ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

19 • 12 • 2013

K.Zvejnieks 23.vietā Eiropa kausā Itālijā, L.Gasūnai 2. un 4.vieta FIS sacensībās

Savu labāko rezultātu vietu ziņā Eiropas kausā sasniedzis Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks, kurš Itālijas ciematiņā Pocā notikušajā Eiropas kausa posmā slalomā 108 dalībnieku vidū izcīnīja 23.vietu. Tikmēr citi izlases dalībnieki piedalījās FIS sacensībās Zviedrijā, kur vislabāk veicās Leldei Gasūnai, kura slalomā izcīnīja 2. un 4.vietu.

Pēdējās dienās ar veiksmīgiem startiem izcēlušies daži Latvijas izlases dalībnieki kalnu slēpošanā., kas piedalījušies Eiropas kausā Itālijā un arī  FIS sacensībā Zviedrijā. Pēc diezgan pieklājīgu vietu iegūšanas Eiropas kausa posmos decembra pašā sākumā Kristaps Zvejnieks tomēr nebija īsti apmierināts ar savu braukšanu sacensībās, tāpēc nolēma atbraukt uz pāris dienām uz Latviju, lai nedaudz atpūstos un pārdomātu, ko uzlabot psiholoģiskajā gatavībā, jo fiziskā bija ļoti laba.. Šī atpūta un domu sakārtošana kopumā tomēr nāca par labu, lai arī paši pirmie starti pēc pāris dienu „pauzītes” nebija tik veiksmīgi. Vispirms Austrija Jerzenā piedzīvota izstāšanās pirmajā braucienā slalomā, bet pēc dažām dienām uzreiz divi starti vienā dienā – FIS sacensībās slalomā Sanvidžillo (Itālijā) 88 dalībnieku vidū 22.vieta un 47,80 FIS punkti (notika tikai viens brauciens – aut.piez.), kā arī nepārvarēta pirmā kārta (1/16 fināls) un dalīta 17.-32.vieta 32 dalībnieku konkurencē Eiropas kausā „City event” (kalnu slēpotāji tiek sadalīti pa pāriem un veic vienlaicīgi katru no diviem braucieniem pa paralēlajām trasēm, vienreiz pa vienu trasi un otrreiz pa blakus trasi, un abu braucienu summa tiek skaitīta kopā un tālāk tiek labākā laika uzrādītājs divu braucienu summā – aut.piez.). Divas sacensības vienā dienā jau bija daudz, tāpēc trešo startu tajā pašā dienā Supergigantā likumsakarīgi tika nolemts izlaist. Uzreiz nākamajā dienā norisinājās Eiropas kauss slalomā Pocā, kur uz starta izgāja 108 dalībnieki. Kristaps otro reizi karjerā „iebrauca” punktos, t.i., labāko trīsdesmitniekā, un ieguva līdz šim augstāko vietu šāda mēroga sacensībās – 23.vietu. Uz otro braucienu kvalificējās sešdesmit labākie no pirmā brauciena, bet otrajā finišu sasniedza 41 dalībnieks. Uzvarētājam Deividam Ridingam no Lielbritānijas mūsu kalnu slēpotājs divu braucienu summā zaudēja nepilnas piecas sekundes (4,82) un nopelnīja 34,90 FIS punktus, kas ir trešais labākais rādītājs Eiropas kausos.

EC2013_Parallel_22.jpg
Kristaps Zvejnieks Sanvidžillo 1/16 finālā

Tikmēr vairāki citi izlases dalībnieki piedalījās slaloma un milzu slaloma FIS sacensībās Zviedrijā. Pēc divām izstāšanās milzu slalomā Tarnebī, trešajā dienā slalomā Lelde Gasūna  64 dalībnieču vidū izcīnīja otro vietu, par 1,3 sekundēm divu braucienu summā piekāpjoties somietei Sohvi Virkulai un nopelnot 43,26 FIS punktus. Ļoti līdzīgi nostartēja Evelīna Gasūna un Liene Bondare, kuras abas šķīra pussekunde, bet no Leldes atpalika attiecīgi 4,3 un 4,85 sekundes, ierindojoties attiecīgi 15. un 16.vietā un nopelnot 72 un 76 FIS punktus. Pirms tam abas reizes milzu slalomā labākā no mūsējām bija Liene Bondare, kura izcīnīja 13. un 14.vietu, bet Evelīna Gasūna 22. un 25.vietā, atpaliekot no Lienes attiecīgi 2,8 un piecas sekundes. Visās trijās reizēs neveiksmīgi nostartēja Ieva Meldere, kurai izstāšanās vai diskvalifikācija. Arvidsjaurā slalomā pirmā dienā 72 dalībnieču vidū ieņēma 4.vietu, no uzvarētāja atpaliekot pusotru sekundi (42,3 FIS punkti), kaut arī pēc pirmā brauciena bija trešā. Evelīna atkal bija otra labākā, no māsas atpaliekot 4,5 sekundes un  iegūstot 13.vietu. Otrajā dienā slalomā labākā no mūsējām bija Ieva Meldere, kas ierindojās 21.vietā, no uzvarētājas atpaliekot astoņas sekundes un iegūstot 90 FIS punktus.

No mūsu puišiem vislabāk visu dienu kopumā izdevās nostartēt Mārtiņam Onskulim, kurš ap 80 dalībnieku konkurencē milzu slalomā bija sestais, bet slalomā 5. un 8.vietā, visās trīs reizēs iegūstot ļoti līdzīgus FIS punktus – no 42,4 līdz 43,4. Tomam Sarkanim labākie rezultāti bija trešā desmita vidū un 72 FIS punkti. Savukārt, Mikam Zvejniekam viena 13.vieta milzu slalomā un 53,6 FIS punkti, Onskulim piekāpjoties divu braucienu summā par 1,7 sekundēm, bet pārējās reizes diemžēl izstāšanās.

Video no Sanvidžello sacensībām

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv