ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

30 • 01 • 2014

Atskats uz jaunatnes izlases braucienu Vratna 2014

Saistītā informācija

Ar pirmo starptautisko FIS Children sacensību braucienu un ar pirmajiem panākumiem, sezonu iesākusi „Latvijas janatnes izlase kalnu slēpošanā”. Izlase devās pārstāvēt Latviju gadskārtējās jauniešu sacensībās „Vratna Interkriterium 2014”, kuras šogad norisinājās jau 33 reizi. Tās sastāvā bija treneris Einārs Lansmanis ar pieredzējušiem palīgiem Kasparu Loss un Andri Gedru, bet sportistu sastāvā bija: U14 grupā – Sintija Vējiņa, Betija Burkovska, Laura Bērziņa, Daniels Loss, Mārtiņš zvīnis un U16 grupā – Žanete Gedra, Žaks Gedra un Dāvis Zvejnieks.

VratnaCHI14-3b.jpg
Latvijas komanda

Pirmajā dienā norisinājās milzu slaloma sacensības, kurās debitēja izlases jaunākās pārstāves, Betija Burkovska, Sintija Vējiņa un Laura Bērziņa. Visām trīs meitenēm izdevās sasniegt finišu un pārvarēt pirmo sacensību mandrāžu ieņemot 18., 22. un 23. vietu. Zēniem Daniels Loss pēc uzrādītā 4. starplaika trases lejasdaļā piedzīvo kritienu un nefinišē, bet Mārtiņš Zvīnis cīnoties finišā ieņem 17. vietu. U16 sportistiem savu talantu spēja pierādīt Žanete Gedra kura divu braucienu summā izcīnīja 2.vietu. Zēnu konkurencē šoreiz neveiksmi piedzīvoja Žaks Gedra, kritiens un DNF uz rezultātu protokola, bet Dāvim Zvejniekam pēc diviem braucieniem 20.vieta.

VratnaCHI14-1.jpg
Žanetei otrā vieta

Otrajā dienā sportisti sacenstās tehniskajā slalomā. U14 meitenēm šoreiz spēcīgākā mūsu sportiste izrādijās Laura Bērziņa ieņemot 18.vietu, Sintija Vēņiņa 22.vietā, bet Betijai Burkovskai neveiksme trases lejasdaļā, vienā no vertikālēm, un DNF. U14 zēniem kā pirmais starteja Daniels Loss un arī slalomā neveiksmīgi trases sākumā, līdzīgā veidā, piedzīvojot kritienu, nākās izstāties, bet Mārtiņš Zvīnis pēc neveiksmīga pirmā brauciena, kurā piedzīvoja kritienu un ierindojās 28. vietā, otrajā braucienā spēja mobilizēties uzrādot 10. rezultātu, kas kopsumā ļāva pacelties uz 17. vietu. U16 meitenēm Žanete Gedra pēc labākā starplaika, izpilda rupju kļūdu pirms paša finiša un saņem diskvalifikāciju. U16 zēniem Žaks Gedra spraigā cīņā tomēr nespēj ielauzties labāko trījniekā un paliek 4. Dāvis Zvejnieks rādot tehniski labu sniegumu finišā ieņem 15. vietu.

VratnaCHI14-4.jpg
Žakam 4.vieta

Šobrīd izlases dalībneiki atgriežās mājās, lai katrs pārstāvētu savu klubu Latvijas kausa 1. posmā Kordes kalnā 1. – 2.februārī. Cerams šis brauciens kalpos gan pieredzei, gan kā norāde un to, ko treniņos vēl jātrenē, lai turpmākajā sezonā mūsu sportisti spētu uzrādīt vēl labākus rezultātus. Noslēgumā jāpasakās par atbalstu Latvijas Slēpošanas Savienībai, KMM, International Ski Team un Tiropa, kā arī treneriem par pašaizliedzīgo darbu sportistu gatavošanā.

Einārs Lansmanis
Jauniešu izlase

VratnaCHI14-2.jpg

3 Komentāri

Einār, nevis Miks, bet Dāvis Zvejnieks rādot tehniski labu sniegumu finišā ieņema 17. vietu.
30 • 01 • 2014 / 20:12
Un 15. !! nevis 17.vietu

30 • 01 • 2014 / 20:41
Paldies par komentāriem, salabosim.
31 • 01 • 2014 / 10:27
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv