ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

05 • 04 • 2012

K.Zvejniekam atkal labs rezultāts FIS sacensībās slalomā

Saistītā informācija

Šodien Krievijas pilsētā Poļarniji Zori turpinājās Krievijas čempionāts un FIS sacensības kalnu slēpošanā. Augsto piekto vietu 61 dalībnieka konkurencē izcīnīja Kristaps Zvejnieks, bet viņa jaunākais brālis Miks ierindojās 16.vietā. Savukārt dāmām 44 dalībnieču vidū 33.vietā bija Agnese Āboltiņa.

Pēc iekļūšanas labāko divdesmitniekā abās milzu slaloma sacensībās iepriekšējās divās dienās  bija pamatotas cerības, ka augstu vietu savā spēcīgākajā disciplīnā slalomā iegūs šobrīd labā sportiskā formā esošais Kristaps Zvejnieks. Viņam tika izlozēts pirmais starta numurs, kas deva priekšrocības pirmajā braucienā, kurā Kristaps uzrādīja trešo ātrāko laiku – 54,53, piekāpjoties diviem Krievijas sportistiem – Aleksandram Horošilovam un Stepanam Zujevam, kas mūsu sportistu bija apsteiguši attiecīgi par 1,19 un 0,63 sekundēm. Ceturtajā vietā atrodošais norvēģis Nurdbotens no Zvejnieka atpalika par 0,6 sekundēm. Diemžēl šoreiz neizdevās atkārtot Norvēģijas panākumu – iekļūšanu godalgoto trijniekā, jo arī šodien nācās piedzīvot iepriekšējās divās sacensību dienās ieviesušos Kristapam neraksturīgo tendenci – pēc otrā brauciena atkrist dažas vietas atpakaļ. Otrajā braucienā viņš uzrādīja tikai devīto laiku (+1,86 sekundes no labākā laika), kas divu braucienu summā deva 5.vietu, palaižot priekšā arī Nurdbotenu un francūzi Viktoru Mufā Žandē.  Uzvarētājam mūsu sportists  zaudēja 3,05 sekundes, bet līdz trijniekam pietrūka padaudz – 0,85 sekundes. Zvejnieks ieguva 25,97 FIS punktus, un kaut arī neizdevās sasniegt cerēto, proti, atkārtot šosezon jau divas reizes izdarīto - iegūt mazāk par 20 FIS punktiem (Norvēģijā tika uzstādīts rekords – 14,55 FIS punkti – aut. piez.), tomēr rezultāts tik un tā vērtējams ļoti atzīstami, jo neskatoties uz to, ka Krievija salīdzinājumā ar Norvēģiju neasociējas ar spēcīgiem kalnu slēpotājiem, ir jāatceras, ka Krievijā arī ir laba līmeņa kalnu slēpotāji, kuri ieguvuši ieskaites punktus Pasaules kausa posmos. Turklāt, Norvēģija šobrīd vairs nav gluži kalnu slēpošanas lielvalsts, un saskaņā ar uzrādītājiem rezultātiem norvēģiem pēdējās sezonās visvājākā disciplīna ir tieši slaloms. Diemžēl sen jau garām ir tie laiki, kad šai Skandināvijas valstij bija tāda slaloma meistaru plejāde ar Olimpisko spēļu zelta un cita kaluma medaļu krājumiem kontā kā – Lasse  Čuss, Četils Andrē Omuds, Fins Jage, Ule Kristians Furusets un Hans Peters Buross.

Ļoti labu rezultātu uzrādīja arī brālis Miks Zvejnieks, kuram šī ir tikai otrā sezona kā junioram. Viņš izcīnīja 16.vietu, no uzvarētāja atpaliekot 9,27 sekundes un uzrādot rezultātu tuvu savam labākajam – 62,62 FIS punkti. Pusi pārspēt un 32.vietu iegūt izdevās Danielam Fogelim, kurš no uzvarētāja atpalika jau gandrīz 20 sekundes.

Kristaps Zvejnieks ar savu startu bija apmierināts, izsakoties, ka nevarētu to nosaukt par sliktu rezultātu. „Atšķirībā no Norvēģijas šeit Krievijā ir mīnuss grādi. Trases augšdaļa ir diezgan ledaina, lejasdaļā gan nedaudz izdangāta. Pirmais brauciens padevās labs, bet otrajā sanāca mazas kļūdiņas. Krievs Horošilovs ļoti gribēja iegūt zemus FIS punktus, tāpēc centās parādīt maksimālo sniegumu, ko viņam arī izdevās izdarīt, tāpēc arī tāda liela starpība otrajā braucienā. Tie visi sportisti, kas man bija priekšā, Pasaules kausa posmos ir tikuši trīsdesmitniekā,” ar iespaidiem padalās Kristaps, kuram novēlam rītdien finišēt godalgotā vietā. To, ka tas ir iespējams, viņš jau apliecināja šodien pirmajā braucienā.

Tāpat kā pirmajā dienā milzu slalomā šodien slalomā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Aleksandrs Horošilovs, kurš uzrādīja laiku – 1:43,52 (8 FIS punkti) un par 1,24 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Zujevu. Trešajā vietā ierindojās norvēģis Nurdbotens (Norvēģijas čempionātā nestartēja – aut. piez.), kurš no uzvarētāja atpalika 2,2 sekundes, bet par piecām sekundes simtdaļām apsteidza ceturtās vietas ieguvēju Mufā Žandē. Spēcīgais čehs Krištofs Krizls kļūdījās otrajā braucienā un beigās palika 17.vietā aiz Mika Zvejnieka.

Dāmu konkurencē Agnese Āboltiņa pēc pirmā brauciena bija ceturtā desmita vidū, un otrajā braucienā uzrādīja 29. laiku, tomēr sasniegt labāko trīsdesmitnieku kopvērtējumā neizdevās – 33.vieta (+12,61 sekunde), taču iegūtie 83,14 FIS punkti ir labākais Agneses rezultāts slaloma disciplīnā un otrs labākais visu disciplīnu vērtējumā, jo vakar milzu slalomā viņa sasniedza 76,31 FIS punktus. Uzvaru slalomā svinēja krieviete Anna Sorokina, kas par pussekundi apsteidza otrās vietas ieguvēju Darju Astapenko. Trešā bija slovēniete Katja Jazbeca, kurai līdz otrai vietai pietrūka 0,06 sekundes, bet ceturto vietu viņa apsteidza tikai par trim sekundes simtdaļām.

Rīt sportisti vēlreiz sacentīsies slaloma disciplīnā, kur mūsējie varēs mēģināt vēlreiz iepriecināt ar labiem rezultātiem.

2 Komentāri

NRA
05 • 04 • 2012 / 22:56
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv