas kļūdiņas. Otrā braucienā pirmajā kontrolatzīmē mūsu kalnu slēpotājam bijis pat 16.rezultāts, bet turpinājumā vairāk koncentrējies uz to, lai tikai nobrauktu līdz finišam, un vairs nav braucis, kā to vajadzētu darīt. Kristaps skaidroja, ka pēc sacensībām dosies uz mājām un nepievienosies izlasei treniņiem Somijā, jo vajag nedaudz atpūsties, bet fiziski viņš ir labā kondīcijā.

2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv