ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

24 • 11 • 2013

Kristaps Zvejnieks otrais FIS sacensībās slalomā Somijā

Saistītā informācija

Sestdien Rukā Somijā notikušajās FIS sacensībās kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā 70 dalībnieku konkurencē otro vietu izcīnīja Kristaps Zvejnieks, bet piektajā vietā ierindojās Mārtiņš Onskulis. Dāmu konkurencē 17.vieta 35 dalībnieču vidū Lienei Bondarei. Uzvaras svinēja somu juniors Maks Lūkko un čehu juniore Gabriele Capova.

Pēc sezonas atklāšanas pagājušajās brīvdienās Pasaules kausa posmā Levi šajā nedēļas nogalē Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna kopā ar citiem izlases dalībniekiem piedalījās FIS sacensībās citā Somijas vietā Rukā. Ņemot vērā dalībnieku sastāvu, kuru galvenokārt veidoja 1995.-1997.g. dzimušie somu un norvēģu kalnu slēpotāji, kuriem bez mūsējiem bija pievienojušies arī pa kādam polim, krievam, lietuvietim, igaunim, dānim, slovākam, zviedram un islandietim, uz augstiem FIS punktiem, vismaz Kristapam Zvejniekam, nebija pamats cerēt. Pirmajā braucienā, kurā parādījās četri izteiktāki līderi, Kristaps uzrādīja labāko laiku (42,65 sekundes), par 0,12 sekundēm esot priekšā diviem somiem – Maksam Lūkko un Juho Dālam. Mārtiņš Onskulis no Kristapa atpalika 1,3 sekundes un uzrādīja 7.laiku. Pirmajā braucienā izstājās Toms Sarkanis. Otrajā braucienā Kristaps uzrādīja trešo laiku un, tā kā Lūkko nobrauca par ceturtdaļsekundi ātrāk, tad divu braucienu summā Zvejniekam nācās piekāpties par 0,13 sekundēm un atkrist uz otro vietu, trešās vietas ieguvēju Aleksi Nakki apsteidzot par 0,07 sekundēm. K.Zvejnieks nopelnīja 22,97 FIS punktus. Savukārt, Mārtiņam Onskulim otrajā braucienā gan sanāca pakāpties augstāk un izcīnīt piekto vietu, no Kristapa atpaliekot 2,13 sekundes un nopelnot 38,41 FIS punktus, kas ir viņa otrs labākais rezultāts, bet Eiropas sacensībās labākais. Divu braucienu summā Zvejniekam 7,5 sekundes, bet Onskulim 5,3 sekundes zaudēja un 22.vietu ieguva Daniels Fogelis, iegūstot 77,28 FIS punktus, kas par septiņiem atpaliek no šā gada februārī Čehijā uzrādītā labākā rezultāta.

Dāmu konkurencē Latvijai arī bija četras dalībnieces, taču veiksmīgs starts mūsējām neizdevās, jo tikai Liene Bondare spēja tikt līdz galam abos braucienos. Lelde Gasūna izstājās otrajā braucienā, bet divas no mūsējām nemaz netika līdz otrajam braucienam -  Evelīnai Gasūnai izstāšanās, bet Ievai Melderei diskvalifikācija pirmajā braucienā. Liene jau pirmajā braucienā no čehietes Capovas atpalika sešas sekundes, bet divu braucienu summā zaudēja trīspadsmit sekundes un ieguva 114 FIS punktus,kas par trīsdesmit atpaliek no viņas labākā rezultāta. Abu braucienu summā viņai gandrīz par pussekundi izdevās pārspēt spēcīgo igaunieti Trīni Tobiju.

Šodien Rukā otrā sacensību diena slalomā.


372182_jbb-8714_85.jpg
Kristaps Zvejnieks

3 Komentāri

Lai meitenēm šodien izdodas tikt līdz galam un uzrādīt labus rezultātus.

24 • 11 • 2013 / 13:52
Ir jau! Evelīnai pirmais veiksmīgais finišs, kā arī labs starts 2.trasē Ievai. Tā turpināt! Lelde, turam īkšķus!
24 • 11 • 2013 / 15:46
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv