ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

06 • 03 • 2012

Nākošnedēļ Somijā sākas Baltijas kauss kalnu slēpošanā

Saistītā informācija

Nākošnedēļ Somijas pilsētā Suomutunturi norisināsies nu jau par tradicionālo kļuvušais Baltijas kauss kalnu slēpošanā, kurā bez visiem spēcīgākajiem Latvijas kalnu slēpotājiem startēs arī kalnu slēpotāji no kaimiņvalstīm Lietuvas un Igaunijas. Baltijas kausu kalnu slēpošanā organizē Latvijas Slēpošanas savienība sadarbībā ar Lietuvas un Igaunijas kolēģiem. 

Februārī ir aizvadītas mūsu valstī organizētās prestižās kalnu slēpošanas sacensības - abi divi Latvijas kausa posmi, un sezona tuvojas beigām, taču pats svarīgākais Latvijas Slēpošanas savienības organizētais pasākums kalnu slēpošanā šajā sezonā – Baltijas kauss, ir vēl priekšā. Tāpat kā iepriekšējos gadus arī šogad Baltijas kauss kalnu slēpošanā norisināsies Somijas pilsētā Suomutunturos no 11.marta līdz 16.martam. Baltijas kausā piedalās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas pārstāvji, noskaidrojot labākos kalnu slēpotājus Baltijas valstu starpā. Mūsējie allaž uz  Somiju ir devušies spēcīgākajā sastāvā un apliecinājuši ziemeļu un dienvidu kaimiņiem, ka Latvija šajā ziemas sporta veidā ir labākā Baltijas valstu vidū.

Kā allaž Baltijas kausa programmā ir trīs kalnu slēpošanas disciplīnas – supergigants, milzu slaloms un slaloms, kas arī notiks minētajā secībā no ātrākās un lēnāko, kā tas ir Latvijas kausa posmos. Vienīgā atšķirība ir tā, ka katru dienu ir pa vienai disciplīnai. Baltijas kausā startēs visas trīs jauniešu grupas, un, protams, juniori, elites grupa un seniori. Pirmdien, 12. martā, paredzēta treniņu diena, bet jau nākamajā dienā būs sacensības supergigantā, kad noskaidrosies labākie vienīgajā ātruma disciplīnā, jo nobrauciens netiek organizēts. Trešdien paredzēts milzu slaloms, bet ceturtdien – slaloms. Baltijas kauss noslēgsies piektdien, 16.martā, kad savā vienīgajā disciplīnā – milzu  slalomā – sacentīsies paši jaunākie dalībnieki - D grupas pārstāvji. 

Jauniešu grupās meitenēm pagājušajā gadā dominēja latvietes, bet puišiem mūsējiem uzvaras tika tikai B grupā, jo pārējās divās labāk veicās igauņiem un lietuviešiem. Mūsu juniorēm un elites grupas pārstāvēm šogad vajadzēs sasparoties, jo pagājušajā gadā vienīgā, kas divās disciplīnās no trim spēja aizstāvēt Latvijas godu, bija Lelde Gasūna, kas šogad Baltijas kausā nepiedalīsies. Savukārt, 2010.gadā latvietes bija pārkās pār savām kaimiņienēm.Vīru konkurencē latvieši ne tikai pagājušajā gadā labi nodemonstrēja, kuri ir labākie baltiešu vidū, kaut arī divas reizes trijniekā bija Igauniju pārstāvošais Varens Smits. 

Sieviešu konkurencē uz uzvaru un trijnieku ir vairākas pretendentes, kā, piem., Agnese Āboltiņa, Katrīna Krūmiņa, Evelīna Gasūna u.c., tikmēr vīriem lielākas cerības ir Kristapam Zvejniekam, kurš uzvarēja visos sešos startos šā gada Latvijas kausa abos posmos, kā arī divās no trim disciplīnām pagājušajā gadā Baltijas kausā. Kristaps ar brāli un reizē arī vienu no saviem tuvākajiem sāncenšiem – Miku – Suomutunturos ieradīsies pa taisno no Pasaules junioru čempionāta Itālijā. Kā vienmēr konkurenci sastādīs Roberts Rode, kuram šogad pagalam neveicās Latvijas kausa posmos, bet kurš atzīstami ir cīnījies Pasaules kausā šajā sezonā. Roberts pagājušajā gadā Suomutunturos uzvarēja supergigantā, bet milzu slalomā Kristapam piekāpās tikai par trim sekundes simtdaļām, un abu cīņa par uzvaru milzu slalomā bija pagājušā gada spilgtākais notikums Baltijas kausā. Abos Latvijas kausa posmos labi nostartēja izlases dalībnieki Kaspars Daugulis un Mārtiņš Onskulis, kuri arī pretendēs uz augstām vietām. Suomutunturos trases garums ir atbilstošāks starptautiskajiem standartiem un līdz ar to arī tur var labāk noteikt reālo varējumu un spēku sadalījumu. 

4 Komentāri

Pagaidām Junioru čempī neiet tik labi, kā gaidīts. Slalomā Zvejnieks gan tiks top20. Lai veicas!
ITA
08 • 03 • 2012 / 18:21
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv