ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

13 • 01 • 2014

K.Zvejnieks pasaules kausā slalomā Šveicē nefinišē 1.braucienā

Saistītā informācija

K.Zvejnieks novembrī bija piedalījies slalomā Levi (Somija), tādēļ starts Adelbodenā  bija otrais pasaules kausā šajā sezonā. Trase bija ļoti grūta, dažviet ļoti stāva, un pirmajā  braucienā nefinišēja 24 dalībnieki, starp kuriem diemžēl bija arī Kristaps, izstājoties trases pašās beigās. Laika apstākļi nebija pateicīgi, jo gaisa temperatūra bija uzsilusi līdz pat 10 grādiem plusā, un nav brīnums, ka vairāki līdzjutēji sacensības vēroja T-kreklos (gluži kā šobrīd paši entuziastiskākie pludmales volejbola fani Latvijā jūrmalā spēlē volejbolu – aut.piez.). Līdz ar to arī trase, lai kā arī organizatori centās, nebija cieta, apgrūtinot apstākļus beigu daļā startējušajiem, arī K.Zvejniekam, jo mūsu pārstāvim bija 71.numurs. Augšdaļā uz pirmās kontrolatzīmes mūsu kalnu slēpotājs uzrādīja 68.laiku, līderim zaudējot jau 3,23 sekundes (Levi viņš visā braucienā kopā zaudēja mazāk (3,02 sekundes) – aut.piez.). Tā kā no 79 uz startu izgājušajiem dalībniekiem līdz pirmajai kontrolatzīmei desmit bija izstājušies (7 pēc reitinga augstāki un priekšā startējušie, bet trīs aiz Kristapa trasē devušies – aut.piez.), tad ar 68.rezultātu mārupietis bija priekšā tikai vienam sportistam. Otrajā sekcijā viņš uzrādīja 58.laiku un spēja apdzīt divus dalībniekus, bet tā kā trīs izstājās trases otrajā sektorā, tad pēc otrās kontrolatzīmes, līdz kurai bija tikuši 66 dalībnieki, Zvejnieks pakāpās uz 63.vietu, no līdera atpaliekot 4,6 sekundes. Tas vedināja uz to, ka varētu tikt uzlabota Levi pirmajā braucienā uzrādītā 64.vieta, taču stāvā un izdangātā trases beigu daļa, kurā izstājās 11 kalnu slēpotāji un kur paveras skats uz aptuveni 30 000 atbalstošajiem skatītajiem finišā, diemžēl izrādījās neveiksmīga arī Kristapam. Līdz ar to savā septītajā startā pasaules kausa posmos Zvejnieks piedzīvoja otro izstāšanos, bet pirmo reizi tas notika iecienītākajā slaloma disciplīnā (pagājušā gada martā Slovēnijā viņš nefinišēja pirmajā braucienā milzu slalomā – aut.piez.).

No 80 dalībniekiem finišu pirmajā braucienā sasniedza 55 kalnu slēpotāji. Ja Kristapam arī izdotos nobraukt līdz galam, tad starpfinišos uzrādīto laiku tendence liecina, ka viņš finišā būtu nedaudz aiz piecdesmitnieka, no labākā laika uzrādītāja pirmajā braucienā atpaliekotaptuveni nedaudz zem sešām sekundēm.

Atrodoties pēc pirmā brauciena trešajā vietā un no līdera atpaliekot pussekundi, divu braucienu summā nepārspēts jau trešo gadu pēc kārtas Adelbodenas slalomā palika Marsels Hiršers (uz pjedestāla jau piekto gadu pēc kārtas šajā Šveices kalnu kūrortā – aut.piez.), kurš tādējādi izvirzījās līderpozīcijās pasaules kausa kopvērtējumā, par 23 punktiem apsteidzot līdzšinējo līderi Akselu Svindālu no Norvēģijas, kurš slalomā nepiedalās. Šī Hiršeram bija ceturtā uzvara šajā sezonā (divas slalomā un divas milzu slalomā – aut.piez.) un 22 karjerā. Apaļo desmito reizi otro vietu izcīnīja zviedrs Andrē Mīrers, kurš no vienlīdz stabili veica abus braucienus un Hiršeram abu braucienu summā zaudēja 0,29 sekundes. No septītās vieta uz trešo pakāpās un otro reizi šajā sezonā un arī karjerā trijniekā iekļuva 19 gadus jaunais norvēģis Henriks Kristofersens, kurš no uzvarētāja atpalika 0,66 sekundes. Kristofersens ir izvirzījies ceturtajā vietā slaloma ieskaitē, bet visu disciplīnu kopvērtējumā viņš ir desmitniekā, atrodoties 9.vietā. Kristofersenam 0,14 sekundes zaudēja un ceturtais palika līderis pēc pirmā brauciena Matiass Hargins no Zviedrijas, kurš šosezon rāda apbrīnojamu stabilitāti, jo visos četros slaloma posmos ir bijis pieciniekā un vienreiz trijniekā (vēl apbrīnojamāka stabilitāte, tikai zemākas vietas, ir austrietim Rainfrīdam Herbstam, kurš trīs reizes bijis 12. un vienu reizi 13.vietā – aut.piez.).

Uzvaru nē, bet vismaz vietu trijniekā no rokām izlaida vācietis Fēliks Noiroiters, kurš uzvarēja sestdien milzu slalomā un pirms nedēļas arī slalomā. Pēc pirmā brauciena Noiroiters bija vicelīderis, bet otrajā braucienā izstājās trases pēdējā sektorā. Izcīnot 13.vietu, savu labāko rezultātu pasaules kausa posmos slalomā sasniedza krievs Aleksandrs Horošilovs (divas reizes desmitniekā bijis kombinācijā – aut.piez.), kurš kopā vēl ar desmit citiem slalomistiem visos četros šīs sezonas slalomos ir bijis trīsdesmitniekā.

1 Komentāri

Slēpošana ziemā ir saprotama, bet pludmales volejbola spēlēšana janvārī Jūrmalā ir diezgan neordināra padarīšana.... :)
LB
18 • 01 • 2014 / 21:12
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv