ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

15 • 11 • 2011

LSSIA 2012.gada ziemā organizē kursus instruktoriem

Saistītā informācija

„Latvijas slēpošanas un snovborda instruktoru asociācija” (LSSIA) organizētie slēpošanas instruktoru 1. līmeņa apmācības kursi un gala eksāmeni notiek atbilstoši "International Ski Instructors Association" (ISIA) standartiem, pie Latvijas augstākā līmeņa instruktoriem (3. līmenis pēc ISIA standartiem) un pieredzējušā somu instruktoru trenera Seppo Keranen virsvadībā. 

Lai varētu iestāties slēpošanas instruktoru 1.līmeņa kursos, obligāts nosacījums ir ļoti labas slēpošanas prasmes. 1.līmeņa kursu dalībniekiem vēlamas angļu valodas pamatzināšanas, 2. un 3. līmeņa kursu dalībniekiem angļu valodas zināšanas ir nepieciešamas labā līmenī.

Uzņemšanas kursos notiek tikai pēc slēpošanas tehnikas testa nokārtošanas. Testa laikā ir jāveic vairāki nobraucieni – paralēliem un kārvinga griezieniem ar īsa un gara rādiusā griezieniem,. Tests tiek veikts Kaķīškalnā vai Pilsētas trasē (Siguldā) vai Žagarkalnā (Cēsīs), iepriekš vienojoties ar kursu vadītājiem par laiku un kalnu. Nobraucieni tiks filmēti un nosūtīti uz Somiju, kur galvenais kursu treneris Seppo Keranens novērtēs kandidātu slēpotprasmi un sniegs savu vērtējumu.  

Pēc ISIA apmācības sistēmas slēpošanas instruktoru apmācībai ir 3 līmeņi. Katrs līmenis sastāv no 80 stundu apmācības programmas un eksāmena. 

1. līmenī tiek apgūtas slēpot mācīšanas metodikas un stratēģijas darbā ar iesācējiem un bērniem; tiek uzlabotas instruktora individuālās slēpošanas prasmes. Kursa beigās ir eksāmens, kas sastāv no 3 daļām: instruktora slēpošanas prasmes, slēpot mācīšana, teorija. Slēpot mācīšanas un teorijas eksāmenu 1.līmeņa instruktori liek latviešu vai angļu valodā pēc izvēles.

2. līmenī tiek apgūtas un uzlabotas slēpot mācīšanas metodikas un stratēģijas darbā ar visu līmeņu slēpotājiem, ieskaitot laba līmeņa slēpotājus; tiek uzlabotas instruktora individuālās slēpošanas prasmes. Kursa beigās ir eksāmens, kas sastāv no 3 daļām: instruktora slēpošanas prasmes, slēpot mācīšana, teorija. Slēpot mācīšanas un teorijas eksāmens 2.līmeņa instruktoriem ir jāliek angliski.

3. līmenī tiek uzlabota mācīšanas metodika darbā ar visu līmeņu slēpotājiem, ieskaitot laba līmeņa slēpotājus un sportistus; tiek apgūta slēpošana pa pūdersniegu, ledu, mogulu, „off-piste”, „free style” pamati; tiek uzlabotas instruktora individuālās slēpošanas prasmes. Kursa beigās ir eksāmens, kas sastāv no 3 daļām: instruktora slēpošanas prasmes, slēpot mācīšana, teorija. Slēpot mācīšanas un teorijas eksāmens 3.līmeņa instruktoriem ir jāliek angliski.

LSSIA 1. līmeņa instruktoru kursus organizē katru ziemas sezonu Latvijā.
2. un 3. līmeņa instruktoru kursi tiek organizēti katru 2. vai 3. ziemas sezonu Somijā.

Latvijas slēpošanas un snovborda instruktoru asociācija” (LSSIA) 2012.gada ziemā organizē kursus instruktoriem:

Slēpošanas instruktors - 1. līmenis (Latvijā)
16. - 27. janvāris (10 darba dienas)

Snovborda instruktors - 1. līmenis (Latvijā)
30. janvāris - 10. februāris (10 darba dienas)

Slēpošanas instruktors - 1. līmenis - sporta treneriem (Latvijā)
28. - 31. janvāris (4 dienas)

Slēpošanas instruktors - 2. līmenis (Somijā)
19. - 27. marts (9 dienas)

Vairāk par šiem un citiem kursiem lasiet LSSIA mājas lapā: www.lssia.com

1 Komentāri

Ļoti izsmeļoša informācija. Paldies!

15 • 11 • 2011 / 13:02
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv