ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

28 • 01 • 2014

K.Zvejniekam izstāšanās Pasaules kausā slalomā

Saistītā informācija

Pagājušās nedēļas beigās Austrijas kalnu kūrortā Kicbīlē notikušajā pasaules kausa posmā kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā Latvijas izlases dalībnieks Kristaps Zvejnieks, labi uzsācis pirmo braucienu, trases vidusdaļā neizbrauca vārtus un izstājās, diemžēl piedzīvojot tādu pašu scenāriju kā pirms divām nedēļām pasaules kausa posmā slalomā Adelbodenā (Šveicē). Trešo reizi uzvaru janvārī (divas slalomā, vienā milzu slalomā – aut.piez.) svinēja vācietis Fēlikss Noiroiters, turpinot savu „sapņu mēnesi”.

Pagāja tikai divas nedēļas kopš iepriekšējā starta Pasaules kausa posmā Adelbodenā, un Kristaps Zvejnieks slaloma disciplīnā atkal sacentās ar pasaules labākajiem. Kopumā tas bija astotais starts pasaules kausā, bet šosezon jau trešais. Uzsvars šosezon tiek likts uz augstāka līmeņa sacensībām, tāpēc janvārī papildu Eiropas kausiem Kristaps tika pieteikts arī Pasaules kausiem (pirmo reizi vienā mēnesī Kristapam divi starti pašā augstākajā līmenī, t.i., pasaules kausa posmā – aut.piez.). Adelbodenā starts bija neveiksmīgs. Jau trases pašā augšdaļā tika pieļauta liela kļūda un līdz ar to pirmajā kontrolatzīmē viens no sliktākajiem laikiem, un kaut arī vidusdaļā sanāca labi nobraukt, beigās neizbraukti vārti un izstāšanās. Pa vidam tika ar dažādām sekmēm tika aizvadīti Eiropas kausa posmi un FIS sacensības. Kicbīlē Kristapam pēc reitinga tika tādas pats numurs kā Adelbodenā – 71., un diemžēl arī starts beidzās ar tādu pašu iznākumu. Taču sākums gan bija daudz labāks, jo pirmajā kontrolatzīmē uzrādītais laiks 14,70 sekundes deva 58.pozīciju, par 1,13 sekundēm atpaliekot no līdera. Turpinājumā pirms otrās kontrolatzīmes nesanāca pareizi izbraukt „čūsku”, ar slēpi iebraucot starp mietiem, un nācās izstāties trešajās sacensībās pēc kārtas, bet slaloma disciplīnā tā mēdz gadīties.

Kristaps pastāstīja, ka Kicbīlē sacensības ir bijušas sarežģītas, attiecinot šo vārdu gan uz reljefu, sniegu, laika apstākļiem un trases konfigurāciju. „Sākums Kicbīlē man bija OK, nekādas īpaši lielas kļūdas nepieļāvu, bet trases vidusdaļā pirms otrā starplaika sanāca ar slēpi iebraukt iekšā čūskas mietos,” skaidro Kristaps, piebilstot, ka tajā brīdī sapratis, ka tāpat tiks diskvalificēts, un tāpēc izbraucis no trases ārā.

Izstāšanās nav ietekmējusi Kristapa noskaņojumu. Pēc divām atpūtas dienām viņš jūtās labi. Otrdien vakarā viņš piedalīsies jau trešajā pasaules kausa posmā šajā mēnesī – slavenajā un skatītāju pārpildītājā Šladmingas slalomā.

Par uzvarētāju kļuva vācietis Fēlikss Noiroiters, kurš otro braucienu pa izdangāto trasi veica piesardzīgi, lai nosargātu savu vietu, tāpēc arī otrajā braucienā bija par sekundi lēnāks nekā norvēģis Henriks Kristofersens, bet pusotras sekundes pārsvars pirmajā braucienā ļāva nosargāt uzvaru kopvērtējumā. Fēliksam palīdzēja Marsela Hiršera kļūda otrajā braucienā. Austrietis ar 0,38 sekunžu pārsvaru bija līderis pēc pirmā brauciena, bet otrajā neizbrauca vārtus un nācās izstāties. Kristofersenam jau trešā reize uz pjedestāla šosezon, bet iepriekšējās trešās vietas norvēģis šoreiz nomainīja ar otro. Līdz ar to 19 gads jaunais Kristofersens slaloma kopvērtējumā izvirzījies 4.vietā, priekšā palaižot Hiršeru, Noiroiteru un zviedru Matiasu Harginu. Šajā sezonā lieliski tupina startēt itālis Patriks Tālers. Pagājušajā sezonā viņš reti kad tika desmitniekā, bet šosezon viņam jau piektā reize sešiniekā un otrā trijniekā. Tāles slaloma kopvērtējumā ir piektais, par vienu punktu atpaliekot no Kristofersena.

K.Zvejnieks_AFP-Scanpix.jpg
Kristaps Zvejnieks. Foto: AFP-Scanpix

9 Komentāri

Pagaidām neiet PK. Bet būs labi.

28 • 01 • 2014 / 13:30
Citur noteikti ies ,bet PK nē,tomēr citi konkurenti, trašu sarežģītība,trašu apstrāde,stāvums,un galvenokart garums ,kur zūdot spekiem tiek pieļautas kļūdas,arī kopējā atmosfēra ar ntajiem skatītāju tk

28 • 01 • 2014 / 14:33
Ir gan citi konkurenti un trašu sarežģītība, taču 50 vai 40niekā vajadzētu būt. Pagājušajā sezonā vienreiz bija 35.vietā.

28 • 01 • 2014 / 14:52
Kristaps pats ir teicis ka PK viņš brauc ar lielāku risku, vai nu ir, vai nav. Līdz ar to arī sanāk izstāties. Kaut kad vēlāk nopublicēsim viņa pilno interviju pagājušā SestDienā.
28 • 01 • 2014 / 15:06
Vajadzētu kadreiz tikt uz otro braucienu,bet ja paskatās uz uzvārdiem kādi netiek 30niekā pirmajā braucienā,tas izskatās pēc loterijas...

28 • 01 • 2014 / 15:15
Zvejnieks šovakar startē Schladming World Cup night slalom ar Bib. 71. Turam īkšķus!!!
http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=AL&raceid=75229

28 • 01 • 2014 / 15:34
Jā ,50tk līdzjutēju un Kristaps vismaz 29tais!

28 • 01 • 2014 / 15:45
Piekrītu Agrim. Pareizi dara, ka riskē, jo nav jau ko zaudēt. Nav starpības vai esi 75, 70 vai arī izstājies. Labāk trīs reizes izstāties riskējot, bet varbūt ceturtajā būs tuvu 30niekam.
Ivars
28 • 01 • 2014 / 15:49
Mikam šodien 1. vieta ar punktu rekordu slalomā (28.30). Cerams ka Kristapam arī būs veiksmīga diena!
http://data.fis-ski.com/dynamic/athlete-biography.html?sector=AL&listid=&competitorid=169276

28 • 01 • 2014 / 18:07
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv