ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

22 • 02 • 2012

Šajās brīvdienās jau otrais posms Latvijas kausam kalnu slēpošanā

Šo sestdien un svētdien Siguldā Pilsētas trasē tikai ar nedēļas pauzīti turpināsies Latvijas kauss kalnu slēpošanā. Tas būs Latvijas Slēpošanas savienības organizētās Latvijas kausa izcīņas otrais posms, kurā atkal startēs labākie pašmāju kalnu slēpotāji.

Ja pagājušajā nedēļās nogalē Siguldā bija vairāki svarīgi ziemas sporta pasākumi, tad nākamajās brīvdienās Siguldā neapšaubāmi galvenais notikums būs Latvijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā. Vēl īsti nav norimušas sacensību kaislības un emocijas, kas valdīja pagājušo sestdien un svētdien Kordes trasē Latvijas kausa pirmajā posmā, kad jau atkal sāk virmot sportiskais gars un atmosfēra, jo šajā nedēļas nogalē būs jau otrais Latvijas kausa posms. Sakarā ar vēlo ziemas iestāšanos, kā rezultātā 7. un 8. janvārī paredzēto pirmo posmu nācās pārcelt uz februāri, šajā ziemas sporta sacensību pilnajā laikā ir sanācis, ka abi kausa posmi prestižākajām sacensībām kalnu slēpošanā mūsu valstī ir divas nedēļas nogales pēc kārtas. 

Pirmajā posmā vīriem dominēja Kristaps Zvejnieks no SK „Virsotne”, uzvarot visās trijās disciplīnās, savukārt, otram izlases līderim Robertam Rodem neizdevās tikt pie ieskaitīta rezultāta nevienā disciplīnā, tāpēc viņš noteikti būs apņēmības pilns reabilitēties. Progresu pirmajā posmā apliecināja Miks Zvejnieks, kurš atkal būs pretendents uz godalgotām vietām jebkurā no disciplīnām. Dāmām galvenā favorīte būs Agnese Āboltiņa, kas pirmajā posmā tika pie divām uzvarām. Varbūt otrajā posmā Katrīnai Krūmiņai uzsmaidīs veiksme, kas no viņas pirmajā posmā bija novērsusies. Arī jaunā Liene Fimbaure, kuru pārējo pārsvarā junioru vecuma konkurenšu dēļ, varētu jau dēvēt par „vecmeistari”, mēģinās apliecināt, ka uzvara milzu slalomā pirmajā posmā nebija nejaušība. Lelde Gasūna nestartēs arī otrajā posmā, jo viņa joprojām trenējas Eiropas kalnos. Izlases līderi startēs formās un ar inventāru, ko nodrošina izlases atbalstītāji - Reusch, Toko, Leki, Burusports, Latvijas Valsts meži, Fans, Rossignol, Uvex, Catmandoo.

Kā jau ierasts, rīta pusē startēs visas trīs jauniešu grupas (no C līdz A grupai), kur jaunākie ir dzimuši 2002. gadā, bet vecākie 1997. gadā. Savukārt, dienas otrajā pusē savas sacensības uzsāks labākie juniori un pieaugušo grupas dalībnieki, kā arī seniori. Programma tādi pati kā parasti - sestdien supergigants un milzu slaloms, bet svētdien - slaloms. Katrā disciplīnā tiks veikti divi braucieni. Trīs ātrākie jaunieši katrā disciplīnā varēs pamēroties spēkiem ar elites braucējiem.  

Abas dienas savas sacensības pirmie uzsāks jaunieši, kuri uz starta izies 9.30, bet juniori, elite un seniori sestdien startēs 16.00, bet svētdien 14.15.

8 Komentāri

ne lapa logiska, ne riciba pasiem logiska!Jus Lastvijas sleposanas savieniba padomajiet ka atspogulojat visu, jo neesat sleposanas vienigie, un karalji ne tik.beidziet bernus un jauniesus par sava maka upuriem taisit, makiet vismaz paldies par to ka jums mes naudu maksajam pateikt 1ir iespejams daudz labakas sacensibas organizet, macaties no citam valstim.
22 • 02 • 2012 / 21:11

24 • 02 • 2012 / 09:40
Jāsaka paldies tiem, kas šogad saorganizējuši tik veiksmīgu sadarbību ar LNT - ļoti labi darbojas arī kā psiholoģisks motivators pašiem sportistiem, sevišķi jau jauniešu grupās.
24 • 02 • 2012 / 12:35
It ipasi jauniesiem, par kuriem nevienu vardu!

25 • 02 • 2012 / 23:28
Par jauniešiem ir daudzos iepriekšējos rakstos. Tikai pēdējā rakstā par otro dienu slalomā nav, un te jau daži sašūmējās tādēļ. No vienas puses, saprotams, ka katrs grib, lai viņa bērns tiktu izcelts, bet reizēm dažu vecāku (ne tikai kalnu slēpošanā) ambīcijas ir neizmērojamas.......
Ivars
26 • 02 • 2012 / 00:57
uzskatu, ja piemin vienu grupu, tad jāpiemin ari pārējās grupas, jo, katrā no tām, sportisti ir ieguldīguši gana lielas pūles, lai tiktu tik tālu!

26 • 02 • 2012 / 02:31
Kurš jums tur no pacēlāja vakar nokrita?

26 • 02 • 2012 / 15:19
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv