ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

03 • 12 • 2013

K.Zvejniekam 49.vieta Eiropas kausā slalomā

Pagājušajā nedēļas nogalē Norvēģijas pilsētiņā Trisilā notikušajā Eiropas kausa posmā slalomā 49.vietu 115 dalībnieku konkurencē ieguva Kristaps Zvejnieks. Tikmēr ar jaunu labāko rezultātu (55,25 FIS punkti) jauno sezonu Norvēģijā ir atklājusi Agnese Āboltiņa.

Eiropas kauss ir otras spēcīgākās sacensības aiz Pasaules kausa, un tajās parasti piedalās vairāki pasaules top30 kalnu slēpotāji un viņiem līdzvērtīgie. Līdz ar to, Eiropas kauss daudz neatšķiras no Pasaules kausa. Jā, nav tik „skaļu” vārdu kā, piemēram, Marsels Hiršers, Ivica Kosteličs, Fēliks Noiroiters, bet atsevišķos posmos arī vairāki no pasaules top10 piedalās Eiropas kausa posmos, par pārējiem nemaz nerunājot. Eiropas kausa posmus, lai sevi parādītu un savāktu labus punktus, izmanto kalnu slēpošanas lielvalstu otrais sastāvs, par kuru varēju un līmeni nav lieki jāskaidro.

Norvēģijas pilsētiņa Trisila, kas atrodas Norvēģijas dienvidu austrumos netālu no Zviedrijas robežas, pēdējos gados novembra beigās vai decembra sākumā uzņem Eiropas kausu kalnu slēpošanā slaloma disciplīnās. Kristaps Zvejnieks Norvēģijā ir startējis daudz, bet Trisilā bija pirmā reize. Līdz šim viņš bija piedalījies 13 Eiropas kausa posmos, no kuriem četras reizes milzu slalomā un deviņas slalomā. Milzu slalomā K.Zvejniekam nebija izdevies tikt uz otro braucienu, bet slalomā no deviņiem piegājieniem piecas reizes tas bija pa spēkam, vienreiz pat tiekot trīsdesmitniekā (30.vieta) un nopelnot punktu. Pirmajā dienā Trisilā norisinājās milzu slaloms, kur mārupietim pirmajā braucienā no 104 dalībniekiem neizdevās iekļūt starp labākajiem sešdesmit un kvalificēties otrajam braucienam. Tātad, arī piektais mēģinājums milzu slalomā nebija sekmīgs. Toties otrajā dienā slalomā Kristapam veicās jau labāk un sesto reizi viņš kvalificējās otrajam braucienam. Katrā no diviem braucieniem viņš labākajiem zaudēja nedaudz virs trīs sekundēm, kas kopā deva 6,13 sekunžu atpalikšanu un 39 FIS punktus. Līdz trīsdesmitniekam pietrūka divas sekundes. Kaut rezultāts ir labs, Kristaps noteikti bija cerējis augstāk, ko viņš mēģinās izdarīt nākošajā posmā.

Pirmajās divās vietās bija pazīstamie pasaules kausa posmu pirmā desmitnieka vīri no Zviedrijas Aksels Beks un Matias Hargins, kurus šķīra tikai 0,16 sekundes, bet trešo vietu ieņēma nupat Pasaules kausā levi 9.vieut izcīnījušais norvēģis Sulevogs, bet viņa tautietis Henriks Kristofersens, kurš Levi pārsteidza ar trešo vietu, milzu slalomā Trisilā uzvarēja, bet slalomā otrajā braucienā izstājās. 2011.gada pasaules čempions Žans Baptists Granžs palika 14.vietā.

Tikmēr pirms nedēļas veiksmīgi sezonu uzsāka Agnese Āboltiņa, kura ne tikai slalomā sasniegusi labākos FIS punktus, bet arī no visām disciplīnām kopā. No 80 startējušām dalībniecēm Agnese ierindojās 22.vietā, uzvarētājai divu braucienu summā zaudējot četras sekundes, kas Agnesei deva 55,25 FIS punktus. Rīdziniecei, kura tagad jau divus gadus dzīvo un trenējas Norvēģijā, labāk padevās otrais brauciens, kurā sanāca uzrādīt 15.laiku un pakāpties pāris vietas augstāk. Pagājušās sezonas beigās Agnese ieguva ļoti labus punktus nobrauciena disciplīnā, pietuvojoties trīssimtniekam pasaules reitingā.

Nedēļas nogalē paredzētās sacensības Rovaniemi (Somija), kuri bija plānots startēt arī vairākiem mūsu kalnu slēpotājiem, tika atceltas. Par pirmdienas un otrdienas sacensībām Pihā (Somija) rītdienas rakstā.

Kristaps_Gaal-SL.JPG
Kristaps Zvejnieks


1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv