ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

24 • 05 • 2011

Noskaidrots NORDICA čempions 2011

Saistītā informācija

Pagājušo sestdien Siguldā, Raiņa parkā, Latvijas slēpošanas savienības organizētā sezonas noslēguma pasākuma ietvaros tika pasniegta arī speciālbalva Nordica čempionāta uzvarētājam. Par šīs balvas ieguvēju kļuva SK „Rīgas favorīts” audzēkne Agnese Āboltiņa.

Lai sportā sasniegtu labus rezultātus, bez iedzimtā talanta ir nepieciešams arī pamatīgi trenēties, kas prasa daudz laika. Līdz ar to bieži vien vadošie sportisti mācības atstāj novārtā, kas pēc sportiskās karjeras beigām var nelabvēlīgi ietekmēt viņu tālāko nākotni.  Tādēļ ir svarīgi, lai jaunie sportisti būtu vispusīgi attīstīti, proti, bez augstiem rezultātiem sacensību arēnā viņi arī labi mācītos skolā, ar cieņu izturētos pret treneriem un konkurentiem, šādi rādot pozitīvu piemēru citiem. Ideja šādā veidā atbalstīt Latvijas jaunos kalnu slēpotājus (jauniešu un junioru vecumā) radās Nordica oficiālā pārstāvja Latvijā un Lietuvā firmas „DZA” vadītājam Dzintaram Lerhim. Tādēļ kopā ar Latvijas slēpošanas savienību tika izstrādāti  kritēriji, kā tiks noteikts Nordica čempions.  Galvenais princips bija tāds, lai uzvarētājs būtu ne tikai labs slēpotājs, bet arī centīgs mācībās un sabiedriski aktīvs. Jā, ranga vieta bija svarīga, tomēr tā nebija noteicošā. Visas sezonas garumā tika sekots līdzi jauniešu rezultātiem, viņu attieksmei pret treniņiem un sekmēm mācībās. Pavasarī, konsultējoties ar Latvijas klubu treneriem, izkristalizējās trīs galvenie pretendenti – Agnese Āboltiņa, Dāvis Zvejnieks un Elvis Opmanis. No šiem pretendentiem beigās tomēr par atbilstošāko izvirzītajiem kritērijiem tika atzīta Agnese Āboltiņa. 

Agnese ir savas grupas ranga līdere, ļoti motivēta un centīga treniņos, ar teicamām sekmēm mācības un, klāt pie visa, viņa arī ir atradusi laiku un uzņēmību, lai beigtu mūzikas skolu. Ņemot vērā iepriekš uzskaitīto, žūrija uzskata ,ka Agnese Āboltiņa var būt labs piemērs arī citiem jauniešiem. Tādēļ Agnese uz nākošo sezonu saņems Nordica sacīkšu inventāru – pa pārim slaloma un milzu slaloma slēpes un zābakus. Nordica un firma „DZA” cer , ka šis atbalsts palīdzēs viņai nākošajā sezonā vēl uzlabot savus rezultātus. To Agnesei arī novēlam!

4 Komentāri

Apsveicu Agnesi! Paldies arī idejas autoriem par šādas balvas iedibināšanu. Vispusīgi un inteliģenti sportisti mums ir vajadzīgi.
Mareks
25 • 05 • 2011 / 10:31

Vēlreiz gribu pateikt paldies Slēpošanas savienībai par sadarbību un par vasarīgo noslēguma pasākumu(par to , ka Dievs mīl latviešu slēpotājus nav šaubu...) ! Kā jau teicu sestdien - arī nākošgad Ski Box un Nordica turpinās šo tradīciju un viens no jaunajiem slēpotājiem tiks pie Nordica atbalsta uz sezonu ! Lai darbīga vasara !
Dzintars/Nordica
25 • 05 • 2011 / 18:05
Prieks par savu vārda māsu. Šī balva ir vietā. Labi, ka ir tāda Nordica un atsaucīgi cilvēki LSS.
Agnese
25 • 05 • 2011 / 20:27
Agnese bez Nordica nemaz nebija iedomājama! Viņa brauca ar Nordica, brauc un brauks vēl labāk! Priecājos Tev līdzi, Agnesīt!
27 • 05 • 2011 / 18:26
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv