ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: -1°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

08 • 01 • 2014

K.Zvejniekam vēl viena 4.vieta Francijā, D.Fogelim punktu rekords Irānā

Saistītā informācija

Šodien Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās Francijā slaloma disciplīnā 101 dalībnieka konkurencē 4.vietu izcīnījis Latvijas izlases dalībnieks Kristaps Zvejnieks, kuram līdz godalgoto trijniekam pietrūka tikai 0,1 sekunde. Tikmēr Irānā FIS sacensībās slalomā 44 dalībnieku vidū 12.vieta un nopelnīti labākie FIS punkti karjerā – 67,79.

Pēc vakardienas izstāšanās pirmajā braucienā, šodien, izcīnot 4.vietu, labu rezultātu FIS sacensībās Francijā uzrādījis Kristaps Zvejnieks. Neskatoties uz augstu vietu, sniegums varējis būt labāks. Pēc pirmā brauciena Kristaps atradās 3.vietā, no līdera norvēģa Munsena atpaliekot trešdaļu sekundes, bet tikai divas sekundes simtdaļas priekšā ceturtajā vietā esošajam francūzim Gregam Galeoti. Cerības uz septīto panākumu FIS sacensībās bija reālas, kaut arī rezultāti pēc pirmā brauciena pirmajā astotniekā bija blīvi. Diemžēl otrais brauciens mūsu kalnu slēpotājam neizdevās tik labs un sanāca pielaist vairākas kļūdiņas, kas beigās otrajā braucienā deva 17.laiku. Neskatoties uz tik zemu vietu otrajā braucienā, laika izteiksmē labākajam zaudētas 0,76 sekundes. Tā kā pašus labākos rezultātus otrajā braucienā uzrādīja tie, kas bija vairākas vietas aiz Kristapa pirmajā braucienā, tad divu braucienu summā mūsu pārstāvim 4.vieta un tikai 0,1 sekunde aiz trešās vietas ieguvēja Antonī Obēra (Francija), kurš četriem gadiem divas reizes Pasaules kausa posmā bija divdesmitniekā. Uzvaru izcīnīja Gregs Galeoti, kuram otrajā braucienā 9.laiks un kurš divu braucienu summā Zvejnieku apsteidza par 0,34 sekundēm. Kristapa iegūtie 20 FIS punkti ir trešais labākais rezultāts šosezon. Francija ir spēcīga slalomistu valsts, taču pirmajā trijniekā iekļuvušie francūži pēc FIS reitinga punktiem ir nedaudz zem Kristapu (Zvejnieks ar 12,41 FIS punktiem pēc reitinga bija labākais no šo sacensību dalībniekiem – aut.piez.), taču pēdējos divos mēnešos ir uzrādījuši mazliet labākus rezultātus nekā mūsu kalnu slēpotājs.

Iepriekšējās divas dienas Irānā abas reizes trešo vietu gan milzu slalomā, gan slalomā bija izcīnījis Mārtiņš Onskulis, kurš cerēja uz kļūdu nepieļaušanu un uzvaru trešajā dienā, taču diemžēl sanāca izstāties otrajā braucienā. Daniels Fogelis vakardienas 9.vietu šodien aizstāja ar 12.vietu, taču, neskatoties uz vietas kritumu, viņš līderiem zaudēja mazāk, un līdz ar to arī rezultāts punktu izteiksmē bija daudz labāks – 67,79 FIS punkti, kas ir Daniela labākais rezultāts, iepriekšējo rekordu, kas sasniegts pirms vienpadsmit mēnešiem Čehijā, uzlabojot par 2,25 punktiem. Uzvaru otro dienu pēc kārtas svinēja mājinieks Mohameds Savehs Šemšaki, kurš Danielu Fogeli divu braucienu summā apsteidza par sešām ar pusi sekundēm.

3 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv