ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

03 • 04 • 2012

Krievijas čempionātā K.Zvejnieks 16.vietā milzu slalomā

Saistītā informācija

Šodien Krievijas čempionātā kalnu slēpošanā, kur startē arī daži Latvijas pārstāvji, milzu slaloma disciplīnā 62 dalībnieku konkurencē 16.vietu izcīnīja Kristaps Zvejnieks, bet viņa brālis Miks ierindojās 29.vietā. Dāmu konkurencē 42 dalībnieču vidū 32.vietā bija Agnese Āboltiņa.

Pēc startēšanas un ļoti labu rezultātu uzrādīšanas Norvēģijas čempionātā, daļa no Latvijas vadošajiem kalnu slēpotājiem devās uz Poļarniji Zori (Krievijā), kur norisinās nacionālās čempionāts un FIS sacensības milzu slalomā un slalomā. Pirmajā sacensību dienā notika Krievijas čempionāts milzu slalomā, kur vīru konkurencē piedalījās 62 dalībnieki, kuru vidū bija arī trīs mūsējie – Kristaps un Miks Zvejnieki un Daniels Fogelis. Danielam starts nebija veiksmīgs, jo sacensības beidzās jau pirmajā braucienā, kuru viņam neizdevās pabeigt, savukārt abiem brāļiem klājas diezgan labi. Kristaps pēc pirmā brauciena atradās 13.vietā, taču šoreiz otrajā braucienā neizdevās parādīt ierasto tendenci – pakāpties vairākas vietas uz augšu. Kristaps palaida vēl trīs konkurentus garām un divu braucienu summā viņam 16.vieta, uzrādot laiku 1:56,76 un uzvarētājam zaudējot 4,36 sekundes. Līdz desmitniekam pietrūka 1,16 sekundes, bet godalgoto trijniekam 3,14 sekundes. Līdzīga tendence bija vērojama arī jaunākajam brālim, proti, otrajā braucienā nācās pazaudēt vairākas pozīcijas. Pēc pirmā brauciena Miks bija 23.vietā, bet otrajā atkrita uz 29.vietu (+6,95 sekundes). Katrā braucienā viņš vecākajam brālim zaudēja nedaudz vairāk par vienu sekundi. Miks ieguva savus labākos FIS punktus milzu slaloma disciplīnā – 61,79 punkti, savukārt Kristapa iegūtie 41,75 FIS punkti ir trešais labākais rādītājs šajā disciplīnā (labākais ir 37,32 punkti, kas iegūti pagājušā gadā dažas dienas pirms Ziemassvētkiem Soldā, Itālijā, - aut. piez.).

Ļoti sīva cīņa par uzvaru norisinājās starp Aleksandru Horošilovu, kurš šogad vairākas reizes Pasaules kausa posmos slalomā ir bijis labāko trīsdesmitniekā, un Sergeju Majtakovu. Otrajā braucienā viņi uzrādīja identisku laiku, bet 0,10 sekunžu pārsvars pirmajā braucienā uzvaru nodrošināja Horošilovam. Trešās vietas ieguvējs Stepans Zujevs atpalika jau 1,22 sekundes. Otrajā braucienā ātrāko laiku uzrādīja spēcīgais čehs Krištofs Krizls, kurš šogad vairākas reizes ir bijis top30 Pasaules kausa posmos un trijniekā Eiropas kausa posmos. Viņš divu braucienu summā palika tūdaļ aiz goda pjedestāla. Neskaitot mājiniekus, vēl desmitniekā iekļuva norvēģi Nordbotens un Bjerkestrands, kā arī francūzis Freijs, kurš šosezon milzu slalomā Pasaules kausā ir bijis labāko divdesmitniekā.

Dāmām uzvaru svinēja spēcīgā slovākiete Veronika Zuzulova, kura šajā sezonā Pasaules kausā slaloma disciplīnas kopvērtējumā bija augstajā ceturtajā vietā. Zuzulova divu braucienu summā uzrādīja laiku 1:57,23 un par 0,92 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Vladislavu Burejevu no Krievijas. Mūsu Agnese Āboltiņa slovākietei zaudēja 10,5 sekundes un ierindojās 32.vietā. Agneses iegūtie 87,56 FIS punkti ir viņas labākais rādītājs ne tikai milzu slalomā, bet arī starp visām pārējām disciplīnām.

Rīt paredzētas vēl vienas milzu slaloma sacensības, bet ceturtdien un piektdien slaloms.

img_5896_03c1b.jpg
Kristaps

AboltinaZvejnieks.JPG
Agnese un Miks. Foto: LOK

1 Komentāri

It kā Krievija, bet tomēr diezgan labi braucēji tur. Kā te minēts, daži pa PK punktiem dzīvojas.
GS
04 • 04 • 2012 / 11:12
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv