ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

14 • 01 • 2012

Pirmajā supergigantā Zvejnieks un Āboltiņa pie trešā desmita beigām

Saistītā informācija

Šodien Insbrukā Pasaules Jaunatnes Olimpiskajās spēlēs pirmajā dienā savas sacensības ar supergigantu uzsāka kalnu slēpotāji, kuru vidū bija arī Miks Zvejnieks un Agnese Āboltiņa. Miks 55 dalībnieku vidū ierindojās 32. vietā, bet Agnese 44 dalībnieču starpā bija 28.vietā. Uzvars svinēja Estelle Alfāna no Francijas un Adams Lamhamedi no Marokas.

Tā kā Agnese Āboltiņa, kas ir viena no visjaunākajām dalībniecēm, nebija pieskaitīta līderu pulkam, tad mūsu sportistei bija iedalīts 39.numurs un viņa trasē devās viena no pēdējām. Jau distances vidū viņa līderei zaudēja 3,5 sekundes, kas liecināja, ka finišā viņa iet uz vietu trešā desmita  beigās. Trases otrajā daļā nekas būtisks nemainījās, un Agnese finišā uzrādīja 28. rezultātu (1:13,14), līderei zaudējot 7,36 sekundes. Neviena no vēlāk startējušām konkurentēm, kuru vidū pārsvarā bija tādu eksotisku valstu pārstāves kā Irānas, Libānas, Turcijas, nebija tuvu Agnesei. No 44 startējušām līdz finišam tika 34, bet tā kā divas finišu sasniegušās, no kurām viena bija ātrāka par mūsu sportisti, tika vēlāk diskvalificētas, tad Agnese Āboltiņa ieguva 27.vietu. Igauniete Trīna Tobi distanci nepabeidza.

Ļoti sīva cīņa par uvaru izvērtās starp Estellu Alfānu (Francija) un Noru Grīgu Kristensenu (Norvēģija). Kaut arī distances vidū par ceturtdaļsekundi priekšā bija norvēģiete, tomēr finišā tikai par nieka vienu sekundes simtdaļu ātrāka bija slavenā francūža, 1997.gada Pasaules kausa ieguvēja Luka Alfāna meita Estella. Tikpat sīva cīņa bija arī par trešo vietu, kuru izcīnīja austriete Kristīne Agere, kas uzvarētājai zaudēja 0,28 sekundes, bet bija tikai par 0,03 un 0,04 sekundēm ātrāka nekā ceturto un piekto vietu ieguvušās Klāra Dirē (Francija) un Martina Retenvendere (Austrija). Norvēģiete Mina Holtmana, kas startēja aiz Estelles Alfānas, bija stabila līdere trases vidū (-0,79), bet netika galā ar ātrumu trases lejasdaļā, diemžēl piedzīvoja kritienu un braucienu nepabeidza, tādējādi palaižot garām reālu iespēju izcīnīt vēsturisko zeltu. No desmit finišu nesasniegušajām lielākā daļa bija vadošās sportistes, jo viņas, cīnoties par augstām vietām, vairāk riskē. Diezgan blīvi rezultāti bija no pirmās līdz septiņpadsmitajai vietai, kuras šķir 2,28 sekundes, bet tālāk jau atstarpes ir lielākas, jo 20.vieta zaudē 4,14 sekundes, bet 25.vieta jau pāri par sešām sekundēm.

Puišiem no 55 dalībniekiem Miks Zvejnieks arī startēja beigu daļā, taču spēja uzrādīt 32. rezultātu – 1:09,99, uzvarētājam zaudējot 5,54 sekundes. Baltiešu starpā Miks bija otrais, jo piekāpās igaunim Tonisam Luikam, kas par mūsu sportistu biju sekundi ātrāks un kurš izcīnīja 28.vietu, bet pārspēja lietuvieti Roku Zavecku, kurš ierindojās 35.vietā un bija par 2,2 sekundēm lēnāks nekā latvietis. Puišu konkurencē finišēja 41 dalībnieks, jo trīs tika diskvalificēti, bet 11 neizdevās sasniegt finišu. Uzvaru izcīnīja Adams Lamhamedi no Marokas, kas par 0,12 sekundēm pārspēja zviedru Fredriku Baueru un par 0,20 andorieti Joanu Vedu Sančesu. Šajā reizē Lamhamedi, kas dzīvo un trenējas ne jau karstajā Marokā, bet gan Kanādā, 13. starta numurs bija veiksmīgs. Viņa tēvs ir marokānis un vēlme pārstāvēt tieši Maroku, nevis Kanādu, ir Adama personiskā izvēle, jo gribējis pierādīt, ka viss ir iespējams un ka marokāņi prot ne tikai braukt ar kalnu slēpēm, bet prot to darīt augstā līmenī.

Kā izteicās Latvijas delegācijas vadītājs Dinārs Doršs, tad mūsu sportisti doto uzdevumu ir izpildījuši un ar abu startu viņš ir apmierināts. Jāņem vērā, ka gan Miks, gan Agnese ne tikai šosezon, bet arī visā karjerā tādu kārtīgu supergigantu nav braukuši. Turklāt Miks ir izteiktāks slaloma braucējs. Trase neesot bijusi no tām vieglajām, tā kā nobraukt līdz galam arī prasa zināmu meistarību, un kā varēja redzēt, vairāki vadošie no citām valstīm to nespēja. Svētdien superkombinācijā jau būšot vieglāk, cerīgs ir Dinārs, un atliek viņam pievienoties.

Aboltinja.JPG
Foto: LOK / Dainis Caune

MiksZvejnieks.JPG
Foto: LOK / Dainis Caune

3 Komentāri

Bildes, video un apraksti -> www.latvijasolimpiade.lv
latvijasolimpiade.lv
14 • 01 • 2012 / 22:47
Super!

15 • 01 • 2012 / 02:47
lēnāk brauc tikai valstu pārstāvji kur sniegu redz ledusskapī
paldies federācijai par atbalstu
15 • 01 • 2012 / 13:56
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv