ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

15 • 12 • 2011

Zināmi arī Latvijas pārstāvji Jaunatnes Olimpiskajās spēlēs kalnu slēpošanā

Šonedēļ ir noslēgušās atlases sacensības uz Pasaules Jaunatnes Ziemas Olimpiskajās spēlēm arī Latvijas jaunajiem kalnu slēpotājiem. Ceļazīmi uz šīm Jaunatnes Olimpiskajām spēlēm izcīnīja Agnese Āboltiņa un Miks Zvejnieks.

Atšķirībā no distanču slēpošanas, kur atlasē bija vienas sacensības, ņemot vērā kalnu slēpošanas specifiku, Latvijas Slēpošanas savienība (LSS) bija noteikusi kārtību, ka abi pārstāvji tiks noteikti, rēķinot absolūti labākos FIS punktus jebkurā disciplīnā (slaloms, milzu slaloms un supergigants), kuri uzrādīti vienās sacensībās līdz šā gada decembra vidum.  Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiādes kalnu slēpošanas komandas kandidātos tika iekļauti šādi sportisti – Agnese Āboltiņa, Liene Bondare, Elza Rozenfelde, Krista Vitkovska, Elvis Bārtulis, Armands Zariņš un Miks Zvejnieks.

Ja puišu vidū bija izteiktāks līderis un pretendents uz uzvaru atlase – Miks Zvejnieks (”Virsotne”), tad meiteņu konkurencē speciālisti paredzēja cīņu Agneses Āboltiņas („Rīgas favorīts”) un Lienes Bondares starpā. Un tā arī notika. Jau pirmajās sacensībās Levi (Somija) 5.un 6.decembrī Miks Zvejnieks, kas divas nedēļas Somijā bija trenējies kopā ar mūsu pieaugušo kalnu slēpotāju izlasi,  milzu slalomā uzrādīja rezultātu 79,26 FIS punkti, attaisnojot sava favorīta statusu un faktiski izgaisinot konkurentu tā jau nelielās cerības, jo pārējie līdzšinējās sacensībās uz uzrādīto punktu ziņā ne tuvu nav bijuši simtam. Armands Zariņš („Apex”) turpat Levi milzu slalomā spēja iegūt 147 FIS punktus. Meiteņu konkurencē Levi nestartēja abas galvenās pretendentes, līdz ar to labāko rezultātu uzrādīja Elza Rozenfelde („Apex”), iegūstot 187 FIS punktus.

Nedēļu vēlāk Zvejnieks Austrijā milzu slalomā neparādīja to labāko sniegumu, iegūstot 136 FIS punktus, bet arī šādu rezultātu neviens cits nevarēja uzlabot. Dāmas atlasi 8. un 9.decembrī turpināja Itālijā, kur šajā rudenī bija trenējušās Agnese Āboltiņa un Liene Bondare. Pirmajā dienā milzu slalomā Liene uzrādīja labāko rezultātu – 149,5 FIS punkti, bet tikai par 2 punktiem apsteidzot Agnesi. Otrajā dienā Liene Bondare diemžēl izstājās, bet Agnese Āboltiņa Lienes iepriekš uzrādīto rezultātu uzlaboja par septiņiem punktiem (142,6 FIS punkti), izvirzoties līderes godā. Dažas dienas vēlāk citā Itālijas kalnu kūrortā notika jau slaloma sacensības, kur tikai Agnesei izdevās uzlabot iepriekš uzrādīto rezultātu, otrajās slaloma sacensībās iegūstot 131 FIS punktu. Taču pie tā Vitas Ciesnieces audzēkne neapstājās, un vakar Passo Monte Kroce (Itālija) slalomā sasniedza 101 FIS punktu, kam pārējās mūsu kalnu slēpotājas nespēja pietuvoties.

Tā kā labākos FIS punktus atlases sacensībās ieguva Miks Zvejnieks un Agnese Āboltiņa, tad viņi arī nopelnīja ceļazīmi uz Insbruku (Austrija), kur no 13.-22.janvārim norisināsies Pasaules Jaunatnes Ziemas Olimpiskajās spēlēs, kur kalnu slēpotājiem paredzētas piecas disciplīnas – supergigants, milzu slaloms, slaloms, kombinācija un arī komandu sacensības. Kalnu slēpošanā šajās spēlēs var piedalīties jaunieši, kas dzimuši 1995. un 1996.gadā.

6 Komentāri

labi ka nepublicē mūsu kalnu slēpotāju panākumus attiecībā pret igauņiem
bet tie jau nīkuļi
17 • 12 • 2011 / 16:35
Lai Mikam un Agnesei veicas!!!
dzeksons
18 • 12 • 2011 / 20:06
Pasaki man nezinītim ,kas būtu ja publicētu????? Jautājums "labi ka nepublicē mūsu kalnu slēpotāju panākumus attiecībā pret igauņiem "

19 • 12 • 2011 / 11:58
Agnesīt,turam īkšķus! Veiksmi!
LG
13 • 01 • 2012 / 08:23
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv