ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

08 • 04 • 2014

Agnesei Āboltiņai jauns punktu rekords Norvēģijas čempionātā

Kamēr lielākā mūsu izlases daļa piedalījās FIS sacensībās Zviedrijā un Krievijā, tikmēr ar labiem panākumiem Norvēģijas čempionātā startējusi Latvijas izlases dalībniece Agnese Āboltiņa, kura slaloma disciplīnā 54 dalībnieču vidū ieguvusi 17.vietu un nopelnījusi karjeras labākos FIS punktus – 51,76.

Uzreiz pēc Baltijas kausa kalnu slēpošanā, kas no 18.marta līdz 22.martam norisinājās Suomutunturos, Latvijas izlase devās vispirms uz FIS sacensībām Zviedrijā, bet Agnese Āboltiņa uz Norvēģiju, lai piedalītos šīs valsts nacionālajā čempionātā. “Rīgas favorīts” pārstāve pēdējos divus gadus dzīvo un mācās šajā Skandināvijas valstī. Agnese ir viena ļoti retajām vispusīgajām mūsu kalnu slēpotājām, un vienīgā, kas regulāri startē arī ātrumdisciplīnās (pēdējā gada laikā vienīgā no mūsējām, kura piedalījusies nobraucienā vai supergigantā – aut.piez.). Agnese Norvēģijas čempionātā piedalījās visās četrās disciplīnās.

No visiem startiem visaugstvērtīgāko rezultātu viņai izdevās sasniegt slalomā. Tieši slalomā Agnese atzīmējās ar labu sniegumu arī Baltijas kausā marta otrajā pusē Suomutunturos, otro reizi karjerā iegūstot zem 60 FIS punktiem. Taču Norvēģijas čempionātā ķekavniecei izdevās vēl labāk nostartēt un pietuvoties 50 punktu robežai, uzrādot karjeras labāko rezultātu – 51,76 FIS punktus.  Agnese no uzvarētājas Munas Lēsetas, kura Olimpiskajās spēlēs bija 16.vietā, atpalika 6 sekundes. Pussekundi uzvarētājai zaudēja vecākā māsa un norvēģu labākā slalomiste Nina Lēseta, kura šosezon pasaules kausa posmos slalomā 4 reizes bija desmitniekā. Savukārt, nobraucienā mūsu kalnu slēpotāja uzrādīja 14.rezultātu, no uzvarētājas atpaliekot 4,45 sekundes un trešo reizi karjerā nobraucienā iegūstot zem 100 FIS punktiem (94 FIS punktus). Par Norvēģijas čempioni kļuva galvenā favorīte Lote Sejersteda, kura Olimpiskajās spēlēs Sočos izcīnīja 6.vietu.

Vīru konkurencē gan abiem favorītiem un pēdējo divu Olimpisko spēļu čempioniem supergigantā – Četilam Jansrudam un Akselam Lundam Svindālam – neizdevās nevienā ātrumdisciplīnā uzvarēt un iegūt pat otro vietu. Slalomā norvēģu jaunā zvaigzne un Olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs Henriks Krištofersens par 0,63 sekundēm piekāpās norvēģu otrajam labākajam slalomistam un 12.vietas ieguvējam Sočos Lefam Haugenam.

Vakar milzu slalomā Agnese Āboltiņa, sacenšoties ar Norvēģijas un Zviedrijas pārstāvēm, 39 dalībnieču vidū ieņēma 18.vietu, un sasniedza šajā disciplīnā otro labāko karjeras rezultātu – 72,96 FIS punkti (labākais milzu slalomā ir 66,58 FIS punkti, kas sasniegts pirms gada – aut.piez.). Sestdien supergigantā viņa ieguva 85 FIS punktus, kas trešais labākais rādītājs šajā ātruma disciplīnā.

Ivars Bācis

img_5016_c4831.jpg

Agnese Āboltiņa



0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv