ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

20 • 01 • 2012

Zvejnieks otrais superkombinācijā FIS sacensībās Norvēģijā

Saistītā informācija

Lielisku panākumu guvis viens no Latvijas labākajiem kalnu slēpotājiem Kristaps Zvejnieks, kas piektdien Norvēģijas pilsētā Lillehammerē notiekošajās FIS sacensībās superkombinācijā (nobrauciens+slaloms) izcīnīja otro vietu, tikai par septiņām sekundes simtdaļām piekāpjoties norvēģim Adrianam Sejerstedam.

Ceturtdien nobraucienā iegūtā vienpadsmitā vieta liecināja, ka piektdien superkombinācijā Kristapam Zvejniekam ir iespējas pacīnīties par vietu labāko sešiniekā, jo slaloms viņam ir spēcīgākā disciplīna. Superkombinācijā pēc veiktā nobrauciena Kristaps bija diezgan labā pozīcijā – septītā vieta un 0,9 sekundes līdz līderim, un tikai 0,35 līdz trijniekam. Slalomā Zvejnieks uzrādīja vislabāko rezultātu, pārspējot vairākus augsta līmeņa norvēģu slalomistus, kuriem ir daudz labāki FIS punkti nekā mūsu sportistam. Divu disciplīnu kopvērtējumā SK „Virsotne” audzēknis izcīnīja otro vietu, bet līdz uzvarai pietrūka pavisam maz – tikai 0,07 sekundes. Trešo vietu izcīnīija norvēģis Ula Johansens, kas Kristapam zaudēja 0,8 sekundes. Tādā spēcīgā konkurencē otrā vieta ir lielisks sasniegums, ar ko mūsu  kalnu slēpotājs ir ļoti apmierināts. Arī norvēģi nāca klāt un apsveica. Viņi bija pārsteigti, ka kāds no Latvijas rāda tik labu sniegumu. Kaut arī ne tik labi gāja, tomēr atzīstamu rezultātu – 23.vietu, uzrādīja otrs Latvijas pārstāvis Roberts Rode, kuru no labāko divdesmitnieka „izstūma” ne tika labi veiktais slaloma brauciens. Nobraucienā Roberts bija par 0,6 sekundēm lēnāks nekā Kristaps, bet pēc slaloma atpalika jau par 3,76 sekundēm.

„Trase bija ledaina, tieši piemērota man. Esmu apmierināts, jo patika, kā nobraucu. Ir nedaudz žēl, ka pietrūka septiņu simtdaļu līdz uzvarai, bet „pa lielam” nav kur sev piesieties, tā kā arī ar otro vietu esmu ļoti gandarīts, jo nebiju cerējis, ka iegūšu tik augstu vietu,” ar saviem iespaidiem dalās Kristaps Zvejnieks. „Gribēju iegūt pēc iespējas labākus FIS punktus, tāpēc slalomā nedomāju par vietas saglabāšanu un nebraucu piesardzīgi, lai tikai neizstātos, bet gan „gāju uz visu banku”,” atzīst Kristaps.  „Mums ar Robertu nobraucienā palēna bija sākuma daļa, bet beigu daļā, savukārt, vieni no labākajiem laikiem, pēdējā pat labāks nekā nobrauciena uzvarētājam,” uzsver Kristaps, bet tajā pašā laikā piebilst, ka abi vēl īsti nav sapratuši, kāpēc tā ir, iespējams, ka zināmā mērā tas atkarīgs no slēpju slīdāmības. „Protams, sekoju līdzi arī brāļa startiem Insbrukā un uzskatu, ka 13.vieta milzu slalomā ir ļoti labs panākums Latvijai,” par brāļa Mika panākumiem Pasaules Jaunatnes Ziemas Olimpiskajās spēlēs ir priecīgs vecākais brālis.

Sievietēm superkombinācijā jau daudz labāku rezultātu nekā ceturtdien nobraucienā uzrādīja Katrīna Krūmiņa, kas 68 dalībnieču vidū izcīnīja 32.vietu. Uzvarēja norvēģiete Annija Vinkvista, kurai Katrīna zaudēja 13 sekundes. Rīt kalnu slēpotāji Hafjelas Olimpiskajā kalnā sacentīsies supergigantā.

SG__0239.JPG

3 Komentāri

Izcils panakums Kristap! Arī Roberts un Katrīna malači! Prieks par Jums!
Dzeksons
21 • 01 • 2012 / 09:23
Super! Malači!!!
...
21 • 01 • 2012 / 11:37
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv