ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

03 • 03 • 2014

Jauniešu grupas rezultāti Latvijas kausa otrajā posmā

Jauniešu grupas dalībnieki februāra pēdējā nedēļas nogalē noskaidroja labākos Latvijas čempionātā kalnu slēpošanā, bet jau pēc nedēļas viņi atkal sacentās, bet šoreiz jau Latvijas kausa izcīņas otrajā posmā. Šoreiz ierasto trīs disciplīnu vietā norisinājās divas, jo vienīgo ātruma disciplīnu supergigantu tika nolemts atcelt. Sestdien notika milzu slaloms, bet svētdien jaunie kalnu slēpotāji no U12 (2002./2003.g.), U14 (2000./2001.g.) un U16 (1998./1999.g.) grupām sacentās slalomā, abās disciplīnās veicot divus braucienus, kuru laiki tika summēti. 

U16 grupā meitenēm milzu slalomā piedalījās tikai četras dalībnieces. Tā kā galvenā favorīte Žanete Gedra otrajā braucienā tika diskvalificēta, tas pārējām ne tikai pavēra iespēju uz uzvaru, bet visām nodrošināja godalgotu vietu, ko pirmo reizi savā īsajā karjerā ieguva Madara Stepiņa. Gan jau Madarai vēl izdosies iegūt godalgotas vietas arī lielākā konkurencē. Uzvaru izcīnīja šīs grupas vicelīdere Elīna Nežborte, bet otrā vieta Elizabetei Šternai. Slalomā startēja sešas dalībnieces, no kurām četras sasniedza finišu abu braucienu summā. Par neveiksmi pirmajā dienā reabilitējās Žanete Gedra, kas par trim sekundēm apsteidza Elīni Nežborti, aiz kuras atkal, bet šoreiz trešajā vietā, bija Elizabete Šterna.

U16 grupā puišiem māsas „pēdās gāja” Žaks Gedra, tikai pretējās disciplīnās. Pirmajā dienā Žaks milzu slalomā izcīnīja pārliecinošu uzvaru, par divām sekundēm apsteidzot Jēkabu Baumani, kurš tikai par trešdaļu sekundi bija ātrāks par trešo vietu ieguvušo Klāvu Verneru Vorslavu. Svētdien slalomā Gedra izstājās otrajā braucienā (arī Vorslavs izstājās), un pārliecinošu uzvaru nodrošināja Jēkabs Baumanis, kurš līdz ar to vienīgais šajā grupā abās disciplīnās iekļuva trijniekā. Otro vietu izcīnīja Rūdolfs Daņilēvičs, bet trešajā vietā Vladimirs Sadovņikovs, kurš milzu slalomā tika diskvalificēts pirmajā braucienā. 

U14 grupā meitenēm, kurā bija viskuplākais dalībnieču skaits (milzu slalomā 19, bet slalomā 20 – aut.piez.) abās disciplīnās sīvi par uzvaru cīnījās Betija Burkovska un Sonija Aškinezere, katrai izcīnot pa vienai uzvarai un otrajai vietai. Milzu slalomā pārāka bija Betija, bet slalomā Sonija, apsteidzot Betiju tikai par 0,15 sekundēm. Abām slalomā ļoti tuvu bija trešās vietas ieguvēja Sintija Vējiņa, kas no uzvarētājas atpalika 0,25, bet no otrās vietas 0,1 sekundi. Milzu slalomā ļoti līdzīgajā cīņā par trešo vietu Beāte Abašina par 0,07 sekundēm bija ātrāka par Katrīnu Sadovņikovu.

Puišiem U14 grupā abās disciplīnās trijniekā bija tie paši kalnu slēpotāji. Daniels Loss izcīnīja uzvaru abas dienas, bet Edgars Žurevskis ar Lauri Opmani samainījās vietām cīņā par otro un trešo vietu. Tiesa, slalomā Opmanis bija tuvu uzvarai, jo tikai 0,13 sekundes atpalika no Losa, bet Žurevskis uzvarētājam zaudēja jau gandrīz trīs sekundes. Milzu slalomā katra starpā bija aptuveni pussekunde.

Jaunākajā U12 grupā meitenēm abās disciplīnās bija „savs trijnieks”, jo pirmās dienas veiksminiecēm otrajā piemeklēja kļūmes. Milzu slalomā pārliecinoši pirmā bija Kalrīna Lāce, bet otrā un trešā vieta Līvai Oliņai un Dārtai Stepiņai. Slalomā Lāce ar Stepiņu tika diskvalificētas otrajā braucienā, bet Oliņai kritiens vienā no braucieniem neļāva kopvērtējumā ierindoties augstāk par 9.vietu no desmit finišējušajām dalībniecēm. Uzvaru otrajā dienā svinēja Grēta Gaile, kas aiz sevis atstāja Madaru Vinkleri un Karlīnu Grāmatnieci. 

U12 grupā puišiem gan nebija tik atšķirīgi rezultāti. Milzu slalomā zuavrēja Emīls Ģēmanis, bet cīņā par otro vietu Viktors Kokins divu braucienu summā tikai par 0,03 sekundēm apsteidza Klāvu Beitānu. Slalomā Emīls Ģērmanis tika diskvalificēts pirmajā braucienā, bet cīņā par uzvaru starp Beitānu un Kokinu šoreiz ar 0,75 sekunžu pārsvaru ātrāks bija Beitāns. Trešajā vietā ierindojās Luka Zuters, kurš Kokinam piekāpās tikai par 0,09 sekundēm. Šoreiz bez godalgām palika Marks Truhins.

Screen Shot 2014-03-03 at 18.31.46.png

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv