ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

05 • 03 • 2012

Profesionāla portatīva slēpju kanšu asināšanas ierīce - Snow glide tool

Snow Glide Tool ir mobila, kompakta slēpju un snovborda kanšu asināmā mašīna. To izgudroja Francijas Kalnu Slēpošanas Izlases slēpju servisa meistars Jean-Luc Pellizari ar vairāk kā 20 gadu pieredzi šajā amatā. Kā prezentācijā stāstija Jean-Luc, ideja par mašīnas izgudrošanu radās pirms 10 gadiem, kad pasaules kausā trases palika arvien ledainākas un kanšu asināšanas  leņķi samazinājās līdz pat 85 grādiem. Līdz ar to radās nepieciešamība sacensībās asināt kantis pēc katra brauciena. Tradicionālā veidā uz kalna to izdarīt nav viegli, turkāt ir ierobežots sportistu skaits kuriem var paspēt sagatavot slēpes īsā laika posmā starp braucieniem. Tā kā neviena no vadošajām slēpju apstrādes  firmām nepiedāvāja kompaktu, portatīvu kanšu asināmo mašīnu, nācās ķerties pie darba un izgudrot pašam.

Pasaules kausā ar Snow Glide Tools mašīnām slēpes tiek sagatavotas tādiem pazīstamiem sportistiem kā: Didier Cuche, Didier Defago, Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud, Cristian Deville, Lindsey Vonn, māsām-Riesch, Julia Mancuso, Tina Maze, Tanja Putiainen, Anja Pearson, Tina Weirather, Lara Gut, Dominique Gisin, Elena Fanchini utt. Šobrīd Rossignol, Head, Völkl, Fischer u.c. komandu servisa meistaru rīcībā ir vairākas Snow Glide Tool mašīnas.

Mašīna ir pilnībā portatīva, strādā ar 12v strāvu un ar to iespējams profesionāli uzasināt kantis jebkuros apstākļos. Komplektā nāk līdzi akumulators ar somu.  Kantis asina ar dimanta  ripām. Asināšanas leņķi iespējams noregulēt ar 0,1˚ grāda precizitāti (līdz 84˚ grādiem). Mašīna ļoti saudzē kants resursu. Par atsevišķu samaksu iespējams iegādāties 220V strāvas pārveidotāju.

Snow Glide Tool pieejami 2 modeļi - universālais AF-1(iespējams kanti uzasināt gan no apakšas, gan no sāniem) un parastais AF-L (no sāniem). 

Snow Glide Tool  AF1 mašīnas demonstrācija kalnu slēpošanas treneriem notiks Baltiajs Kausa ietvaros Somijā, Suomutunturos 12.martā 18:00. Demonstrāciju vadīs sporta preču veikala FANS un ROSSIGNOL pārstāvis Dzintars Melvers.

1 Komentāri

Nu māšīna sevi darbā pierādīja 100%
22 • 03 • 2012 / 13:20
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv